Jeg tenker på det fra tid til annen, men menyene ser ut til å inneholde en del ting som kan være utfordrende for mor (det er jo bare bra, egentlig) og ikke gå ned hos minst en av ungene...
Vi hadde Middagshjelpen en periode. Der synes jeg det var for mye fløte og smør i rettene. Nå har vi Godt Levert, og der er det magrere varianter i sauser og tilbehør, slik at jeg synes de passer bedre til vårt hverdagskosthold. Men jeg synes de er kjipe på grønnsakene, og har derfor begynt å ha et lite lager å spe på med. (Noe som tar vekk noe av vitsen, egentlig.)
Vi hadde godt levert. Jeg var fornøyd med maten, men den tok vesentlig lengre tid å lage enn det som sto. Det var bra mat, fine råvarer, sunt og godt og vi lærte endel matlaging. Men oppskriftene forutsetter at man har vært på et kjøkken før, det var ikke alt som var forklart like godt. (Det hendte det var et par ingredienser det ikke sto hvordan man skulle bruke, man måtte bare skjønne ut fra sausmekking før at det var vanlig å koke det med sausen og sile det av etterpå for eksempel).
Barna syntes nok det ble litt vel mye ukjent mat, men de syntes også mye var godt.
Grunnen til at vi droppet det var at vi verken sparte tid eller penger. Det er jo relativt dyrt, men det kan man leve med dersom man sparer tid og får god mat. Men vi sparte ikke tid heller, delvis fordi det tar tid å lage, men mest fordi det var for lite mat for vår familie slik at man uansett må ut for å handle suplerende ingredienser og det fikk man jo ikke gjort før maten kom på døra mandag kveld, ergo litt stress. Generelt var det mye bønner/linser/pasta/potet og for lite kjøtt/fisk/grønnsaker til vår familie, men vi er mange. Jeg tror det vil passe fint for to voksne og to små eller ett stort barn.
Vi har hatt både Godt Levert og Middagshjelpen. Jeg har vært godt fornøyd med begge, jeg likte best råvarene hos Middagshjelpen, men oppskriftene og den ferdige resultatet var bedre hos Godt Levert (vi hadde originalmeny). Mer enn nok mat for oss som da var to voksne og ett barn. Vi benytter av oss dette de periodene vi er matleie og travle. Jeg synes det er både praktisk og lettvint også får man en mulighet til å utvide sitt vante repertoir med nye retter. Jeg synes oppskriftene er enkle nok, for meg er selve jobben med matlaging å finne på nye retter samt og handle inn, resten går av seg selv.
Vi har hatt middagshjelpen tre ganger nå og er utrolig fornøyd! Mer fornøyd enn den gangen vi prøvde for noen år siden, vet ikke om det er de eller jeg som har forandret meg. Men det er jo bare en fryd når barna nå spiser av hjertens lyst; torsk, laks, svinekam, poteter og diverse grønnsaker. Føler meg som skikkelig God Mor TM som lager så sunn og god mat til de. :D
Vi har prøvd Godt Levert i to uker. God mat og fine råvarer, og porsjonene passer godt til oss. Men de fleste basisingrediensene har vi uansett i huset. Og da vi skulle ha nachochips, så manglet posen med chips.
Vi forsøkte også å omadressere den uka vi reiste vekk, og ikke fikk avbestilt. Torsdag fikk vi melding fra naboen om at det stod noen kasser utenfor døra vår. De hadde da levert dobbelt opp med mat. Teit å måtte kaste fisk og kylling som hadde stått ute i nesten ei uke.
Vi benytter periodevis Godt Levert. Råvarene er av høy kvalitet og rettene smaker stort sett godt. Er enig med Katta i at de stort sett tar lengre tid å lage enn det som står oppgitt. Dersom man er to på kjøkkenet, klarer man det på den oppgitte tiden.
Jeg synes oppskriftene er greie, men LøveMannen sliter litt av og til:(
For oss, to voksne og en småspist 10 åring er det rikelig med mat, helst litt i overkant mye.
Jeg har Godtlevert, og er veldig fornøyd så langt. Jeg har bare 3-dager, og bare annenhver uke, og det funker godt for oss - det er så mange dager med unntak, og jeg har lyst å finne på litt selv også.
Særlig på fisk og tilbehør har det vært en hardt tiltrengt inspirasjon. Stekt seifilet er jo kjempegodt, og noe helt annet enn frossen seibiff.
Vi har nettopp tegnet oss opp på avtale med Topp Mat i Bergen. Vi begynner å få leveranse neste uke. Spent på hvordan dette blir. Om det er nok mat til oss, om de minste spiser det osv. Vi har en del unntaksdager, men vi vil så langt det lar seg gjøre prøve og lage maten selvom. For bli middag til kvelds osv.
Skal komme med oppdatering når vi har fått levert et par uker. Veldig spent på oppskriftene, de reklamerer med at selv en fjortis kan følge dem. Passer bra når vi har 2 barn som sluker alt av kokkeprogrammer på tv :nikker:
Hadde du PLUSS-pakke eller standard pakke?
Vi har tre barn(der den eine er veldig småspist) og lurer på om standardpakken til Godt levert er nok for oss. Den er eigentlig beregna på to voksne og to barn.
Standardpakken holder godt til oss med to voksne og en 6- og en 9-åring (som spiser til dels mye). Potetmos er det av en eller annen grunn for lite av bestandig, men det går jo ned på høykant også.
Nå så jeg at det har kommet ny barnemeny også, er det noen som har sett den? Kanskje man kunne tatt den annehver uke?
Vi var veldig godt fornøyd med Godt Levert. Vi er to voksne og to barn hvorav ett som spiser, og vi fikk alltid for mye mat. 2 dagers retten holdt til 3-4 middager hos oss. For oss passet det best med 5 dagers, annen hver uke.
Ulempene var for oss de som Katta har nevnt rundt matlaging, det tok lengre tid enn beregnet, og man måtte ha litt erfaring med matlaging og oppskrifter. Det tok vesentlig lengre tid for far i huset enn for meg, og han klarte ikke å gjette seg til/bruke erfaring der oppskriftene var litt uklare eller mangelfulle.
Det kan hende vi kommer til å forsøke igjen, da blir det nok barnemenyen hos Godt Levert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.