Etter en del tankevirksomhet, og en desperat mangel på akffe i helgen, så har jeg bestemt meg for å gjøre det enkelt og kjøpe en Nespressomaskin.
Jeg drikker mest melkebasert kaffe, og etter å ha smakt nydelig capucino fra Adriennes Lattisima (?), så vil jeg ha melkeskum av Nespressokvalitet også.
Lattisimaen ser bra ut, men jeg kunne kanskje tenke meg noe som var "nettere" og penere på benken.
Jeg syns den "U" er pen, og så kunne man hatt Are---hva den heter-steameren i tillegg? Men den er jo mistenkelig billig. :skeptisk:
Mens jeg angrer på at jeg ikke kjøpte Citiz & Milk, fordi jeg synes den melkebeholdertingen til Latissimaen er litt knotete. Men kaffen blir innmari god, det blir den.
Palmen har vel Citiz & Milk, og jeg synes hennes kaffe blir minst like god som min. Du får dra på besøk til henne og teste ut også. :knegg:
Jeg har den melkeskummeren der på jobben, og jeg får ikke latten like god som hjemme altså. Bruker tilnærmet lik kapsel og samme melk, men de blir helt forskjellige.
Jeg liker at jeg bare kan skylle gjennom lattissimabeholderen med clean-knappen etter bruk og sette den i kjøleskapet, med resten av melken i. Så vaskes den vel i maskin 2 ganger i uka. Fungerer perfekt for meg. :)
Denne har jeg, den er jeg veldig fornøyd med! Det er også enkelt og greit å rengjøre melekskummeren, det er et pluss fra den forrige modellen jeg hadde.
Citiz & Milk. Fordi den er så innmari lett å rengjøre. Og fordi den er i en "del" og ikke melkeskummeren for seg og kaffemaskina for seg - for da tror jeg det fort blir slik at melkeskummeren blir borte. :nemlig:
Melkeskummeren på Citiz og Milk er forresten veldig kjekk til å varme melk til kakao til unger som skal på tur på skolen også - og så slipper man fastbrente kjeler.
Det har sikkert kommet nye fancy modeller i det siste altså., men jeg har som sagt vært (og er) superfornøyd med min.
Jeg lager stort sett bare latte i helgene, og da har det hendt (:sparke:) at beholderen har stått litt lenge i kjøleskapet og så må det vaskes og styres neste gang før jeg i det hele tatt får laget meg kaffe. Og før jeg har fått kaffen min på lørdagsmorgenen har jeg en tendens til å bli litt hissig. :sparke:
:knegg: Den skjønner jeg. Jeg hadde det også sånn en periode, men nå er jeg blitt flinkere til å huske å sjekke den. Og et annet poeng er at jeg kun bruker laktosefri melk, som har mye lenger holdbarhet enn vanlig melk, så beholderen kan stå lenger med den samme melken i uten å bli dårlig. Smaken er ikke forskjellig fra vanlig melk, bare prisen. :knegg:
Men si meg, var det ikke en eller annen her inne, tro, som hadde så problemer med Latissimaen? Bakterier og greier? Hvordan får du rengjort slangene som melka må gjennom?
Alt som melka går gjennom kan tas i vaskemaskin, så den er grei. det er vel verre om man søler melk. Vi vasker og renser hele maskinen jevnlig, så vi har ikke sett hverken mark eller mugg.
:knegg: men, jeg føler veldig for å presisere her altså. Melken går ikke innom maskinen på noen måte, det er dampen som går innom melkebeholderen og steamer melken som så kommer ut røret på siden. Overskuddsvannet kommer i beholderen nede til venstre. Alt kan vaskes.
Også da jeg glemte å sette kopp under og fikk melkekatastrofe fikk jeg vasket alt. Jada, andre gangen jeg gjorde det også. :flau: :knegg: :ammetåke:
Det er ikke noe problem å rengjøre den, altså, både med den renseknappen som tar seg av det svarte lokket og slangen som henter opp melken fra beholderen, for den er bare å ta av og skylle i vann. Så det med larver tror jeg er en sterk overdreven fare. Det er mer det at jeg synes det er mer styrete enn den du har. Og det går ikke an å søle melk ned på metalldekselet under, det er ikke noe hull der.
Men det har jo hendt (:sparke:) at "noen" har sølt melk utover hele benken fordi "noen" har glemt å dytte ut den tuten som melken skal komme fra, sånn at det ikke traff koppen men ble sølt utover i stedet. Da var "noen" ganske sur.
Jeg var tidligere ingen kaffedrikker, men jeg har fort blitt en snobb. Har hatt Citiz and Milk et par år nå, og jeg banner på at neste maskin jeg kjøper er en som kverner bønnene selv. Bare sånn passe fornøyd med Nespresso. Synes til og med foreldrene mine sin fitltermalte kaffe i Moccamaster smaker bedre.
Jeg har Citiz. Kaffen blir god med den. Jeg bruker aldri melk i kaffen, men vi har kjøpt en frittstående skummer (som brukes til kakao). Jeg ville gått for Citiz fordi den er så enkel og fin i seg selv. Så ville jeg spurt CD om råd til melkeskummer.
Og det er et godt poeng for Polyanna. Citiz er fiiiin og vil passe inn på kjøkkenet. Aerochinoen (eller hvordan det i huleste staves) kan du lett rydde bort.
Jeg er fortsatt forelska i min citiz og milk. Det eneste som irriterer meg at de ikke har den i hvitt. Den krem er for vanilje for meg og mitt hvite kjøkken.
Lurer på om de nye har blitt bedre? Den på jobb steamer melk bra, og man kan stille den inn. Som sagt har jeg citiz hjemme, og synes den er estetisk penere. Men med litt travel jobbhverdag funker helautomstisk latissima veldig bra.
Finnes det en måte å bli medlem i den føkkings nespressoklubben uten å melde flytting til Sveits? Nå har jeg insistert på Norge som valgt land på alle tenkelige steg i prosessen, men den ender i sirkel på samme fordømte side, der jeg ønskes velkommen til Nespressoklubben Switzerland. :gal:
Jeg var hos en veninne med Latissima i går og syns hennes kaffe var bedre. Så nå skal jeg på hyttevisning, for om jeg har hytte der jeg kan sette den gamle Citiz&milk maskina så kan jeg kjøpe ny til å ha hjemme. :filer:
Jeg trenger å henge her. Litissimaen min er i ferd med å takke for seg, etter å ha blitt brukt hardt i nesten syv år. Nå vet jeg ikke om jeg skal kjøpe en ny Latissima, eller noe mindre og enklere. Jeg har en av de superenkle på hytta, men ender aldri opp med å lage meg skikkelig latte, siden AEROCCINOEN (:jupp:) står inne i et skap.
Såh - hva vil jeg ha nå, da?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.