Jeg har jo vært lavkarbofan i mange år, og har etterhvert kommet over en haug med gode oppskrifter. Noen har jeg funnet på selv, etter lang eksperimentering, mens andre har jeg funnet på HP og Desembermammas fantastiske lavkarboforum. Her er noen av mine favoritter, legg gjerne deres egne oppskrifter i tråden, gjerne også med bilder:
ISETS BRØD
5 toppede ss soyaprotein (smakte ikke noe)
3 dl rømme/creme fraiche
1 dl malte mandler eller valnøtter
2 ts bakepulver
2 tykke båter hvitløk, presset
1/2 ts salt
4 egg
4 gode ss mykt/smeltet smør
1 ts paprikapulver
4 ss linfrø
4 ss solsikkefrø
70 gram kruskakli
4 ss sesamfrø
Bland alt i en mikser til det er en smørbar deig (som tannpasta, omtrent). Ta i litt mer soyaprotein om deigen er for løs. Den skal være omtrent som Ingers rugbrød-deig.
Spa deigen over i en brødform kledd med bakepapir, strø over masse sesamfrø og sett den midt i ovnen på 180 grader i ca en times tid.
La brødet avkjøles helt før det skjæres i tynne skiver og nytes.
PS: man kan lage knekkebrød av dette brødet. Da skjærer man det ferdig stekte, avkjølte brødet i tynne skiver, legge dem utover en papirkledd stekeplate og steker dem på 100 grader i ca. 4-5 timer.
ISETS PIZZABUNN
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn. Blir den for tykk er den ikke det minste god, det ødelegger hele pizzaen!
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda).
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color] BLÅBÆRPANNEKAKE (Mock Danish)
50 gram Philadelphiaost
2 egg
15 gram vanilje-proteinpulver (eller nøytralt pulver + 0,5 ts vaniljeekstrakt/10 dråper vaniljeessens)
1 porsjonspakke Splenda (jeg brukte to pk, ble altfor søtt)
ca 0,5 ts kanel
10 gram frosne blåbær
20 gram frosne blåbær
Ha alt utenom 20 gram blåbær i en bolle og kjør det til en masse med stavmikser. Rør inn hele frosne blåbær og ha det i en mikroform.
Mikre på full styrke i 2 minutter.
Ha pannekaken på en tallerken og nyt. Jeg pleier å ha smør oppå og la det smelte. Min datter på 3 år er vill etter denne pannekaken. Den er litt "sponge-aktig".
FROKOSTPANNEKAKE
Jeg lager denne som lapper, får 4 mellomstore lapper av en oppskrift. De er mettende, så det holder i massevis til en person (jeg spiser 1,5 lapp maks).
3 egg
1 dl cottage cheese
2 ss rapsolje
1 ss store havregryn
1 ts kanel
10 dråper vaniljeessens
En god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver)
Litt salt
Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekake eller 4-5 lapper. Serveres med bær, krem/rømme eller pålegg.
1 blomkålhode kokes i ca 20 minutter.
Kjør det i mikseren med: en ts hvit pepper, en ts salt, ca 50 gram smør, 2 ss fløte, og 1/3 pakke fetaost (de grønne firkantede pakkene). Bytt evt. ut fetaosten med en halv pakke Philadelphiaost, eller sløyf den helt.
Serveres til all slags mat, istedet for potetmos/poteter eller ris.
RIS AV BLOMKÅL
1 rått blomkålhode rives grovt, så det ser ut som små riskorn. Stek risen i wok/stekepanne sammen med litt hakket løk, vårløk og evt. purre. Du kan lage kinesisk stekt ris med denne oppskriften, det er kjempegodt. Går også fint an å lage i mikrobølgeovnen:
Ha en god klatt smør i en mikroform, sleng i "risen" og mikre uten lokk på full styrke i ca. 7 minutter. Jeg liker best å blande inn hakket purre i "risen" før jeg mikrer den, men det er en smakksak. Server som "ris".
Fordel stappen utover i en ildfast form. Lag sausen: kjøttdeigen, soppen og løken stekes. Ha alt sammen i en gryte og ha over tomatene, litt avrent. Tilsett rømmen og hvitløken (moset eller finhakket) og la det småkoke i 5-10 minutter.
Ha sausen over stappen og ha revet ost over. Stekes på 200 grader i ca. 15-20 minutter.
KYLLINGFORM MED BROKKOLI
1 grillet kylling - eller kyllingfileter skåret i biter
1 stor brokkoli
Sjampinjong
1 beger creme fraiche
1 beger baconost (eller annen kremost)
kajennepepper, hvitløk +++ det du liker
revet ost på toppen
Broccolien forvelles slik at den er såvidt litt myk. Kyllingen renses - eller bitene stekes - og kylling, broccoli og sjampinjong fordeles i en ildfast form. Creme Fraiche og baconost blandes og hvitløk og krydder has i blandingen. Rør inn noen spiseskjeer olivenolje. Det hele helles over kylling/brokkoli og revet ost legges på toppen.
Stekes i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter.
[b][/b]
[b][/b] MERETHES INDISKE SIMSALABIM
4 store kyllingfileter, eller 400 gram kyllingkjøttdeig
3-4 sopp i småbiter
1/2 rødløk i småbiter
Noen buketter rå brokkoli
1 beger Creme Fraiche
3 ts Rajah tikka currypaste
1 ts Garam Masala-pulver
2 ts usukret peanøttsmør
1 bunt gressløk
1 neve Cashewnøtter
Stek sopp, løk, brokkoli og kyllingfilet i strimler (eller kyllingkjøttdeig). Tilsett resten av ingrediensene og la det putre i 10 minutters tid. Fantastisk smak, til og med 3-åringen er overlykkelig når mor serverer denne. :D
Stivpisk eggehvitene med litt salt for å få de skikkelig stive.
Mos Cottage Cheese, krydder og eggeplommene sammen med en stavmikser, eller klem det ut med en skje. Vend så den krydrete eggeplomme/cottage cheese blandingen og den revne osten forsiktig inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre, slik at alt blir fordelt i eggehvitene i maks 1 minutt, ellers kan de stivpiskede eggehvitene "falle sammen".
Du kan også kutte opp f.eks. skinkebiter eller stekte baconbiter og blande det inn i røren, om du vil det, men det beste er nok å ha en skje med deigrøra på bakepapiret først, deretter ha på ønsket fyll, for så å dekke over med mere deigrøre.
Settes på en stekeplate med bakepapir med spiseskje. Jeg har på litt mere pizzakrydder el.l. etter at jeg har laget lappene på stekeplaten, syns de ser best ut da.
Lag ca 8- 10 slike OE Polarbrød lapper, alt etter hvor store/små du vil ha dem. Husk at de "flyter" ut under steking. Stekes midt i ovnen på ca 175°C i ca. 25 minutter eller mere, til de har fått en gyllenbrun farge.
Smaker godt med pølse, ost, skinke og majones mv.
Disse OE Polarbrød lappene passer også utmerket til å bruke som minipizzaer, hvor en har på litt pizzasaus med lite karbo, kjøtt, skinke, sopp, løk mv. toppet med ost og pizzakrydder. Snadder!!
Har du på ost og skinke, eller har laget minipizzaer, smaker det godt når du varmer dem opp i mikro'n... da blir det som et godt, varmt ostesmørbrød...
Og en ting til... disse kan også brukes som pølsebrød/lompe når du har pølser på menyen. Da er det bare å ha på det man ønsker, rekesalat, dressing mv...
Lager store porsjoner av disse om gangen, da de passer godt til en travel frokost og...
Jeg skal lage Ziggylappene nå i kveld, folk inne på lavkarbo skryter så hemningsløst av dem og noen sier de omtrent har reddet hele kostholdet deres. Må nesten prøve dem jeg også.
Jeg har forresten alle ingrediensene til ziggy-brødene, faktisk. Da kan jeg jo bare hive meg rundt og begynne å kokke, da :)
Takket være Gaias rydde-tråd, ble jeg inspirert til å rydde kjøkkenet mitt i dag, så her er alt klargjort til å utøve husmor-talentene jeg driver å tilegner meg.
Jeg bor i Sandnes, litt utfor Stavanger, så bare kom du. :knegg:
www.lavkarbo.no heter forumet, drives av samme admin som her inne, knallbra forum med flere tusen medlemmer. Jeg har vært medlem siden starten og tror jeg er litt forelsket i HP og Desembermamma fordi de startet det opp. :love:
Vanskelig og la være å bli forelsket i meg, så jeg skjønner deg jo godt. :glis: :knegg:
Slenger inn noen flere:
ISETS FROMASJ
1/3 liter kremfløte
4 plater gelatin
2 store egg (skill plommen og hvitten) Fun Light-saft i ønsket smak, jeg anbefaler appelsin!
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutters tid. Løs dem opp i ca 1 dl kokende vann. La det avkjøles uten å stivne.
Pisk kremfløten helt stiv. Sett tilside. Pisk eggehvitter og eggeplommer hver for seg. Hvittene skal være stive.
Hell den lunkne gelatinblandingen i eggeplommene mens mikseren går. Hell i ca 0,5 dl ren Fun light-saft.
Bland forsiktig inn kremen og eggehvittene og rør det godt sammen. Smak til med mer saft om nødvendig.
Ha fromasjen i en serveringsbolle/porsjonsformer og sett den i kjøleskapet. Stivner på ca en time.
HJEMMELAGET IS:
Iskrem med sjokobiter
[b][/b]
Bytt evt ut sjokoladen med vaniljeekstrakt og få vaniljeis.
4 eggeplommer
natreen, stevia, (eller annet søtstoff) etter smak
1 plate mørk sjokolade (minst 70 % kakao), finhakket
5 dl kremfløte (du kan også bruke en liten kartong, men bruk da 3 eggeplommer)
Visp sammen eggeplommene og søtningsstoffet i en bolle. Pisk kremfløten nesten stiv og ha i finhakket sjokolade. Pisk videre, og når fløten er helt stiv vender du i søtstoff- og eggeblandingen.
Sett kremen i fryseren i 4-5 timer, til den er helt frossen. Men husk å røre
kraftig i den med gaffel etc, hver halvtime. Hvis du glemmer dette får isen
iskrystaller og blir kornete.
COOKIES 'N CREAM-ISKREM
Bruk basisoppskriften over, uten sjokoladebitene.
Ha 2-3 Decadence-advantagebars i kjøkkenmaskin og hakk dem smått opp. Jeg har også brukt Mocca Crunch-smaken (ble vanvittig godt) men de selges jo ikke her i landet.
Bland bitene + en ts kakao (kan sløyfes) i iskremen og sett den til frysing. Dersom du ikke bruker ismaskin MÅ du røre i isen minst hvert kvarter, da blir den kremete og god, ellers blir den steinhard og krystallisk.
Isem smaker til forveksling ganske likt Haagen Dachs cookies 'n Cream.
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color] ISETS STRAWBERRY-CHEESCAKE-ISKREM
[color=#000000][/color]
*5 dl kremfløte
*200 gram frosne jordbær (friske går og an altså)
*100 gram Philadelphiaost
*3 store eggeplommer
*1 ts vaniljeekstrakt (eller rundt 10 dråper vaniljeessens eller 1-2 vaniljestenger)
*Splenda etter smak
Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommene med vaniljen og Philadelphiaosten. Vend inn egge-osteblandingen i kremen.
Knus jordbærene til mos i kjøkkenmaskin. Vend mosen inn i kremblandingen. Noen liker den sikkert litt marmorert, jeg liker den skikkelig rosa helt gjennom.
Smak til med Splenda (jeg brukte vel ca 2 ss).
Ha i en frysesikker bolle og sett i fryseren. Rør i den etter ca. 20 minutter når den er blitt litt hard. Jeg pleier å ha den i kjøkkenmaskinen da så den blir helt "myket" opp igjen, da blir konsistensen enda bedre. Sett den tilbake i fryseren og rør ca hvert kvarter til den er helt frossen.
OSTE-CHIPS
Høvle osteskiver, del dem i 2-3 biter og legg dem på en papirkledd stekeplate. Dryss over det krydderet du liker, men vær litt forsiktig med salt siden osten jo er litt salt. Stek dem på 200 grader til de er blitt LITT brune i kantene og boblete. Ta dem ut og la dem ligge på platen i ca et minutt så de er litt fastere. Når du kan ta dem opp med en stekespade uten at de "ramler sammen", legg dem på en tallerken eller en rist til de er helt sprø. De blir skikkelig chipsaktige, knasende sprø. Smaker kjempegodt.
Forvarm oven til 175 C
Brun kyllingbrystene i stekepanne i en blanding av smør og olje. Skjær i strimler eller store terningern og legg i ildfast form.
Del brokkolibukettten i små buketter og legg dem mellom kyllingstykkene.
Stek baconbitene, - legg til side
Ta litt mer smør i panna, legg i løken, selleri og sopp, når løken er blank blandes baconet oppi igjen, sett til side
Miks majones, kremfløte , hakket hvitløk og kvernet pepper + osten i en bolle.
Legg løk, selleri, sopp og bacon miksen over kylling/brokkoli. Hell majones, kremfløte, ost blandingen jevnt over det hele.
Dekk formen så tett som mulig med alu-folie og sett i ovnen på 175C i ca. 40 minutter.
la det stå 5-10 min før servering og server med frisk blandet grønn salat til.
KAREN B'S OVNSBAKTE CRISPY KYLLING
Denne er også helt nydelig. Sakset fra Nille på lavkarbo:
154 gram bacongull
6 kyllinglår/bein eller bryst
1 stort egg
1/2 kopp Hellmanns majones
2 ss Dijon sennep
1 1/2 ts timian
1 ts havsalt
1 ts nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
1/2 ts hvitløkpulver
Forvarm ovn til 200 grader. Plasser rist over langpannen.
Knus bacongull i hurtigmixer til "smuler". Spre på stort fat.
Mix egg, majones, sennep og krydderne i en bolle. Dypp hver del av kyllingen i mixen for så å rulle dem i bacongull smulene. Pass på at de er helt dekket.
Legg på risten i varm ovn - med godt mellomrom, stek i 40 min (eller til gjennomstekt - kyllingsaften sakl være klar om du stikker en kniv i.
I går prøvde jeg ziggy-brødene. Merkelig å kalle det "brød" syns jeg. Jeg kommer definitivt til å lage de igjen som tilbehør i stedet for ris/poteter. Men jeg må nok venne meg til de før jeg tar de i bruk som lompe og pizza, tror jeg.
Frokostpannekakene er neste på lista til utprøving :)
Hehe når man har levd på lavkarbo i lengre tid, smaker erstatninger plutselig like godt eller bedre enn ekte vare. :knegg:
Jeg tror nok feks. JEG liker Isetpizzaen bedre enn folk som ikke har noe til overs for lavkarbo og som spiser vanlig hvetebunn. Så mye av dette er kanskje for spesielt interesserte, bortsett fra middagene da. :)
Jeg har ikke tenkt å gi meg så lett, må du tro :knegg: . Lavkarbo er en sunn livsstil, og jeg akter å gi det en fair sjanse før jeg gir meg.
Men hva med resten av familien, Iset. Spiser de kun lavkarbo-mat også, eller lager du tilleggsmat til dem?
Jeg serverer som regel poteter, grov ris og grov pasta til dem, om de vil ha. Vesla er ikke glad i poteter og ris, men hun elsker pasta. Min mann er ikke glad i poteter men liker godt ris og pasta. Så poteter spiser vi sånn ca. aldri her i huset. Pasta har vi 1-2 ganger i uka, men da grov. Jeg spiser litt av den, men mest av kjøttet og sausen. Ingen av oss spiser noe særlig med brød, det går mest i knekkebrød. :)
1 liter vann
2 terninger buljong
5 dl røde linser
½ løk, finhakket
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss sitronsaft
Salt
Pepper
Kok opp vann med buljong. Tilsett linser, løk og hvitløk og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør av og til.
Mos med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Rør inn sitronsagft og olivenolje like før servering.
Jeg har ofte oppi en hel chili i biter (uten frøene), og ei venninne pleier å lage denne mosen til indisk mat, da tilsetter hun tikka-krydder.
HVIT SAUS
Denne er faktisk knallgod og er en fantastisk god erstatning for vanlig melbasert hvit saus!! Bruk den i torskegryten under eller som lasagnesaus, eller som vanlig hvit saus.
1/3 kremfløte
1 pakke Tine smøreost, naturell (prøv gjerne med smak for variasjon)
Litt revet ost om man skal bruke den til feks. Bechamelsaus
Smelt en god dæsj smør i en gryte. Stek baconet. Hell over fløte og kremost og rør godt. Ha i krydder (salt, pepper, muskat) og la sausen småkoke i noen minutter. Sausen ble helt fin i konsistensen hos meg, men vil du ha den tykkere kan du bruke litt maizenna.
TORSKEGRYTE
Lag hvit saus som over, og ha i en god neve stekte baconbiter. Ha i store biter av torskefilet og gulrøtter i biter (jeg brukte mini-gulrøtter), samt andre grønnsaker du liker (kålrot i staver, brokkoli...). La gryten koke til torsken er mør. Serveres med poteter til de som skal ha det, og feks. kokt blomkål til lavkarbo'istene.
Her kjører vi lav-karbo, med måte. Ikkje alltid vi er like flinke, men stort sett held vi oss på lav-karbo. Vi føler oss mykje betre når vi reduserer litt på brød, pasta og potet. Snuppa på 3 med både cøliaki og diabetes har veldig godt av det :) Minsten derimot er brød-gal, så han et berre brød.
Ziggy sine brød har vi hatt fleire gonger; kjempegode! Elles et vi mykje salat til frokost, med skinke, kylling eller andre protein. Egg eller omlett med laks og salat er også gjenganger. Og snuppa på tre år har fullstendig lagt sin elsk på bønner!!! :D Så det får ho i matboksen sin, saman med egg, gulrøtter, tomater, agurk, ost og kjøtt.
Eg har oppdaga at ein held seg god og mett til lunsj berre på salat til frokost!! Ein må berre passe på å ha litt protein i salaten. Skinkebitar, ostebitar, laks eller egg. Fungerer suverent! Har ein stor plastboks frå IKEA med lokk, full av vaska salatblader. Dei held seg fine og sprø i mange, mange dagar.
Eg kan jo bidra med oppskrift på Chili con Carne; vi elskar det alle her i huset. Rask å lage i ein fei etter jobb.
Chili con Carne
1 pk. kjøttdeig (den økologiske er kjempegod), eller eit godt stykke kjøtt av storfe kutta i bitar.
1 stor løk, kutta
2-3 kvitløk, knust (eller pulver)
2-3 boksar bønner (pass på sukkerinnholdet i boksen; kvite bønner i tomatsaus har mykje sukker. Butterbeans er DEILIGE!! Kidneybeans er kjempegode også)
1-2 boksar tomater
Chilipulver / paprikapulver
Fres løk, kvitløk og kjøtt i ei stor gryte. Plump oppi tomater og bønner (husk å skylle "vatnet" av bønnene, det vil du ikkje ha i gryta di) (med mindre det er bønner i tomatsaus du brukar, men det er ganske søtt altså). Ta av litt til dei minste i ei eiga gryte. Smak til med paprikapulver, eller la den vere sånn som den er. Til dei voksne kan du ha i chilipulver (eller la ver :p ). Du kan også strø i litt oregano eller liknande krydder.
Bønner har masse deilig fiber, så dette er eit godt måltid. Vi har aldri brød til. Du kan ha salat til; tomatbåtar er deilig!
Flott!! Vi har det som dere, ikke manisk men velger bort poteter, pasta og ris så ofte vi kan, spiser fullkornsvariantene der vi spiser det og legger mest vekt på fett og proteiner i alle måltidene. :)
Tomatbønner har ingenting i chiligryter å gjøre, jeg får spader av å vite at folk bruker det, det burde nesten vært straffbart. :eek:
Idag skal jeg lage hotte kjøttboller på spyd med grønnsaker og kikerter til, ja og tzatziki:
500 gram karbonadedeig blandes med 3 fedd moset hvitløk, litt sjalottløk, salt, grovmalt pepper, 1/2 rød renset chili i småbiter og en god neve revet cheddar eller parmesan (jeg skal kjøpe parmesan for alle penga i Italia nå snart). Lag små kjøttboller og stek dem gyldne. Skjær gjennom en kjøttbolle for å se om den er ferdig før du legger dem tilsides og holder dem varme.
Lag Tzatziki ved å blande et beger seterrømme, lettrømme eller matyoghurt med 1/2 stor grovrevet avrent agurk, 2-3 moste hvitløksfedd, litt olivenolje, litt sitronsaft, evt. litt Splenda, salt og pepper. Smak til.
Stek strimler av paprika i alle farger til de er litt brent på tuppene og ganske myke. Det tar litt tid. Stek fersk sopp i skiver, dryss på paprikapulver og salt og la dem steke litt til. Hell på litt kremfløte (ikke mye) og la det koke inn.
Træ kjøttbollene på trespyd (trenger ikke, men det er morsomt for barna og ser lekkert ut) og legg 1-2 spyd på hver tallerken. Legg fløtesurret sopp og paprika på tallerkenen, samt en god neve eller to med varme krydrede kikerter.
2 eggeplommer
1 helt egg
0,5 dl kremfløte
100 gram bacon i terninger
Litt gressløk
Bland alt unntatt bacon sammen til en røre. Stek baconet, skru ned varmen litt og hell over eggemassen. Rør rundt til det er stivnet, skal være som eggerøre. Baconfettet vil blande seg inn i eggerøren. Dette smaker knallgodt, spesielt pga. eggeplommene.
Dette hadde vi til middag i dag. Skulle egentlig lage Stroganoff men så ble det denne fantastiske gryten istedet. Min fireåring spiste til hun brakk seg, omtrent:
OSTEBIFF-GRYTE (hentet fra lavkarbo.no)
1 pakke finnbiff, 1 pk kjøttdeig eller 3-400 gram biff i strimler/biter
2 løk i halve ringer
200 gram stekt bacon i terninger
Masse sopp i skiver
1,5 dl kremfløte
2 dl Creme Fraiche
150 gram (1 tube) baconost
Nykvernet pepper
Evtn. Johannesbrødkjernemel til jevning
Brun kjøttet. Stek løk og sopp og ha det i kjøttgryta sammen med stekt bacon. Klipp opp enden på baconosten og klem den ut i gryta. Ha over Creme Fraiche og kremfløte og rør godt sammen. La gryta småkoke i 10-15 minutter. Ha i 2 ts johannesbrødkjernemel for å jevne den. Jeg hadde i 3 ts og gryta ble VELDIG tykk.
Serveres med smørdampet brokkoli og rosenkål (smelt en stoor klatt smør i ei gryte, ha i frossen rosenkål og brokkoli og la det surre på middels varme under lokk til det er mørt. Rist på gryta innimellom), og sukkerfritt tyttebærsyltetøy (Heistad eller hjemmelaget).
Disse er helt nydelige! Noen liker dem best uten søtstoff i og kardemomme i, men jeg elsker søte kakete vafler. Dere gjør som dere vil selv. En hel plate inneholder ca. 5 gram karbo, tror jeg. Det er bokhvete (som ikke er korn, men en plante?) i røren, men det kan kanskje byttes ut med johannesbrødkjernemel, er ikke sikker, aldri prøvd:
300 gr cottage cheese
9 stk egg
150 gr smeltet smør
1 ts salt
80 gr bokhvetemel
2 dl seterrømme
Splenda etter smak, ca. 2 ss?
kardemomme og/eller kanel
Kjøres sammen med en stavmikser. La svelle i ca 15 min. Stekes som vanlige pannekaker.
Denne kan fint brukes som pannekakerøre også, men erstatt da gjerne rømmen med like stor mengde kremfløte.
Tok bilde av baksten første gang jeg laget dem. Bildet er litt dårlig pga. dårlig lys, men:
Det står senere i tråden at røren er litt tynn først, men når den får stå i ca. 15 minutter før man steker vafler, blir den mye tykkere. Så la den stå litt.
Så de ER veldig gode altså? Jeg må prøve dem så snart jeg kommer hjem fra Italia. Har jo kjøpt Johannes og alt. Brukte den i en saus nylig, funket jo strålende, akkurat som maizenna.
Hva dere enn gjør, så IKKE bytt ut bokhvete med proteinpulver. :himle: Det satt fast og ble helt krise. Jeg klarte å steke dem i panne, men de ble temmelig lurvete. Lurvete med gode.
500 gram kjøttdeig
1 stor løk
1 purre
1 liter vann
1 buljongterning
2 pakker kremost med krydder (eller annen smak)
1/2 gräddost
Skrell løken og hakk den. Stek løk og kjøttdeig sammen. Vask og skjær purren i ringer. La purre og buljongterning småkoke i vannet i 15 minutter. Ha i kjøttdeig og løk.
Del krydderosten og gräddosten i terninger og la alt smelte i suppen.
I dag lagde jeg denne til middag. Det er det beste jeg har smakt på lenge, lenge, og til og med Frøkna som ikke er glad i middag lagde godlyder mens hun spiste. Og det til tross for at jeg glemte å ha olje i. :knegg:
Denne kom jeg over på lavkarbo.no nettopp (lagt ut av Emy), må prøves ut! Mikrobølgeovn, lettvint og raskt: (jeg bare limer inn direkte):
Mandelsmør kan sikkert erstattes med helt malte mandler. Vaniljeekstrakt er ikke alltid så lett å få tak i her, kan sikkert byttes ut med 10 dråper essens, evt. litt rent vaniljepulver (helsekost).
"Tør kakelik" høres groteskt ut, men regner med det betyr at den får kakelignende konsistens. :knegg:
Denne hadde vi til middag i dag, sammen med laksefileter. Nyydelig, jeg går bare og mauler og klarer nesten ikke å la den være i fred. :knegg:
1 stort blomkålhode
1 terning kjøttbuljong
En pakke bacon (150-200 gram?)
En haug med fersk skivet sjampinjong
Litt kremfløte
1-2 vårløk, hakket
1-2 fedd hvitløk (eller mer), hakket
Masse MASSE revet ost
Krydder etter smak
Kok blomkålen (i buketter) i buljong + vann. Hell av vannet og spre blomkålen utover i en ildfast form. Stek sopp og bacon og ha det over blomkålen. Strø over hakket hvitløk og vårløk. Hell over litt fløte (1 dl kanskje?), dryss over krydder (salt og pepper, og annet du liker) og ha over osten. Gratiner i ovnen til osten er gylden.
Kan man bytte ut soppen med noe annet, evnt. droppe den?
Eldstemann her får spader og spiser ikke hvis det er sopp i retten, men ellers høres det godt ut.
Du kan gjøre akkurat det du vil, jeg klarer aldri å følge oppskrifter og hiver oppi ditt og datt og utelater det jeg vil, hehe. Fireåringen liker heller ikke sopp, men jeg plukket den ut for henne. Litt mye arbeid, siden jeg hadde brukt VELDIG mye sopp da. :knegg:
Jeg måtte bare tipse om denne, ser jo helt FANTASTISK ut! Jeg har enda ikke prøvd den, men skal til helgen tenker jeg. Eller neste uke i hvertfall. Det er masse bilder på linken, ser helt genialt ut!
Ja det går helt fint. Man kan bruke hvilket søtstoff man vil. Jeg unngår Splenda da, pga. miljøfaren, men det er vel greit å bruke i ny og ne. Smaksmessig er det ingen forskjell. Jeg bruker kun Sukrin.
På helsekosten, på www.lavkarbopikene.no og på hjemmesiden (www.sukrin.no). Jeg har sett det i noen helsekostbutikker men pleier å bestille det fra lavkarbopikene siden jeg bestiller derfra jevnlig uansett.
Dette er en av de beste iskremene jeg har smakt, og såå lettvint da. Og ingen skumle tilsetninger, om man ser bort fra litt Sukrin (som er naturlig). Man må for all del bruke sukker (feks. rørsukker) om man heller vil det.
Rett og slett kjør en pakke frosne bær (3-400 gram) i food processor sammen med et par dl iskald kremfløte og 2 egg + litt søtning. Kjør til alt er godt blandet. Min ble litt slushete så jeg satte hele bølja inn i fryseren en stund. Noen har prøvd å ha 1-2 isbiter oppi sammen med det andre og da går det visst litt bedre, jeg turte ikke å prøve det med svigers sin 40 år gamle maskin her. Men det skal jeg prøve når vi flytter.
Det ble altså SÅ godt! Sønnen min fikk smake litt og han satt med munnen på vidt gap, smattet høyt og sa NAM NAM hele tiden.
Her er min favorittrett. Vi brukte den egentlig som pizzafyll før, men den passer også fint til pasta, foccaccia eller hva man måtte ønske å bruke om man ikke spiser lavkarbo. Oppskriften er på slump, ta de mengdene som passer din familie.
Stek ønsket antall kyllingfileter i litt olje eller smør. Krydre med hvitløk og ingefær mens du steker. Stek så bacon i tynne strimler til de blir litt sprø og sleng med en hakket løk i panna til den blir blank, men ikke direkte stekt. Bland alt sammen og ha i 1/2-1 beger Creme fraiche. La det surre et par minutter. Hell det over i ildfast form (evt. over pizzabunn eller pasta) og strø revet ost over og sett det i ovnen til osten er gylden.
Det er sikkert ketolyse bakemix du mener, nei den finnes ikke utenfor Norge tror jeg (eller kanskje i Danmark), men du kan sikkert bruke Atkins bakemix selv om den ikke inneholder helt det samme. Den selges hvertfall i USA, du bor jo i det aller beste lavkarbolandet nå, Pelen! De har jo AAALT der borte når det kommer til lavkarbo. Alle slags brød- og kakemixer, sjokolader, is, chips osv.
Disse har jeg laget mange ganger, og både mann og sønn liker dem også, så takk skal du ha. :) De er veldig gode med bacon og bringebær til, som solid amerikansk frokost. :jupp: Jeg lager dem uten søtstoff, men med litt vaniljesukker. Og så har jeg funnet ut at en liten neve valnøtter er godt i og gjerne kan erstatte litt av havregrynene. (Men hvordan du greier å lage bare fire lapper av denne oppskriften, det skjønner jeg ikke helt - du må lage dem mye større enn jeg gjør, og skulle jeg lagd dem så store, ville jeg kalt dem pannekaker. :))
Nå har jeg nettopp tatt et nytt lavkarbobrød ut av ovnen, jeg hadde aldri trodd det skulle smake så greit. Det heter Proteinbrød og inneholder egentlig ingen dyre og "rare" ingredienser, men jeg tok i 3 gode ss glutenmel for å være på den sikre siden så mulig det gjorde brødet ekstra godt. Det ble hvertfall smaskens! Og nei, ingen eggesmak whatsoever.
PROTEINBRØD
4 egg
1/2 boks creme fraiche eller kesam
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje
3 gode ss glutenmel (ikke i originaloppskriften. Kjøpes på helsekost)
Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje og tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la brødet steke på 180 g i 55 min. Nederste rille.
Noe enkelt og godt som jeg ofte spiser til kvelds. Det er jo ikke en oppskrift i seg selv, men kan kanskje gi inspirasjon til andre.
Bringebær, enten ferske eller de som har vært frosne (tines i microen)
Sour cream eller rømme/creme fraiche (helst vanlige varianter og ikke lett da de inneholder mer karbohydrater.
Litt søtningsmiddel
Sesamfrø
Ja det tror jeg, men jeg er ikke sikker på hva det heter på engelsk. Det er malte psylliumfrø/loppefrø. Noen her inne vet sikkert hva det heter. Pakken her i Norge ser slik ut:
Ja det kan du, følg den norske oppskriften. Jeg har laget dem og de er helt greie, ikke supre. De søte er gode da, minner om vannbakkels. :nam: Jeg har søtstoff i røra da, og har vispet krem og bær oppå eller inni ved servering.
Vet du hva jeg kan bruke istedenfor kruskakli i Isets brød?
Har glutenallergi og må derfor ha noe som ikke inneholder hvete, rug, bygg eller havre i brødet.
Forsøkte meg på en variant av blomkålgrateng i går, og må si det smakte fortreffelig. Min ikke_karbo mann var nesten fuktig i blikket, så godt var det :D
1 blomkålhode i buketter
1/4 strimlet kinakål
3 små løk i biter
2/3 av en liten boks fløte
ca. 1 dl vann
cummin - bare en anelse
peppermix - favorittkrydderet mitt :knegg:
paprikapulver - sausen skal være litt rosa
Litt salt
Bland grønnsakene og legg i en ildfast form,
bland sammen krydderet i fløte og vann.
Tøm det over, og sett i ovn på ca. 200 grader i tja....25 min kanskje? Skal stå til grønnsakene er møre.
Når det var igjen ca 5 min. strødde jeg på revet ost og satte formen inni igjen til osten var smeltet og litt gylden.
Nam :sikle:
Vi spiste stekte kyllingfileter ved siden av, men ser for meg at dette passer knallgodt til det meste av av kjøtt. Koteletter f.eks, eller røkt skinke. Grillskiver til sommern osv.
50 gram Philadelphiaost
2 egg
15 gram vanilje-proteinpulver (eller nøytralt pulver + 0,5 ts vaniljeekstrakt/10 dråper vaniljeessens)
1 porsjonspakke Splenda (jeg brukte to pk, ble altfor søtt)
ca 0,5 ts kanel
10 gram frosne blåbær
20 gram frosne blåbær
Ha alt utenom 20 gram blåbær i en bolle og kjør det til en masse med stavmikser. Rør inn hele frosne blåbær og ha det i en mikroform.
Mikre på full styrke i 2 minutter.
Ha pannekaken på en tallerken og nyt. Jeg pleier å ha smør oppå og la det smelte. Min datter på 3 år er vill etter denne pannekaken. Den er litt "sponge-aktig".
FROKOSTPANNEKAKE
Jeg lager denne som lapper, får 4 mellomstore lapper av en oppskrift. De er mettende, så det holder i massevis til en person (jeg spiser 1,5 lapp maks).
3 egg
1 dl cottage cheese
2 ss rapsolje
1 ss store havregryn
1 ts kanel
10 dråper vaniljeessens
En god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver)
Litt salt
Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekake eller 4-5 lapper. Serveres med bær, krem/rømme eller pålegg.[/QUOTE]
Vaniljeproteinpulver, er det noen man får kjøpt på helsekost? Kan man bruke blåbærsyltetøy eller blir det bare gris?Kan røra legges direkte på en tallerken om man ikke har noen mikroform?
Ang frokostpannekaken, må det være natreenpulver eller kan man velge å bruke vanlig sukker?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.