Både jeg og mannen er varig skadd etter å ha fått utdelt to skiver ristet toast og to små kopper syltetøy på et hotell i London :knegg:
Vi så oss lenge rundt etter den egentlige frokosten før det demret og vi fant en lokal kjøpmann.
Derfor tenkte jeg å være litt føre var om det er dèt vi får servert på hotellet i høstferien. Guttene trenger skikkelig frokost.
Continental breakfast er toast, syltetøy, te, kaffe og juice, sånn omtrent. Det dere vil ha, hvis dere er i England, er "english breakfast", som inkluderer frokostblanding, egg (stekt eller kokt), bacon, bønner, stekt tomat og i det hele tatt.
Norsk frokost med brødskive og pålegg får dere bare i Norge/Skandinavia, så det kan du bare gi opp.
Det er ikke sant at det er bare i Skandinavia de serverer det vi ser på som "ordentlig" frokost, men jeg kommer ikke på hva det kalles. :gruble:
Jeg har spist heftig frokost på hotell både i Tyskland og Spania det siste året.
Da vi var i Frankrike fikk vi derimot søtbakst og kaffe med melk. :knegg:
i Tyskland får man skikkelig frokost med rugbrød. Frankrike kan slå til å ha musli og yoghurt og sånn, men det kan hente det er rispuffer, et halvt franskbrød, en croissant, en syltetøy og litt honning. Det kommer an på hotellet.
Jeg vil tro at det der betyr franskkbrød, surdeigsbrød, marmelade, croissanter, kaker og søtt. Viennoiseries er croissanter, pain au chocolat og slikt. Smørdeig-ish. Cereals er ofte ikke müsli, men mer søte greier.
Continental er ofte bare toast (evt. croissanter og annen (söt)bakst) med smör marmelade, honning, sjokopaalegg etc. I tillegg serveres ofte youghurt/melk og div. frokostblandinger samt kaffe, te og juice. Vil du ha noe annet, kan du ofte bestille egg etc. for tillegg i pris, men ost og paalegg ala Norge, faar du som oftest ikke i syd-europa (men unntak finnes, saaklart). Vil du ha noe annet, er det ofte like greit aa bestille uten frokost, ogsaa gaar dere til en kafe i naerheten og kjöper det dere vil ha. Evt til et supermarked og smörer selv. Enkeltpenkelt.
Men jeg er litt saann "when in Rome etc." og synes det er rimelig idiotisk at man ikke kan spise croissanter eller toast til frokost naar man er paa ferie. Jeg levde kjempegodt paa kakebord til frokosten i Italia for et par aar siden, selv om jeg aldri spiser sött ellers til frokost. Det hörer liksom med aa gjöre slik de lokale gjör.
"with a huge selection of bread, French viennoiseries, hot and cold beverages, cereals, cakes, dairy products.
An English breakfast is also available (fees apply)."
Ulike typer (hvitt) brød, bakevarer (croissants, wienerbrød, pain au chocola)t, kaffe, te, korn/rispuffer, kaker?, yoghurt og melk. Smør og marmelade i ulike varianter får dere sikkert også. Muligens ost.
Frokost med egg, bacon, bønner og pølser må du betale ekstra for. Sånn omtrent.
"Huge selection of bread" paa et fransk hotell, trenger saa absolutt ikke aa bety noe i retning av grovt bröd. Det kan bety at de har allskens franske bakevarer ala croissanter, pain au chocolat, saanne söte bakverk med rosiner eller epler (kjempegode), vaniljeboller etc. etc.
Rart for oss, kanskje, men tenk hvor skuffet de blir hvis de leser huge selection of bread i Norge og bare faar grovbröd i ulike former.
Jeg foretrekker også å være idiotisk, og bestiller derfor stort sett uten frokost. Som regel nok av gode småkafeer der man både får mat å bli mett av, og ting man synes smaker godt i nærheten. Franske hotellers kontinentalfrokoster pleier å være rimelig kjedelige.
Kake til frokost :hjerter:
Ungene kommer til å dåne.
Men da koser vi oss med kake også kjøper vi grovbrød og pålegg i nærmeste butikk.
Gutta må ha frokost (ikke kake) om de skal holde fire hele dager i parken.
Jeg forstår ikke hvordan man kan fungere på kake og toast til frokost, men alt blir sikkert en vane. Men erfaringsmessig er frokost dagens viktigste måltid for oss og loff med syltetøy dekker ikke helt behovet :knegg:
Jeg takler ikke kaker og loff til frokost, da blir blodsukkeret mitt helt bananas og jeg blir grinete og skjelven slik som Input. Er jeg gravid blir jeg kvalm i tillegg, juhu. Men jeg fikser det lett ved å alltid bestille leilighet fremfor hotell så jeg kan lage min egen frokost. Evt. ha minibar på rommet slik at jeg kan ha pålegg og sånt i kjøleskapet og knekkebrød eller lignende tilgjengelig.
Kaker til frokost er skikkelig blæh. Glemmer aldri "frokosten" på hotellet i Italia, som bestod av croissanter med sjokoladefyll, og cappucino til. Det ble bananer på meg til frokost, stort sett, som ble kjøpt på nærbutikken.
Det er ikke alle som takler en sånn type frokost. Folk er forskjellige. Jeg har en venninne som garantert hadde fått ødelagt ferien om hun skulle spist sånn frokost i ferien.
Jeg blir også sånn hvis jeg får for mye karbohydrater og for lite proteiner til frokost. Det er jo ikke med vilje for å være vanskelig, jeg er bare veldig var for blodsukkersvingninger. Engelsk frokost er mer for meg, da er jeg strålende blid helt til middag. :glis: Verdt å betale ekstra for, spør du meg. Jeg liker croissanter, altså. Til kaffe, ikke til frokost.
Vi var på bryllupsreise i Frankrike, og jeg var så lei loff og kake at jeg sverga på å aldri dra dit igjen. (Jeg skal nok dra igjen, altså. Med knekkebrød i kofferten.)
Blodsukker- og andre kroppslige problemer er selvsagt ikke noe hyggelig, men saann ellers synes jeg det er rart om man skal vaere saa saer bare fordi man egentlig foretrekker noe annet. Men jeg skal ikke invitere dere paa frokost, saa dere faar selvsagt gjöre som dere vil. Jeg spiser egg og bacon i England, pannekaker med sirup og bacon i USA, croissanter i Frankrike, fried rice, dim sum eller tilsvarende i Asia, kakebord i Sör Italia, grovt bröd med ost eller rekesalat i Norge - og müsli med tre frukter og youghurt her hjemme.
Det handler ikke om å få en annerledes frokost, men om å få blodsukkersvigninger fra helvete. Jeg blir så vannvittig slapp utover dagen, bare om jeg må spise lyse rundstykker til frokost. Samme med sønnen min. Vi er ganske avhengige av et jevnt blodsukker for å være snille begge to. I ferien blir det gjerne mye opplevelser og mye gåing, og da er det enda verre om vi ikke har fått i oss skikkelig mat.
På hotellet jeg var på i Paris nå i juli,hadde de en del forskjellige rundstykker,loff og selvfølgelig croissanter,med og uten sjokolade. Jeg er også av den typen som ikke kan ha i meg noe særlig søtt til frokost,men unte meg av og til en sjokoladecroissant som "dessert" etter rundstykket. Men grovbrød hadde de ikke noe av,nei. Pålegget var litt lite variert,noe kjøttpålegg og endel forskjellige syltetøy,og så Nutella,noe jeg tror franskmenn og belgiere elsker. :knegg:
Det handler rett og slett om at de har en helt annen matkultur enn oss. Frokost i Frankriket er ingen big-deal. Det er gjerne croissanter med syltetøy eller lignende søtt, kaffe og et glass juice til. Lunsjen består derimot ikke av tre svette skiver med brunost og salami, men et skikkelig varmt og forholdsvis stort måltid. Sånn som man i norge dropper middagen av, fordi man allerede har spist den :knegg:. Også spiser de iallefall et varmmåltid til. Jeg har spanske "inngiftede" slektninger og de spiser gjerne tre varme måltider om dagen og himler med øynene over brødskive :knegg:.
Jeg er ikke noen frokostperson, så fransk/continental variant er midt i blinken for meg.
Hallo, det var da utrolig unødvendig! Du forstår vel at ikke alle kropper fungerer, kanskje i det hele tatt, med slikt drivstoff? Jeg kan fint spise på den måten, men jeg vet at det slett ikke gjelder alle.
Det er jo et spørsmål om vane, som alt annet. Jeg tenker de fleste kunne vent seg til en søt, men ganske lett frokost (en søtsak eller frukt, en juice, en kaffe m/melk) på morgenen, og så hatt lunsjen som det balanserte og mer kaloririke måltidet som skal bære en gjennom resten av arbeidsdagen.
Jeg elsker å spise dessert etter frokost. Croissant (helst med sjokoladepålegg på) til kaffen etter frokosten er skikkelig ferie for meg. Jeg har så veldig lyst til Italia neste år nå kjenner jeg.
Det høres ut som et kjempefint hotell som tilbyr så fin frokost. Jeg har opplevd mye rare frokoster i France altså. Som hotellet på Ile de Re som lokket med fersk fruksalat til frokost. Vi fikk servert hermetisk frukt i lake rett fra hermetikkboksen, æsj.
Men ikke bekymre deg, din frokost ser strålende ut. Cereal er oftest cornflakes. Da med melk. Forskjellig brødtyper, sikkert hvitt og halvgrovt. Kanskje rundstykker. Croissanter og pain au chocolat er jo deilig. Kaffe, te eller kakao til drikke. Sikkert yoghurt også til cerealen.
Skulle gjerne spist kaker og søtt til frokost hver dag jeg. Men kroppen min fungerer svært dårlig på det, så da prøver jeg å spise sunt og grovt i stedet. Bedre drivstoff for min kropp i hvertfall.
Jeg blir ikke sur av å spise kake. Jeg blir derimot gretten når blodsukkeret går som en jojo. Og det er uhyre vanskelig å kontrollere skal jeg si deg. Det samme med hodepinen og kvalmen som følger med.
Hvorfor tror du det? Det er på ingen måte de vanlige ingrediensene i en continental breakfast. (Og særlig ikke når de også selger english breakfast til ekstra pris.)
Vi var bl.a i Paris i sommer. Bodde på er hotell der de faktisk serverte skinke og ost til frokost, men den var ikke særlig fristende i varmen.
Ellers var det eggerøre og bacon, fint brød og croissanter og syltetøy.
Etter nesten tre uker med hotellfrokoster nedigjennom Europa lengtet jeg virkelig etter grovbrød med leverpostei!
Ellers er det i hvert fall i Italia vanlig med yoghurt, det berger ofte ungene her.
Ellers fniser jeg alltid av blikkene mannen min får når vi spiser sånn frokost. Han spiser normalt MYE mat - 4 store måltider om dagen. Stort sett sunt og grovt, men skulle det falle seg slik så spiser han hva det skal være, bare han blir mett. Han skiller liksom ikke på kaldt/varmt, salt/søtt, protein/karber. Mat er mat. Hørt sagt hos oss, en gang han gikk glipp av middagen: "Ikke middag igjen? Jaja, det går fint. Det står en halv toscakake her, jeg tar den, jeg!"
Uansett, han lasser opp med yoghurt, croissanter, kakestykker og corn flakes, og fyller på flere ganger, til han er mett. Mens alle andre sitter og spiser langsomt et lite kakestykke og en yoghurt. :p Folk titter, og prøver å få det til å stemme med at mannen er en radmager flis. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.