Hvordan er det lurt å servere honningen, gjerne kombinert med en praktisk oppbevaring? Jeg har sett noen som har en skål/kopp også en liten tredings som (alltid?) står nedi. Men hvordan gjør dere det? Setter man en skje i honningglasset siger den dypt nedi (relativt flytende honning). Den stivere honningen har jeg i en enkilos bøtte, litt uproft å sette på bordet. Alle gode tips til honningservering/-presentasjon/-oppbevaring ønskes!
Jeg serverer aldri honning, og jeg liker ikke sånn hard norsk honning. Men jeg bruker mye flytende honning. Enten naturell på feks yoghurt, eller i middager eller i marinader. Alt som skal søtes. Jeg bruker akasiehonning eller honning kjøpt direkte fra gården i Hellas. Gjerne smakssatt. Men jeg setter det ikke på bordet. Jeg har også en sånn tredings, men synes bare det er noe gris, så den blir ikke brukt.
Vi har hard honning i et kjøkkenskap og bruker ny kniv til å smøre den på brødskiven. Den flytende bruker jeg i teen og på gresk youghurt og står i samme kjøkkenskap.
Hard honning som står i kjøleskapet. Brukes i te, av og til på brødskiver. Sånn flytende "honning" med navn Akasie ser jeg ikke poenget med, det smaker jo ren sirup.
:humre: Det er honning fra akasietreet. Honning smaker helt forskjellig ettersom hvilke blomster biene besøker. Så poeng og poeng, poenget må vel være om man liker akkurat den typen honning eller ikke. Jeg liker f.eks. ikke lynghonning, men har nylig funnet ut at jeg elsker både lind- og sommerhonning, sistnevnte er visst basert på at biene besøker mange forskjellige blomster.
Den flytende honningen jeg har er på et glass, så jeg må ta en skje hver gang, og ikke kan jeg legge den i honningen (da forsvinner den), ikke kan jeg slikke av den og legge den på bordet (da kan jeg ikke bruke den i honningen igjen), ikke kan jeg legge den på bordet uten å slikke av den (bordet fullt av honning). Osv. Kanskje jeg må helle litt over i en mindre skål? Eller helle den over på flaske hvis det går?
Kjære vene, jeg vet utmerket godt hva akasiehonning er og at honning forøvrig smaker ulikt ettersom hvor biene samler inn nektar. Det er barnelærdom. Men, Akasiehonning er jo blitt så populær fordi den mangler en distinkt smak. Den er søt og har kun et hint av smak som skiller den fra sirup. Å diskutere smak er selvsagt meningsløst, dermed var det med med akasiehonning og sirup sagt med humor. Jeg burde kanskje understreket det med en :knegg: .
Jeg har honningen oppi liten åpen krukke, og har en sånn honningslyngetrepinnesak oppi der, den brukes som skje. Hvor hygenisk og greit det er med en slik åpen løsning lurer jeg ofte på. Foreløpig løser jeg det med å ha små porsjoner honning i serveringsskålen, og vaske ofte, men jeg håpte noen hadde bedre tips i tråden. Jeg liker ikke å ha det i spruteflasken (akasiehonning) eller å få smør nedi lynghonningen.
Honningen jeg kjøper kommer i små glass som jeg bare setter på bordet når det trengs. Ingen her bruker honning til te eller lignende, den brukes på brødskiven eller i baking, og dessuten vil jeg ikke lagre honningen åpen, så honningpinne er bare upraktisk.
Jeg har nesten aldri hatt honning i hus, har vel hatt akasiehonning på slik klemmeflaske for å bruke i te. Hadde aldri kommet til å tenkt over det om jeg fikk honning servert i original embalasje.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.