Jeg er en periode-ikke-spiser og har det siste halve året hverken spist frokost eller lunsj. Nå er det blanke ark og sånn, så jeg trenger tips til egnet lunsj. Hva som helst er OK, rett i koppen, Fjordland, ferdigkjøpt salat, hvasomhelst, bare det frister klokken halv tolv-tolv. Men intensjonen med tråden er jo hva jeg kan ha med hjemmefra, eventuelt lage på enkelt vis på jobb.
Jeg har selvfølgelig tenkt masse på saken og har sikkert tohundre lunsjforslag på Pinterest og her og der, men jeg gjennomfører dem ikke.
Jeg vil helst ha tips om ting som kan lages dagen/kvelden før, overleve i kjøleskap natten over samt en tyve-tredveminutters reise før den atter havner i kjøleskap. Middagsrester er en stadig intensjon, men jeg får det ikke noe særlig til, sikkert fordi jeg for tiden ikke spiser særlig middag heller. :o
Fasiliteter på jobb:
Kjøleskap, vannkoker, mikro, vask, oppvaskmaskin, basic kjøkkenutstyr som tallerkener, glass, kopper, bestikk, skjærefjøl og kniv. Bittelitt benkplass. Lunsjtid varier fra ikkenoe til helt uten grenser, det varierer og er ofte litt opp til meg selv, men en halvtime er vanlig ramme.
Jeg har forresten muligheter til å stikke innom liten dagligvarebutikk på vei til jobb, og tilgang til diverse andre matbutikker og kafeer før lunsj/i lunsjen. Men helst vil jeg jo slippe det da ...
Jeg kjøper en pose med ferdigkuttet salat (stort sett Romanomix) og en med Babyleafmix. 1 agurk, 1 avokado, 1 boks med fetaost i blokk, 1 pose cashewnøtter og 1 flaske balsamicodressing med hvitløk og pepper.
Er i butikken mandag morgen før jeg drar på jobb.
Alt, bortsett fra fetaosten og dressingen, holder til ca. 3-4 dagers forbruk av lunsj.
Alt ligger i kjøleskapet på jobben, og jeg brålager salaten til lunsj hver dag. Noen ganger har jeg ferdigstekt kyllingfilet i kjøleskapet hjemme, og om jeg husker det, tar jeg med den og har oppi, men jeg synes det metter godt med avokado, fetaost og cashewnøtter også.
Jeg lager samme lunsj hver dag: Polarbrød hvete med kremost (krydder eller urter eller noe), 4 gårdsmorr og gulost på toppen. Pluss tomat og agurk. Jeg tipper det er en del som ler av at jeg har med det samme hver dag, men frokost og lunsj er måltider som jeg ikke gidder å tenke over eller planlegge. Da er det enkelt og greit det samme hver dag. Da holder jeg litt styr på kaloriregnskapet også.
Nå kommer du til å bli inspirert.
Knekkebrød med en eller annen ost. Er jeg vill og gal kjøper jeg meg en pose ruccola og strør over.
Av og til varierer jeg med å ha rugbrød istedenfor knekkebrød.
Til frokost har jeg ofte en pose musli som jeg blander med varmt vann og lar trekke til grøt.
Jeg har somregel noe kjøttpålegg i kjøleskapet på jobb, og en pakke smør. (vel, plantemargarin)
Så tar meg med meg fire brødskiver hjemmefra hver morgen, det blir en til frokost og resten til lunsj/to-pause. Vi har i tillegg jobb-frukt.
Jeg har stadig PLANER om matmuffing, grove pizzasnurrer, omelett og salat, men det blir ikke så veldig ofte gjennomført.
En kollega av meg at noe tupperware-greier så hun rister egg og legger i en boks som hun setter i mikroen og får en luftig omelett, en annen har nesten bestandig med seg en salat hun har laget kvelden før, og en tredje spiser for tiden veldig mye mager cottage cheese, hun har digligere spist mye tunfisk. Resten av oss spiser altså stort sett brødskiver. De fleste har med ferdig matpakke, noen av oss har påleggspakker i kjøleskapet.
Vi har kantine på jobb da, men jeg spiser sjelden varmmaten. Spiser som regel en stk skikkelig grov brødskive med eggerøre, kokt egg eller annet pålegg. Så en liten tallerken suppe evt en bit skinke og ostepai ved siden av. Drikker kun vann på jobb.
Knekkebrød og ulike rundstykker fra dagens butikk. Har en del pålegg liggende og varierer mellom disse. Noen har frosne brødskiver de tiner i brødrister. Frukt. Jeg er veldig spennende, sorry.
Henger her for tips jeg, for min frokost og lunsj på jobb går stort sett i knekkebrød med enten makrell eller leverpostei. Nå skifter jeg arb.plass hvor jeg faktisk får mulighet til å ha matpause, så dermed tenker jeg å prøve å variere litt med maten også.
Kjedelig. Orker ikke tenke så veldig på fancy matpakke til meg selv.
En brødskive med syltetøy til frokost.
En banan når jeg kommer på jobb.
Matpakke er en brødskive med skinke, gulost, 3 skiver agurk og to biter paprika og et fiberknekkebrød med brunost.
Eple sånn ved 14 tiden.
HAdde jeg giddet å brukt litt mer tid så skulle jeg nok spist salat med bla. fetaost, kyllingfilet og pinjekjerner
Kornblanding med vaniljeyoghurt.
Knekkebrød med smøreost eller brunost.
Middagsrester hjemmefra.
Salat fra kantina.
På kafe i overkant mye siden jeg fort blir matlei av lunchmat.
Jeg har alltid en pakke rugsprø stående på jobb, og brunost i kjøleskapet. Ellers har jeg ofte brød, skinke, ost og god sennep på jobb, og lager micro-ostiser. Skikkelig spennende med andre ord.
Dere som ikke spiser før middag.... føler dere ikke noe ubehag? Jeg blir jo smådårlig allerede 3-4 timer etter forrige måltid. Snakker da ikke om sult, men hodepine, lavt blodsukker etc. Hadde ikke holdt ut å ikke spise før middag.
Frokost på bussen: Sitronskyr
Mellommåltid om jeg rekker det: Eple
Lunsj: 2-3 knekkebrød med makrell i tomat på tube
Mellommåltid på bussen: Sitronskyr
*Fordi jeg liker det.
*Det er lett å holde styr på hva jeg har spist.
*Jeg har god samvittighet for fiskeinntaket.
*Trenger verken tallerken, bestikk eller bord. Tube i en hånd, knekkebrød i den andre. Klem på og spis!
*Holder seg greit i veska sammen med et lite kjøleelement, hele dagen.
*Slipper å tenke, slipper å smøre/lage på forhånd.
*Billig.
Nei, jeg gjør i grunnen ikke det.
Nå skal jeg akkurat til å spise dagens middag (litt forsinkelser i dag), og det eneste jeg har spist før nå er et tørt grovt knekkebrød i 16-tiden.
Jeg kjenner jo at jeg er kraftig sulten, men ikke ubehag eller dårlig på noe vis.
Kjedelig, men jeg liker best kjedelig mat. :knegg: Som regel to knekkebrød med skinkeost + et eple. I dag ble det to skiver med hvitost og agurk. :nemlig: Av og til flesker jeg til med salat eller middagsrester, men det er sjelden jeg gidder.