Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røde eller grønne? Hjelp en linse-novise

#1

Syrinx sa for siden:

Jeg/vi har blitt glade i linser men ikke så veldig flinke til å huske lage mat med linser.
Vel, i kveld blir det suppe. Er det stor forskjell på grønne og røde linser eller kan de brukes om hverandre?

Jeg tar ellers gjerne imot tips til gode retter med linser i.


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, det er stor forskjell. Røde linser går helt i oppløsning når de kokes, det gjør ikke grønne. Røde er fine i supper og sånn.


#3

Syrinx sa for siden:

Ja, det kan man vel trygt kalle forskjell. :knegg: Takk for oppdatering.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker røde til stappe, du kan lage linsestappe av dem. Kjempegodt. De går i oppløsning ja.
Jeg bruker mest grønne, bruker dem i lapskaus, pastasauser, gjeterpai, tilbehør til middagen i stedet for ris el, eller koker dem sammen med risen osv. Vi spiser mye kikerter og linser (mest kikerter, er storforbrukere).


#5

Candy Darling sa for siden:

Vi liker røde best; koker dem i litt buljong og/eller tilsetter en dæsj creme fraiche. Eller litt thai sweet chili saus. De blir helt most, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.