Jeg har 900 g med lofottorsk i fryseren.
Jeg er ute etter en sprek torskeoppskrift. Den må ikke være for avansert for to småtroll på 3,5 år skal også nyte maten, men jeg er ute etter noe sprekere enn dampet torsk med grønnsaker (selv om det er godt det også).
Så folkens, hva er din aller beste torskeoppskrift?!
Jeg har bare brukt på fersk torsk, men et par never hakkete mandler, et par never hakkete rosiner og et dryss timian eller rosmarin er deilig å panere med. Vend i egg, vend i blandingen og stek på middels temperatur til fisken er gjennomstekt. Det faller av en del nøtter/rosiner under steking, så jeg har drysset litt over underveis og severt det som blir igjen i pannen ved siden av.
Jeg har ikke noen oppskrift fordi den er påfunnet:
ildfast form stor nok til at den torsken du trenger får plass i et lag.
Smør formen, og dekk bunnen med grønnsaker i biter, rød løk, brokkoli, gulrot, tomatskiver og hva du ellers har
Sett i ovn på ca 180 grader, la stå i 15 minutter.
ta ut form og legg på fisk oppå grønnsakene, stå i 15 minutter
i mellomtiden bland chili, cayenne, tomatpure ev. ketchup om barna liker det i et beger med kesam, rømme, yoghurt alt etter hva man har, sånn at det blir skikkelig tomatsmak.
ta ut form, legg på klatter av kesamrømmetomatsaus og la stå i 10 minutter til.
kan serveres med couscous, ris, pasta eller bare de grønnsakene som er i panna.
Funker også som laks med pesto iblandet kesam eller rømme.
Jeg har laget noe likt sånn ca. Torsk i form med grønnsaker rundt. Tomater på toppen. En god skvett, ok mer enn en skvett, matfløte i så det dekker alt, salt og pepper, og ost på toppen. Stekes i ovn.
500 gram torsk
300 gram potet
500 gram gulrot
500 gram kålrabi
6 ts. karri
1 l. vann + 2 terningar fiskebuljong (evt. kraft, viss du har)
Persille
1 sitron
Skjær grønnsakene og torsken i bitar og legg lagvis, med karri mellom laga. Kok opp vatn og rør ut buljong. La det koke i 15 min (til grønnsakene er mjuke). Smak til med persille og sitron.
Mye godt her! Vi har fisket en del i sommer, og har en del torsk i fryseren. Spesielt den til Mirmell tror jeg er noe også de etter hvert småkresne ungene våre vil like.