Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Provosert!

#1

mygjespe sa for siden:

www.vgb.no/24374/

Det ligger en blogg på vg, om foreldre, eller voksne, som legger ut bilder av ungene sine på internett, det være seg på blogg, nettby, blink, facebook og hva det heter, samt informasjon om ungene.

hvis linken virker, kommer dere inn i en opphetet mot/for diskusjon!

Så jeg var litt nysgjerrig da, hva synes folk her på foreldreportalen??

Tanken til hun som startet det innlegget var, at det ikke er forsvarlig, grunnet pedofile osv... at en bør holde ungene , informasjonen og privatbildene - privat, og dele de på en annen måte enn via forum.

JEG ble provosert av mange av for innleggene!! og har sterke meninger, kanskje særlig om det forumet som kommer på tv om sommeren, hvor mødre/fedre? sender inn naken bilder av ungene sine, med og uten navn... snakk om lett tilgang...

  • og la det være sagt, jeg er ikke en hysterisk mamma!

#2

pippimamma sa for siden:

Selv har jeg aldri lagt ut bilder av ungene mine på nettet, nettopp pga at jeg er engstelig for hva som kan skje med bildene. Det er skremmende, men sant, at det finnes mange syke mennesker der ute. :skremt:

Samtidig syns jeg det er utrolig koselig å titte på bilder av andres barn, de er jo så nydelige (særlig fp's barn).:hjerter:

Om det er på nettet eller i rl, så er det ikke dumt å ha i bakhodet at det finnes mange "Psyke" folk der ute. Husker jeg syns amerikaneene var litt vel hysteriske da jeg var der for noen år tilbake. Det var absolutt forbudt for barn å sprade nakne omkring og selv de minste jentene måtte bruke badedrakt eller bikini. Men nå ser vi samme tendenser her hjemme. Pedofile som snikfotograferer barn på badestranden. Det er kvalmt!:paranoid:


#3

Mandino sa for siden:

Jeg har lagt ut bilder av barna mine her på FP, men her er jeg bare et nick og barna omtales bare med fornavn. I tillegg anser jeg dette som et ganske trygt forum. Jeg vil ikke legge ut bilder på feks facebook hvor jeg står oppført med fullt navn.

Mandino


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg legger ikke ut bilder av Vesla med eller uten klær på åpent nett. Ikke fordi jeg er redd bildet skal misbrukes av pedofile, men fordi hun er en egen person som skal få bestemme selv om hun vil vises fram på åpent nett eller ikke. Foreløpig er hun for liten til å forstå hva det betyr, så derfor lar jeg være. Jeg viser henne dog frem på facebook (bare til venner) og i lukkede grupper fordi jeg ser på det som å vise frem fotoalbumet til venner - noe det er naturlig for meg å gjøre.

Jeg har ikke noe imot nakne barn på stranda, og jeg er overhodet ikke redd for at pedofile skal fotografere i buskene. Jeg velger i de fleste situasjoner å risikoanalysere fremfor å krisemaksimere. Hvis jeg skulle unngått alle situasjoner som jeg syns er potensielt farlig for Vesla, så kunne vi ikke levd et normalt liv. Jeg syns det er leit at barn nektes å være nakne om sommeren fordi foreldrene deres tror det lusker pedofile rundt overalt.


#5

Siw sa for siden:

Har lagt ut på facebook men det er kun venner som kan se bildene som jeg kjenner fra før.Så ingen andre kan se dem hvis ikke de er venner med meg.


#6

Fluke sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hva det er som provoserer deg så voldsomt. :gruble:
Blir du provosert over at folk ikke tenker seg om?


#7

LaLuna sa for siden:

Helt enig med Kasia!


#8

mygjespe sa for siden:

ja, i grunnen, at folk ikke tenker lenger, når det gjelder ungene sine.
Kanskje var ikke provosert rett ord, mer... engasjert?


#9

mygjespe sa for siden:

Der skulle sitatet til Fluke være med, argh, jeg strever! :o)


#10

Sitron sa for siden:

Ja, det ser jeg.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jøss, snakk om å ta helt av. Godt jeg ikke er så paranoid og overhysterisk.


#12

elen sa for siden:

Me too!


#13

Chablis sa for siden:

Jeg legger ut bilder på facebook, kun venner som kan se så det har je gingen problem med. Legger også ut i barselgruppa på nettet som er lukket.


#14

turi sa for siden:

Legger ikke ut bilder av mine barn noensteder, og har også nektet skolen å legge ut bilder av datteren på hjemmesidene. Sikkert hysterisk, men det er greit.


#15

Che sa for siden:

Jeg legger ut bilder i blant. Det er aldri bilder som inneholder noen form for nakenhet og prinsen tituleres med "prinsen" i alle åpne forum.


#16

Ru sa for siden:

:dulte:

Jeg nekter å la meg styre av terrorister og pedofile. Sånn er det med den saken.


#17

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har bilder på Facebook. Kun venner som kan se. :)


#18

Azi sa for siden:

Men hva med naboer da som ser barna når dem er ute? Hva med når vi er ute og handler og folk ser ungene da.. Og hva med stranda? I hele tatt. Så finnes det syke folk overalt. Man kan bare ikke beskytte seg mot alle og alt. Om en syk person ville finne på å gjøre noe, så vil den personen gjøre det RL også. Man kan da ikke gå rundt og tro at alle er ute etter akurrat deres barn.

Men forhåndsregler må man da ha. Ikke legge ut adresse og fult navn. Og ikke naken bilder. Trossalt man deler heller ikke ut etternavnet sitt og adressen til alle man møter ute. Ei heller poserer man naken foran alle man ser ute. Så hvorfor skal man gjøre det på nettet?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.