Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nissan Leaf

#1

Robyn sa for siden:

Jeg pendler fra Akershus til Oslo, passerer bom en gang pr dag og betaler 400,- i parkering hver måned. Med elbil slipper jeg bomavgift og parkeringsavgift, ergo sparer jeg litt på det.
Inntil videre kan jeg kjøre i kollektivfelt også, men det varer antakelig ikke veldig lenge så det tar jeg ikke med i regnestykket.

Men hvordan er det med elbil? Jeg har garasje hjemme og kan parkere i parkeringshus på jobben, så den blir ikke stående ute i vær og vind til daglig. Er den ok på vinterføre? Og er det sånn at det har skjedd store forandringer de siste år? Eller er en 2011-modell like grei som 2013?

Det blir bil nr 2 i husholdningen, vi har en XC70 som hovedbil. Men det hender min bil blir brukt til langtur også, spesielt om vi bygger hytte som planen er.

Jeg kjenner ingen med elbil, bare veldig mange synsere som mener de er for lite pålitelige og vanskelige på vinteren. Stemmer det?
Tesla hadde selvsagt vært et godt alternativ, men da blir det ikke hytte. :knegg:


#2

kokosbolle sa for siden:

Jeg har Leaf og pendler 64 km tur retur hver dag. Funker kjempebra. :jupp: Hvor langt har du til jobb?


#3

Robyn sa for siden:

Det er ca 20 km hver vei med mye kø hjem når jeg jobber dagvakt, da bruker jeg fort 45 min.


#4

Syrin sa for siden:

Me har ein eitt år gammal Leaf. Det er ein veldig god vinterbil. Eg kjører lett opp bakkane på litt dårlig brøyta veg. I minus 10 merker du at batterikapasiteten går kraftig ned - kanskje greier den berre 8-9 mil når det er minus 10-20. Om du kjører to har du jo aldri problem uansett.

Hastighet treng du ikkje tenke på - du brukar mindre batteri jo lågare fart du har, uansett strekning. Ergo er køståing ingen problem - det gir berre lengre rekkevidde på bilen. Susar du heim på 10 minutt i 110 km i timen brukar du meir batteri. Eg nevner det, fordi dei som ikkje kjenner el-bil trur at det er farlig å stå i kø...

Eg pendlar 9 mil for dagen med Leaf. Fantastisk bil: solid, trygg og sterk.


#5

Robyn sa for siden:

Det høres jo veldig lovende ut. :jupp: At det er automat er også et pluss, jeg får snart slitasjeskade i clutchbenet. :knegg:


#6

Mjau sa for siden:

Signerer bare de over. Vi elsker leafen vår!


#7

Kirsebær sa for siden:

Vi elsker leafen vår, men har ikke hatt den igjennom en vinter enda. vi er spente.
Vi bruker bare leafen.
Vi har en bil til, men den bare står der og tar opp plass/koster penger. :mumle:


#8

Lommelun sa for siden:

Kan man forvente å kjøre 10 mil med en Leaf når det er kaldt ute om vinteren?
Vi har lengre perioder med 15-25 minusgrader her jeg bor og skal jeg til Oslo er det drøye 10 mil...


#9

Pelen sa for siden:

Det er på grenseland om du ikke skal fryse i 10 mil, og da er det kaldt kan jeg love. Den nye går litt lenger så den går kanskje bra?


#10

carmenzita sa for siden:

Vi er veldig glad i vår leaf.
Jeg har en samboer som skal teste ut hvor langt han kan komme.
Vi har vært i Gøteborg med vår og videre Ullared (ja det tar tid og det blir en liten ferietur)
Vi har flere venner med leaf og har funnet ut at vinterdekkene bør være Nokian hakkapelita R (195/65-15), da har man ca 10% lengre rekkevidde enn de som Nissan selger med bilen.[/


#11

Juste sa for siden:

Vi fikk vår Leaf i går, så all verdens erfaring er det ikke ennå, men selgeren vår påsto at han fikk ca 14 mil på sommeren og 9-10 på vinteren så jeg vil tro at du er helt i grenseland.

Tesla har jo rekkevidde på 40 mil dersom du får tak i en :D


#12

Snippa sa for siden:

Jeg pendler ca 9 mil hver dag med min Leaf. Har hatt den i snart 2 år.
Den er kjempegod på vinterføre -ingen problem.
Jeg lader stort sett på jobb, men ikke alltid. Jeg ville kommet meg greit fram og tilbake en iskald vinterdag også, men ville ikke satsa på at det gikk noe særlig lenger enn 10 mil på de kaldeste dagene. Dvs: hvis du vil kjøre fort. Kjører du i 60 er det null problem å komme seg lenger enn det, selv i kulda.


#13

Lommelun sa for siden:

Okai...
Jeg har 11 mil fra huset mitt til min mors hus i Oslo... Da må jeg nok påregne en liten ladestopp på en hurtiglader underveis isåfall + lading der om man skal satse på elbilen til slike turer... Det er motorvei med 100 sone fra Drammen og da antar jeg at den vil supe endel strøm...

En normal jobbtur vil være på maks 8 mil hver vei og det er ladestasjon på jobb...

Så om det blir ny jobb etter jul så tror jeg elbil være høyaktuelt for meg når jeg da må ha bil nummer 2...




#16

mrc sa for siden:

Temperaturene var heller ikke spesielt lave under testene. Kunne håpe VG og flere følger opp med en del sammenligningstester ved f.eks. minus 10-12 grader.

Men VG-testene er i samsvar med det man ellers ser. Man kan også ta tester der man "kjører optimalt og slik man burde gjøre", men i praksis blir det nødvendigvis ikke slik for mange. Men med det sagt, VG kunne godt ha prøvd å kjøre testsyklusen f.eks. tre ganger og sett om det var noe forskjell.


#17

Pelen sa for siden:

Leafen går ikke så langt som de sier, i hvert fall ikke når jeg kjører den og det gjorde ikke Thinken heller. Tesla gjør det. :nikker:

Jeg syns dog at det var en ganske urettferdig rute de valgte. Det er mye bakker oppover på den ruten og det trekker mye av strømmen.


#18

mrc sa for siden:

Litt av poenget i artikkelen blir jo at det varierer mye med hvor man kjører sånn sett.


#19

Pelen sa for siden:

Absolutt, men de som aldri har kjørt der aner jo ikke noe om det. De skrev ikke noe om høydemeter i artikkelen.


#20

Robyn sa for siden:

Leaf og annen elbil utgår for min del, tur/retur jobb hadde nok funket, men siden langturer også er viktig blir det for usikkert.
Det har stått mellom Mercedes, Audi og BMW, men akkurat nå er det Mitsubishi ASX som ligger et hestehode foran. allovertheplace


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.