Hyacinth sa for siden:
Jeg skal lage lørdagsmiddag til sju, og ikke pizza, nei. :knegg: Den skal kunne fraktes fra A til B i bil og den må være tilpasset en som ammer og et småbarn som ikke vil ha noe sterkt.
Noen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hyacinth sa for siden:
Jeg skal lage lørdagsmiddag til sju, og ikke pizza, nei. :knegg: Den skal kunne fraktes fra A til B i bil og den må være tilpasset en som ammer og et småbarn som ikke vil ha noe sterkt.
Noen?
løve70 sa for siden:
Lasagne eller en god gryterett?
Hyacinth sa for siden:
Lasagne kan gå an. Veldig godt også. :) Gryterett også, men da må jeg ha noe inspirasjon. :gruble:
Svampe sa for siden:
Lappskaus
Fårikål
Myria sa for siden:
Wraps? Tortillalefser, marinert og stekt kylling eller oksekjøtt, salat, ulike typer grønnsaker, revet ost, salsa, rømme, guacamole eller andre gode dressinger. Da kan alle velge akkurat det de selv vil.
Syrinx sa for siden:
Tacokjøttboller (kan krydres lett så de ikke blir sterke), ris og salat.
Fløyel sa for siden:
Lasagne laget i langpanne med god salat og hvitløksbaguetter er jo strålende lørdagsmat og litt "fast" så du ikke behøver å balansere skvulpende kjeler.
Pai med couscous-salat er også godt.
Syrinx sa for siden:
Egentlig går jo det meste greit å transportere med bil bare man har bokser eller lignende som egner seg.
Hyacinth sa for siden:
Takk!
Tenkte selv på slike ting man selv kan forsyne seg av, men det blir mange deler.
Kål utgikk visst med høye kneløft, så fårikål funker dessverre ikke.
liefje sa for siden:
Vi har hatt med ferdiglaget lasagne og ferdiglaget chili con carne til saanne anledninger. Ogsaa har jeg varmet baguetter og laget salat naar jeg kom dit.
løve70 sa for siden:
Chili con carne var et godt tips:) Jeg har en god oppskrift om du er interessert.
Hyacinth sa for siden:
Tusen takk, alle!
Jeg lager verdens beste chili con carne, i all beskjedenhet... Det var også det første som slo meg. Men den ammende kan ikke ha bønner.
Jeg kan godt slå til med en imponerende dessert også! Men den må være lett å lage. Panna cotta, kanskje? Eller noe annet?
Olifant sa for siden:
Sjokoladefondant er jo enkelt å lage istand i forveien. Frys i formene eller evt ha røra i en form med lokk og fordel i former før steking.
Hyacinth sa for siden:
Ja, det er en mulighet.
sindrome sa for siden:
Toro brownie. Ekstra god når den har stått natta over i kjøleskapet, faktisk. (Umulig at den ikke er god på noen som helst måte faktisk.)
Madicken sa for siden:
Lasagna med god salat og ditto brød er greit å transportere og ikke minst godt! Fruktsalat til dessert?
Kiwi sa for siden:
Bacalao?
GinaK sa for siden:
Biff Stroganoff? Indiskinspirert gryte med kylling og kokosmelk?
Nenne sa for siden:
Pai med skinke, quiche om du vil og så skal jeg testlage en krabberisotto for å se om vi har funnet riktig drikke til.
løve70 sa for siden:
:) Deler du?
millact sa for siden:
Hva endte du opp med?
Hyacinth sa for siden:
Millact: lasagne. Falt i smak!
Nenne: oppskrift på krabberisotto? :hyper:
Løve70: Jepp. Jeg Slumper, men gjør ca sånn:
Sett stekeovnen på grill. Del opp fem røde paprikaer i så store, men flate stykker som mulig. Grill dem med skinnsiden opp mens du gjør det andre. Følg med. De skal stå til de er svarte. Deretter tar du vekk det meste sv det svarte (hvis du gidder) og kutter alt i biter.
Mens paprikaen er i stekeovnen steker du et par gulrøtter i småbiter, et par løk i biter, litt chili og en del hvitløk. Så har du i kjøttdeig/ biffdeig og steker alt ferdig. Ha i en klæsj tomatpure og la den steke med. Ha i to bokser tomater og tre bokser S&W chilibønner, det er de beste. Kok en god stund. Ha i masse, og da mener jeg masse, spisskummen. Gjerne mer chilipulver. (Smak) Salt, pepper og sukker. Gjerne en rute skikkelig mørk sjokolade også hvis du har. Ha i paprikaen. Det spiller egentlig ikke noen rolle hvilken rekkefølge du har ingrediensene i, altså. Det er godt med hakkede soltørka tomater også.
Tror det var alt. Noe av det som gjør det ekstra godt er at jeg alltid serverer det med økologiske tortillachips. De er nemlig tynnere enn de ikke-økologiske. Gud vet hvorfor. Og så må det være en god dæsj rømme i midten av hver porsjon. Legg chipsene fint rundt.
Bruker du andre bønner enn S&W, må du krydre annerledes. Disse bønnene er perfekt krydret fra produsentens side. :knegg:
Hyacinth sa for siden:
Det er egentlig christopher sjuve som skal ha æren for denne, men jeg har lager den tusen ganger og gjør litt som det passer meg.
Nenne sa for siden:
:humre: Jeg trodde jeg postet i middagstråden, altså hva skal du ha i dag-tråden, men jada, jeg kan dele jeg. :)Krabberisotto med Champagne:
Ingredienser til 6 store eller 12 små porsjoner
Dette er nok til seks personer som hovedrett eller til 12 personer som en del av en større meny. Tidsangivelsene er sånn ca. tider. Du ser når kraften er kokt inn og du må spe mer.
I dag brukte jeg, etter anbefaling fra polet, Loxarel cava både i og til maten. Ganske tørr og veldig god.
Hyacinth sa for siden:
Åh, Gud så deilig! TAkk! :blomst:
løve70 sa for siden:
Takker:) Jeg pleier også å ha litt sjokolade i, det gjør seg. Grillet paprika er kjempegodt, har ikke prøvd det i chili con carne før.
Hyacinth sa for siden:
Det gjør hele forskjellen i denne retten. Det smelter inn i sausen på en herlig kåte. Eh. Måte.
Du trenger forresten ikke kutte det smått. Det er godt med noen litt store og slafsete biter i sausen også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.