Jeg har en skuff full av krydder. De er i glass, poser, bokser og gudene vet hva. Det tar enormt med plass, og det er vanskelig å finne. Jeg trenger et system! Noen kryddere er det greit at er i strøglass, som for eksempel kanel. Andre kan man forsyne seg av med skje og strø over. Kanskje jeg kan bruke tesil på kanelen i stedet for å ha den i et glass som tar mye plass?
Jeg har en skuff med små IKEA glass til krydder som kjøpes i poser/løs vekt, og en hylle i skapet til de som kjøpes i bokser og glass. Det funker fint for meg. I skapet er også en skoeske med uåpnede poser og slikt.
Jeg har også ikeaglass, men jeg har for mange og de tar for stor plass. Det er også problematisk at jeg ikke kan se oppå hlet hvilket krydder det er. Jeg har absurde mengder krydder.
Et helt skap. Og i esker i boden, pakket omtrent som det.
Nå skal vi visst få oss nytt kjøkken, og da skal vi ha denne med sånne brett til å legge glassene i. Og noen av skuffene blir det nok bare poser i.
Vasser i krydder. Har en mann som jobber i bransjen. (Men nei, han får ikke dobbelt så stort skuffeskap, det får greie seg med den.)
Jeg synes det er greiest å oppbevare krydderiene stående i glass, gjerne i glassene de kommer i, og kleber små etiketter med navn på toppen av krydderglassene. Det fungerer utmerket. Til krydderposer har jeg et lignende system som i hovedinnlegget.
De ligger i innsats i skuffen. Det dumme er at mange med dobbelt lokk åpner seg av seg selv. Det er fint at det lukter litt godt i skuffen, men upraktisk med kardemomme og oregano i løs vekt.
Jeg kjenner problemet, for jeg har så mye krydder at slike krydderskuffer til liggende glass, krydderhyller eller lignende ikke er praktisk. Jeg bruker bokser som kan stables oppå hverandre og har rett og slett krydderet i et skap. Jeg holder oversikt ved å sortere dem etter bruk slik at jeg alltid vet omtrent hvor i skapet den typen krydder jeg trenger står.
Eg har kjøpt slike plastboksar på Nille, det går to i høgden i kjøkkenskapet.
Så har vi glassa i den eine og posar i den andre. Av glass foretrekk vi dei med grønt lokk, som det står kryddersort på lokket, så vi kjøper dei når vi kjøper nye. Ellers merker vi lokket med klisterlappar, slik at vi ser kva det er.
Jeg har dedikert et kjøkkenskap til saken. Nå står de der og jeg har delt de litt inn i områder. Type baking, indisk/texmex, og sånn. Men det står løst og det er kaos. Så abonnerer.
Jeg har også way for mye krydder, så her nikker jeg gjenkjennende. For ikke snakke om forskjellige flasker med dill og dall som må oppbevares i kjøleskap! Trenger nesten et eget kjøleskap bare for slike ting! Fish sauce, hoisin sauce, chilisaus, teriakisaus osv osv. Det tar mye plass altså.
Jeg likte tipset om ziplockposer i en eske. Sortere de alfabetisk. Det tror jeg faktisk kan funke. Eller, i vårt tilfelle, i en sånn kurv som Nokon viste, og ha den i krydderskapet, og så bare dra ut hele kurven når jeg lager mat. Hm.
Vi har også de liggende innsatsene. Synes de tar overraskende mange krydderglass. Resten lagrer jeg omtrent som i bloggen, i poser i en eske inni skapet.
Jeg har krydderhylle over komfyren...feil, jeg har krydderskap over komfyren. Noe jeg har hørt er helt feil, men det er det eneste stedet jeg kan ha det. Det er fullt kaos. Jeg har to hyller som er fulle av forskjellig krydder og i tillegg er det så høyt at jeg må stresse for å få tak i de som står øverst og bak.
Et sidespor: Jeg forstår ikke dem som ikke har litt ymse krydder i hus. Ei venninne av meg har fire typer krydderglass, salt - pepper - paprika og blandingskrydder.
Jeg tror de rett og slett ikke lager særlig mye mat fra bunnen av. Svigers har også bare en håndfull krydder i huset, men de er godvenner med Toro og har så lenge jeg har kjent dem ikke laget annet enn hel- og halvfabrikata. Da er jo alt av krydder og smak (eller mangel på sådan) allerede tilsatt.
Vi har også disse, i en bred skuff. Har uhoverlig mange krydderglass der. De jeg ikke har plass til, og det er jo forsåvidt endel siden vi også er krydderjunkies, har jeg stående i en høyere, bred skuff under denne. I poser og bokser.
Broren min bor alene og har det sånn. Mamma også, forsåvidt. Hver gang jeg skal lage mat hos dem, og det er ganske ofte siden det alltid er JEG som må lage mat selv om jeg blir invitert til dem, må jeg ha med meg 2-3 bæreposer med ingredienser fordi de ikke har NOE! :o
Jeg vil gjerne se bilder fra dere som har absurde mengder krydder. :hyper:
Vi har våre krydder i skapet ved siden av komfyren. Og så har jeg et fat stående på benken med en del basickrydder som jeg bruker mye + maldonalt, diverse matoljer, hvitvinseddik osv. Funker greit.
Jeg har også sånne plastbokser som kan stables i høyden, men det er ikke plass til det når jeg vil ha glassene stående oppi boksene. Så de står ved siden av hverandre i skapet. Funker bare fint :)
Jeg har krydderglassene mine i en firkantet isboks oppi et skap. Tar bare hele boksen ned på benken. Har litt mer enn salt og pepper, men ikke i nærheten av det dere andre i tråden har. Rekker dere å bruke alt?
Ingen som vil like seg hos meg da. :knegg:
Men jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal bruke hvor. Skulle ønske jeg var mye flinkere.
Her står krydder i skapet over komfyren.