Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevarer du krydderet ditt?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har en skuff full av krydder. De er i glass, poser, bokser og gudene vet hva. Det tar enormt med plass, og det er vanskelig å finne. Jeg trenger et system! Noen kryddere er det greit at er i strøglass, som for eksempel kanel. Andre kan man forsyne seg av med skje og strø over. Kanskje jeg kan bruke tesil på kanelen i stedet for å ha den i et glass som tar mye plass?

Kan dette være en plassbesparende mulighet?


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har en skuff med små IKEA glass til krydder som kjøpes i poser/løs vekt, og en hylle i skapet til de som kjøpes i bokser og glass. Det funker fint for meg. I skapet er også en skoeske med uåpnede poser og slikt.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg har også ikeaglass, men jeg har for mange og de tar for stor plass. Det er også problematisk at jeg ikke kan se oppå hlet hvilket krydder det er. Jeg har absurde mengder krydder.


#4

GydaG sa for siden:

Et helt skap. Og i esker i boden, pakket omtrent som det.
Nå skal vi visst få oss nytt kjøkken, og da skal vi ha denne med sånne brett til å legge glassene i. Og noen av skuffene blir det nok bare poser i.

Vasser i krydder. Har en mann som jobber i bransjen. (Men nei, han får ikke dobbelt så stort skuffeskap, det får greie seg med den.)


#5

daffy sa for siden:

Det var jo smart. Men bør ikke krydder oppbevares i kjøleskapet, sånn egentlig?


#6

Madicken sa for siden:

Jeg synes det er greiest å oppbevare krydderiene stående i glass, gjerne i glassene de kommer i, og kleber små etiketter med navn på toppen av krydderglassene. Det fungerer utmerket. Til krydderposer har jeg et lignende system som i hovedinnlegget.


#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har merket alle glassene oppå, ellers blir det jo håpløst. Jeg har også absurde mengder krydder.


#8

tink sa for siden:

De ligger i innsats i skuffen. Det dumme er at mange med dobbelt lokk åpner seg av seg selv. Det er fint at det lukter litt godt i skuffen, men upraktisk med kardemomme og oregano i løs vekt.


#9

Myria sa for siden:

Jeg kjenner problemet, for jeg har så mye krydder at slike krydderskuffer til liggende glass, krydderhyller eller lignende ikke er praktisk. Jeg bruker bokser som kan stables oppå hverandre og har rett og slett krydderet i et skap. Jeg holder oversikt ved å sortere dem etter bruk slik at jeg alltid vet omtrent hvor i skapet den typen krydder jeg trenger står.


#10

nokon sa for siden:

Eg har kjøpt slike plastboksar på Nille, det går to i høgden i kjøkkenskapet.

Så har vi glassa i den eine og posar i den andre. Av glass foretrekk vi dei med grønt lokk, som det står kryddersort på lokket, så vi kjøper dei når vi kjøper nye. Ellers merker vi lokket med klisterlappar, slik at vi ser kva det er.


#11

Ru sa for siden:

Har de i glass i skuff med sånn der Ikea-insert (liggende).
Refill og løsvare er i poser eller glasskrukker i en annen skuff.


#12

Karamell sa for siden:

Jeg har sånne liggende innstanser i to av kjøkkenskuffene mine. Riller som glassene ligger i. Posene ligger i en plastboks i samme skuff.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg har way for mye krydder til sånne liggeinnsatser.


#14

Karamell sa for siden:

Jeg også, resten står ved siden av. Jeg har en dobbel ligge-greie i hver skuff. Men jeg har kanskje bare 5-8 ved siden av + den boksen med poser.


#15

Daisy sa for siden:

Jeg har dedikert et kjøkkenskap til saken. Nå står de der og jeg har delt de litt inn i områder. Type baking, indisk/texmex, og sånn. Men det står løst og det er kaos. Så abonnerer.


#16

Palmen sa for siden:

Jeg har også way for mye krydder, så her nikker jeg gjenkjennende. For ikke snakke om forskjellige flasker med dill og dall som må oppbevares i kjøleskap! Trenger nesten et eget kjøleskap bare for slike ting! Fish sauce, hoisin sauce, chilisaus, teriakisaus osv osv. Det tar mye plass altså.

Jeg likte tipset om ziplockposer i en eske. Sortere de alfabetisk. Det tror jeg faktisk kan funke. Eller, i vårt tilfelle, i en sånn kurv som Nokon viste, og ha den i krydderskapet, og så bare dra ut hele kurven når jeg lager mat. Hm.


#17

Ellisiv sa for siden:

Jeg har sånne skuffeinnsatser som under her, IKEA, funker som ei kule. Ja, tar litt plass, men nå finner jeg iallefall krydderet mitt. :-)


#18

indie sa for siden:

Vi har også de liggende innsatsene. Synes de tar overraskende mange krydderglass. Resten lagrer jeg omtrent som i bloggen, i poser i en eske inni skapet.



#20

Tallulah sa for siden:

Hvordan sitter de fast?


#21

Kula sa for siden:

Borrelås kanskje?


#22

Taien sa for siden:

Jeg har krydderhylle over komfyren...feil, jeg har krydderskap over komfyren. Noe jeg har hørt er helt feil, men det er det eneste stedet jeg kan ha det. Det er fullt kaos. Jeg har to hyller som er fulle av forskjellig krydder og i tillegg er det så høyt at jeg må stresse for å få tak i de som står øverst og bak.

Et sidespor: Jeg forstår ikke dem som ikke har litt ymse krydder i hus. Ei venninne av meg har fire typer krydderglass, salt - pepper - paprika og blandingskrydder.


#23

Myria sa for siden:

Jeg tror de rett og slett ikke lager særlig mye mat fra bunnen av. Svigers har også bare en håndfull krydder i huset, men de er godvenner med Toro og har så lenge jeg har kjent dem ikke laget annet enn hel- og halvfabrikata. Da er jo alt av krydder og smak (eller mangel på sådan) allerede tilsatt.


#24

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg får FULLSTENDIG angst dersom jeg må lage mat hos folk som har det sånn.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Vi har også disse, i en bred skuff. Har uhoverlig mange krydderglass der. De jeg ikke har plass til, og det er jo forsåvidt endel siden vi også er krydderjunkies, har jeg stående i en høyere, bred skuff under denne. I poser og bokser.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Broren min bor alene og har det sånn. Mamma også, forsåvidt. Hver gang jeg skal lage mat hos dem, og det er ganske ofte siden det alltid er JEG som må lage mat selv om jeg blir invitert til dem, må jeg ha med meg 2-3 bæreposer med ingredienser fordi de ikke har NOE! :o



#28

MegaMie sa for siden:

Jeg vil gjerne se bilder fra dere som har absurde mengder krydder. :hyper:

Vi har våre krydder i skapet ved siden av komfyren. Og så har jeg et fat stående på benken med en del basickrydder som jeg bruker mye + maldonalt, diverse matoljer, hvitvinseddik osv. Funker greit.


#29

Husfruen sa for siden:

Jeg har også sånne plastbokser som kan stables i høyden, men det er ikke plass til det når jeg vil ha glassene stående oppi boksene. Så de står ved siden av hverandre i skapet. Funker bare fint :)


#30

-ea- sa for siden:

Jeg har krydderglassene mine i en firkantet isboks oppi et skap. Tar bare hele boksen ned på benken. Har litt mer enn salt og pepper, men ikke i nærheten av det dere andre i tråden har. Rekker dere å bruke alt?


#31

My sa for siden:

Samme som Ru.

#32

star sa for siden:

Ingen som vil like seg hos meg da. :knegg:
Men jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal bruke hvor. Skulle ønske jeg var mye flinkere.
Her står krydder i skapet over komfyren.


#33

Madicken sa for siden:

Jeg kunne klart meg lenge med kun salt og pepper - og laget fabelaktig mat. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.