Observatøren sa for siden:
Ny dille her i huset, passer perfekt til bær, superenkelt til klubb, snacks og ubudne gjester:
3.5 dl Helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100g sukker
25g hvetemel
Evt revet skall fra en sitron.
Kok opp melk med splittet vaniljestang+frø. Trekk til siden og avkjøl mens du lager eggedosis av eggeplommer og sukker. Sikt inn mel (og evt sitronskall), jeg sikter mens kjøkkenmaskinen går. Sil deretter vaniljemelken i en tynn stråle oppi eggedosisen, mens maskinen går.
Vask gryta til melken, hell blandingen tilbake og kok opp mens du rører hele tiden. Trekk den bort fra varmen når den tykner og fortsett å rører til den er litt avkjølt og har konsistens som tykk vaniljekrem.
Lagt iver plast/papir (slik at det ikke blir snerk) og avkjøl helt.
I går stekte jeg to butterdeigsplater (av den frosne typen), delte i to, la på godt med krem og blåbær/finkuttet eple. Toppet med butterdeigslokket og drysser melis på toppen. :elsker:
Kremen kan stå i kjøleskap i en uke (minst).