Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Creme patisserie

#1

Observatøren sa for siden:

Ny dille her i huset, passer perfekt til bær, superenkelt til klubb, snacks og ubudne gjester:

3.5 dl Helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100g sukker
25g hvetemel
Evt revet skall fra en sitron.

Kok opp melk med splittet vaniljestang+frø. Trekk til siden og avkjøl mens du lager eggedosis av eggeplommer og sukker. Sikt inn mel (og evt sitronskall), jeg sikter mens kjøkkenmaskinen går. Sil deretter vaniljemelken i en tynn stråle oppi eggedosisen, mens maskinen går.
Vask gryta til melken, hell blandingen tilbake og kok opp mens du rører hele tiden. Trekk den bort fra varmen når den tykner og fortsett å rører til den er litt avkjølt og har konsistens som tykk vaniljekrem.
Lagt iver plast/papir (slik at det ikke blir snerk) og avkjøl helt.

I går stekte jeg to butterdeigsplater (av den frosne typen), delte i to, la på godt med krem og blåbær/finkuttet eple. Toppet med butterdeigslokket og drysser melis på toppen. :elsker:

Kremen kan stå i kjøleskap i en uke (minst).


#2

Nessie sa for siden:

Oh... :vilha:
Dette så godt ut! :D


#3

vixen sa for siden:

Aiaiai! Det hørtes definitivt ut som noe for meg.


#4

Salt sa for siden:

Det er dødsgodt!


#5

Acsa sa for siden:

Helt enig at det er godt. Men altså, "som vaniljekrem", dette er da hjemmelaget vaniljekrem? Bare med fransk navn?


#6

Bluen sa for siden:

Det så veldig godt ut - bare man ikke ødelegger den med sitron!


#7

Røverdatter sa for siden:

Kan denne fungere som tilbehør til en mørk sjokoladeparfait sammen med bringebærcoulis?


#8

Observatøren sa for siden:

Den blir ganske fast i fisken, men jeg tror den smaksmessig funker veldig bra. Jeg hadde i alle fall likt det!


#9

Røverdatter sa for siden:

Blir den som feks. kremen i napeleonskake?


#10

Observatøren sa for siden:

Ja, omtrent som den. Til sjokoladeparfait passer kanskje vaniljesaus bedre?


#11

Røverdatter sa for siden:

Ja, kanskje. Så kan jeg heller mose bringebærene litt frosne i stedet for å lage coulis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.