Jeanett sa for siden:
Jeg trenger litt inspirasjon til enkel, sunn og god mat som lett kan lages på de dagene der ungene har fullt opp med aktiviteter.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Jeanett sa for siden:
Jeg trenger litt inspirasjon til enkel, sunn og god mat som lett kan lages på de dagene der ungene har fullt opp med aktiviteter.
Señora sa for siden:
Grove burgerbrød og fiskekaker/burgere og oppskåret agurk, tomat og evt. rødløk. Dressing.
annemede sa for siden:
Skiver med makrell i tomat? Om de tåler fisk, ellers tenker jeg at go og mager pølser er bedre enn skiver med syltetøy.
mkj sa for siden:
Ferdig grilla kylling fra butikken, salat fra pose og minigulrøtter, sukkererter og cheerytomater. Og en god rømme/kesamdressing.
Relativt sunt og veldig raskt. Og kan varieres med mer tilbehør som ris eller pasta eller noe sånt.
Fersken sa for siden:
Wok med svinekjøtt eller biffstrimler
Litt brokkoli, gulrot, vannkastanjer, purre, sopp strimles eller kuttes i biter og stekes. Eggnudler/risudler og woksaus. Ris kan også brukes.
Mjau sa for siden:
Hva er superkjapt? Fem min? Eller 15?
Syrinx sa for siden:
Om man forbereder dagen før er både supper med grønnsaker, lapskaus eller wok kjapt å ordne.
Nip sa for siden:
Lag stor posjon suppe som fryses ned i posjon som varmes opp på travle dager.
pippo sa for siden:
Wraps! Med laks, eller påleggsskiver, fetaost og masse grønt.
Jeanett sa for siden:
Herlige tips! Takk!
Polyanna sa for siden:
Betasuppe fra frossen grønnsaksmiks og pølsebiter.
apan sa for siden:
Jeg anbefaler også å bake en haug grove burgerbrød, og bruke dem sammen med fiskekaker, evt med ferdige karbonader / hamburgere og diverse grønnsaker.
løve70 sa for siden:
Pasta med bolognesesaus går kjapt dersom man har lagd sausen på forhånd. Lag stor porsjon og frys ned i passe porsjoner.
Myria sa for siden:
Jeg anbefaler å lage enkelte ting i store mengder og fryse ned, så blir det superkjapp middag når det trengs.
F.eks. fryse ned kjøttsaus som da kan varmes mens spaghettien koker, supper og gryteretter, kjøttkaker, vårruller (friteres fra frossen, 5-6 minutter så er det klart) ++ Omelett er rask middag. Bruk opp middagsrester fra tidligere dager, f.eks. et par kokte poteter og et par pølser i terninger sammen med løk, paprika og andre grønnsaker, raskt og mettende.
Trulte sa for siden:
Henger her...
Vi bruker feks.
Tomatsuppe og hvitløksbaguetter
Spagetti og karbonadedeig
Omelett
Cumulus sa for siden:
Hvis du koker opp sushiris på forhånd er det veldig enkelt med salmalaks til, og tilbehør etter smak. :jupp: Barna synes det er godt pga soyasausen. :riktig:
gnuri sa for siden:
Men er ikke ris en av matvarene man skal være forsiktig med å lagre?
Jeg pleier å lage stort når jeg f.eks lager fiskegrateng. Lager tre stykker, og fryser to som bare er å ta opp og varme
ElinM sa for siden:
Spinatsuppe med kokt egg eller laks.
safran sa for siden:
Så lenge den lagres kjølig er ikke det noe problem å ha den lagret opptil en uke.
Syrinx sa for siden:
Hjemme alene med ungene. De fikk havrepannekaker, jeg har spist reker og krabbe i stillhet nå. Herlig.
Hyacinth sa for siden:
Lagre ris i en uke!?
safran sa for siden:
Ja, den holder i alle fall i fem dager. Hvorfor er det så sjokkerende? Har du ikke kjøleskap?
Harriet Vane sa for siden:
Cous cous, ferdig krydret, stekte kyllingfileter i biter, ferdig pose med salat. Pang, pang. Tar 5 minutter.
Cumulus sa for siden:
På sånne dagen lager jeg 5-minutters fullkornspasta med revet ost og pesto. :rolleyes: Og en dæsj av det vi har, basilikum, kruspersille, ketchup, biter med kokt skinke etc.
Hyacinth sa for siden:
Jeg tror ikke det er anbefalt. Men jeg skal sjekke.
Acino sa for siden:
Jeg har ikke sjekket kilder jeg heller men jeg også mener at en uke er i lengste laget for ris. Min pappa, som er kokk av utdannelse, er iallfall helt klar på at han ikke ville brukt risen etter mer enn maks to dager - for ris er i litt egen klasse for seg selv når det gjelder at bakteriene trives; Det er visst en bakterie i risen naturlig som lett formerer seg. Den bør i allefall nedkjøles kjapt type rett i kjøleskapet. Selv da hadde jeg vært skeptisk til bruk etter en uke da de bakteriene det er snakk om ikke blir ødelagt ved oppigjenvarming.
Men sånn ellers, superkjappe sunne middager...Hm, ting av den kjappe sorten blir gjerne ikke så sunt her men når vi slår til i den sunne enden så er det ting som:
Pose ferdig lapskausblanding, vann og så enten pølser i biter eller kjøttboller. Tenker meg svinekjøtt i strimler kan funke fint også. Salt, pepper og kanskje litt ekstra purre.
Grove fiskekaker stekt på bakepapir i ovnen med stekt løk på grove skiver. Grønnsaker i staver ved siden av; til konsumering før/under middagslagingen - erfaringsmessig går det mer av det da enn under selve middagen.
Myria sa for siden:
Jeg søkte litt og fant dette fra det britiske Food Standards Agency:
Hyacinth sa for siden:
Jeg har alltid hørt det samme, så jeg synes det er en smule snodig å bli spurt om jeg ikke har kjøleskap. :knegg:
Appelsin sa for siden:
Bare søk på bacillus cereus så finner du fort ut hvorfor. Jeg lagrer aldri ris.
Pegasus sa for siden:
Salat. Kjapt å lage, og enda kjappere hvis den er laget dagen i forveien.
millact sa for siden:
Ikke jeg heller, aldri!
safran sa for siden:
Jaja, merkelig at jeg aldri har blitt syk. :knegg: Jeg kjenner til denne bakterien, men vi er alltid nøye med å kjøle ned risen kjapt.
Cumulus sa for siden:
Kok opp pastaskruer
Hell av vannet og erstatt med fløte
tilsett salt og pepper
rør rundt
tilsett biter av røkelaks
tilsett frisk basilikum
Ferdig!
Superkjapt, og megagodt! :riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.