Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det veldig vanlig at røykvarslere piper uten røyk?

#1

LilleT sa for siden:

I løpet av de siste to månedene har det nemlig skjedd to ganger med ulike røykvarslere. Begge røykvarslerne er relativt nye og kjøpt av "skikkelig" forhandler.

Vi bor i rekkehus, og jeg skvetter skikkelig hver gang. Det har heldigvis vært feil begge ganger. Den som pep nå i dag var montert høyt under skråtaket, og jeg måtte ut i garasjen for å hente gardintrapp for å nå opp slik at jeg fikk skrudd den av. Å fyttikatta så høyt disse nye røykvarslerne piper - og høyere og høyere ... :skremt:


#2

Veronal sa for siden:

Kan de ha slått ut pga. damp? Hva slags røykvarsler har du? Optisk? Ionisk? Varmefølsom? Eller en kombinasjon?


#3

Inagh sa for siden:

Røykvarsleren vår går totalt bananas hver gang vi åpner bruker steikeovnen og glemmer å lukke døra mellom kjøkkenet og stua.
(Røykvarsleren er rett utenfor kjøkkendøra.) Den reagerer tydligvis på varme i tillegg til røyk. Steikeovnen er nylig gjort grundig rein, så det ryker ikke av den.


#4

LilleT sa for siden:

Jeg tror faktisk den som pep i dag ble utløst av varme. Det er ikke så usannsynlig ettersom den er montert oppunder skråtaket og det er dårlig isolert der. Borettslaget har nylig innvestert i brannslukningsutstyr til alle leilighetene. Røykvarslerne skal seriekobles med naboleiligheten. Det er en liten strek i regninga om de skal pipe hele sommerhalvåret. :rolleyes:

Når det gjelder den andre røykvarsleren som feilpep her for en stund siden, var nok det av helt andre grunner. Den er montert i et kaldt kjellerrom.

Det har ikke vært antydning til røykelukt eller damp noen av gangene.


#5

Sitron sa for siden:

Røykvarslerne her reagerer på varme og røyk. Ergo trenger det ikke være røyk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.