Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ved salg av bil, må selger på biltilsynet?

#1

Luvi sa for siden:

Ja, for å legitimere seg eller holder det med signatur på salgspapirene og at kjøper leverer inn disse?


#2

Elise sa for siden:

Selger må aldri gi salgspapirene fra seg til kjøper. Det er selger som skal levere dette. Ellers risikerer man at kjøper ikke leverer inn, med de følgene det kan få.

Se ellers her. Ikke nødvendig å møte opp personlig, nei. Vær også oppmerksom på at selger er ansvarlig for å sjekke legitimasjon på kjøper.
www.vegvesen.no/Kjoretoy/Kjop+og+salg/Omregistrering/Salgsmelding


#3

-ea- sa for siden:

Hvis det er du som er selger, så ikke stol på at kjøper leverer salgsmeldinga. Levér inn selv, så er du sikker på at ikke du står som eier lengre.


#4

Luvi sa for siden:

I dette tilfellet er det ikke noe problem da det er jeg som skal kjøpe bilen til en slektning av meg. Han er gammel og dårlig til beins og dermed fint om han slipper å bli med. Må han så må han, men tenkte det var greit sjekke opp. Takk for link.


#5

Malama sa for siden:

Selger med vettet i behold leverer salgspapirene selv. Men kan vel muligens gjøre et i posten, da?

Vi har bare solgt en bil, og lot kjøper levere salgpspirene, men den sjangsen tok vi rett og slett siden det var svigermor :)


#6

Luvi sa for siden:

Jeg skal etterhvert forhåpentligvis selge bil selv også (bare en kjøper dukker opp) så her skal jeg sørge for å gjøre det selv ja. :jupp:


#7

Luvi sa for siden:

Ingen som mangler noe vett i dette tilfellet, i alle fall ikke selger. Meg selv derimot skal jeg ikke gå god for. :knegg: I tilfeller hvor det er fremmede kjøpere inn i bildet forstår jeg selvsagt dette, men det er det altså ikke og dermed trenger jeg bare vite om han Må være med.


#8

-ea- sa for siden:

Da går det jo bra.


#9

Malama sa for siden:

Da går det fint, ja.

Svigermor tok seg av disse greiene da min svigerinne overtok gamlebilen vår. eller altså, formelt sett svigermor. Vi bare skrev på, hun ordet. Funker det, når det er noen som man vet det går greit med. Fremmede, no way.


#10

Malama sa for siden:

Ikke bekjente eller venners venner heller.

Men sviermor, joda, den er grei.


#11

Elisabet sa for siden:

Salgsmelding bør fylles ut i to eksemplarer sånn at både kjøper og selger har hvert sitt. Og man avtaler at selger leverer salgsmelding til biltilsynet, men da sitter kjøper med en kopi tilfelle det ikke blir gjort. Men det er selger sitt tap egentlig om det ikke skulle bli gjort, så de fleste som selger er smarte nok til å få gjort det så fort som mulig og fikse omregistrering.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.