Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Navlestrengen i egget

#1

Odelia sa for siden:

Fjerner dere denne når dere bruker egg i matlaging eller lar dere den være?

Svigermor hæler den ikke så jeg fjerner den alltid om jeg bruker egg i det jeg serverer henne, men ellers bruker jeg ikke å fjerne den. Mannen min derimot, fjerner den alltid. Er jeg sjuskete som ikke gjør det? :blond:


#2

Myria sa for siden:

Jeg fjerner den hvis jeg skal lage f.eks. majones eller lignende med rått egg (ingen spesiell grunn annet enn at jeg synes den er litt ekkel), men ellers lar jeg den være.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Det ville kanskje hjulpet at du kalte den plommestreng og ikke navlestreng? :grøsser: Ingen vil vel spise navlestreng?


#4

Chanett sa for siden:

jeg har aldri tenkt på å fjerne den. medsjuske


#5

IzziCreo sa for siden:

Næsj, det gidder jeg ikke styre med - den får bli med.


#6

Stompa sa for siden:

Vet ikke hvor den er engang. Har aldri hørt om dette. Jeg bruker egget som det er. :jupp:


#7

Divine sa for siden:

Jeg også. Jeg skjønner ikke hva Odelia snakker om engang.


#8

polarjenta sa for siden:

Jeg også.


#9

-ea- sa for siden:

Alt innenfor skallet er egg. :enkel:


#10

Odelia sa for siden:

Haha, jeg ante ikke at det fantes et annet navn på det engang :knegg:

For de som ikke vet hva jeg snakker om, se på den hvite "tråden" som sitter fast i eggeplommen på bildet under, der ved skjeen


#11

-ea- sa for siden:

Jeg visste hva du mente, men det er fremdeles egg for meg.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tar vekk plommestrengen når jeg skal bruke rå plomme. Og pirker den vekk fra speilegg. Men den får ellers være med i alt.


#13

zinatara sa for siden:

Jeg har aldri fjernet dem. Husker tanta mi nektet å spise egg hjemme hos oss når jeg var barn. Vi hadde egne høner som gikk sammen med hanen og hun orket ikke tanken på å spise befruktede egg.


#14

Bille sa for siden:

Jeg aner ikke hva du snakker om en gang. :hehehe:


#15

Nextlife sa for siden:

Jeg fjerner den når eggene skal brukes rå, på stekte egg og i sjokoladefondant.
Ja, og i eggerøre.


#16

Pelen sa for siden:

Jeg fjerner den ikke.


#17

Husfruen sa for siden:

Det har jeg aldri tenkt på. Heller aldri hørt om at noen fjerner den. Egg er egg.


#18

Matilda sa for siden:

Jeg fjerner den som oftest, men om den ikke er så stor, får den være når jeg baker og sånt. Den merkes jo ikke likevel.



#20

Engasjert sa for siden:

Fjernes ved eggerøre og speilegg, ellers aldri :)


#21

Morella sa for siden:

Jeg tapper den for stamceller, men etterpå bruker jeg den sammen med resten av egget. :nemlig:


#22

Neket sa for siden:

Aldri tenkt på. Så nei, den fjernes ikke.


#23

Stompa sa for siden:

Nok en "egge-greie" jeg aldri har hørt om utenom FP og som jeg aldri kommer til å følge opp. :knegg: Jeg husker ennå hvor mye jeg klødde meg i hodet da noen laget en tråd her inne om hvorvidt folk skraper av "belegget" over plommen når de steiker egg.


#24

Kims sa for siden:

Nei, den har jeg aldri brydd meg om å fjerne.


#25

Acsa sa for siden:

Har aldri ramlet meg inn.


#26

Sola sa for siden:

Har aldri sett den tingen der engang og ante virkelig ikke at det var en navlestreng :D


#27

Bille sa for siden:

Er det fordi dere synes det er ekkelt at dere fjerner den?


#28

Polyanna sa for siden:

:knegg:

Nei, jeg har aldri tenkt på å fjerne den. Og jeg trengte bildeforklaringen.

Til karamellpudding siler jeg eggeblandingen, så da blir den vel liggende igjen i silen.


#29

cora sa for siden:

Aldri ofret en tanke. :enkel:


#30

Skremmern sa for siden:

Jeg slurper den i meg. :namnam:


#31

Schnuppa sa for siden:

Nei det har jeg aldri gjort og det har virkelig ikke falt meg inn at man kunne gjøre det. Ante heller ikke at det var det det var heller, har alltid trodd at det bare var en del av eggehviten. Nå har jeg lært noe nytt i dag - plommestreng faktisk.


#32

Madicken sa for siden:

Jeg har aldri tenkt på den en gang, men kommer muligens til å vurdere fjerning når jeg kommer til å tenke 'navlestreng' hver gang jeg ser den.


#33

Input sa for siden:

Hvorfor fjerner dere den, dere som gjør det?


#34

Susse sa for siden:

Tja, tar den bort om den blir hengende i vispen når jeg lager noe med rått egg, ikke ellers. Egg er egg.


#35

Che sa for siden:

Jeg gjør det o jeg kommerpå det. Lærte å gjøre det i heimkunnskapen på skolen


#36

Odelia sa for siden:

:rofl:

Beklager! :sorry:

Jeg fjerner den kun når jeg skal servere svigermor, fordi hun syns den er ekkel. Jeg bryr meg ikke, og fjerner den ikke ellers.


#37

Magica sa for siden:

Fjerner ikke!


#38

Synnemor sa for siden:

Egg er egg, her fjernes intet.
Kanskje burde jeg vurdere å tappe ut stamcellene, dog :knegg:


#39

Input sa for siden:

Men hvis hun ikke vet om det? Om du baker f.eks. synes den jo ikke akkurat.


#40

Interference sa for siden:

Hvis den er stor tar jeg den vekk. Og i finbakst og speilegg. Ellers kan den bare være.


#41

elg sa for siden:

Har aldri tenkt på å fjerne den.


#42

Elise sa for siden:

Er det ikke det samme de snakker om, da? Jeg har heller aldri hørt om det noe annet sted enn her, og første gang for noen måneder siden.

Ekkelt å kalle det en navlestreng. :skremt:


#43

Mirasol sa for siden:

Samme her.


#44

Malama sa for siden:

plommestreng, navlestreng, jeg tror egentlig jeg er vant til å kalle den navlestreng.

Og nei, jeg fjerner den somregel ikke. Om den er veldig stor, og egget skal brukes på en måte sånn at det er greit å ta den bort, så gjør jeg det, men stort sett ikke.


#45

Candy Darling sa for siden:

Svigermor hadde vært heldig hvis jeg fjernet skallrester. :knegg:


#46

Smoothie sa for siden:

Jeg tar den bort hvis den er stor. :ja:


#47

veobra sa for siden:

Jøss, det har jeg aldri tenkt på. Jeg har aldri tenkt på den som ekkel.


#48

Novla sa for siden:

Jeg fjerner den i majones og evt. annet som innebærer rå egg, ellers ikke. Jeg er temmelig lite pysete når det gjelder mat ellers, men å få den der slimete klumpen på tunga synes jeg er ekkelt. :skremt:

Og jeg skjønner at ikke alle gidder å fjerne den, men hvordan kan dere som aldri ha sett den? Jeg synes nærmest den lyser mot meg når jeg knekker egget. :knegg:


#49

Daisy sa for siden:

Hihi ikke jeg heller!


#50

Polyanna sa for siden:

Jeg er altfor fokusert på eggeskall til å tenke på andre greier. Jeg HAAAATER eggeskall!


#51

skyfri sa for siden:

Jeg er mest imponert over at dere mener det er mulig å lokalisere plommestrenger i eggerøre. :lupe:


#52

Nextlife sa for siden:

Det går helt fint å lokalisere, konsistens og utseende avviker veldig fra resten av eggemassen. :nemlig:
Jeg har fått servert sjokoladefondant der denne lot seg identifisere helt uten problemer og det var rett og og slett motbydelig med den hvitaktige gelèklumpen inne i den deilige sjokoladefondantmassen.


#53

Marla Singer sa for siden:

Jeg blir kvalm av denne tråden, og har tenkt at egg er egg. Føler meg litt som de jeg ler så godt av i Kvinneguidens berømte kjøtt-er-muskler-tråd (for de av dere som fikk med seg den). :knegg:


#54

Macky sa for siden:

Fjernes ikke, eneste gangen den fjernes er når jeg kun skal bruke plommen.


#55

Røverdatter sa for siden:

Jeg har aldri gjort det før, men nå som jeg vet at det er en navlestreng kommer jeg til å gjøre det. Antakelig blir det en god stund til jeg spiser egg også. :kvalm:


#56

kokosbolle sa for siden:

:haha: Nei. Egg er egg.


#57

Elise sa for siden:

Det ER jo ikke en navlestreng. :hehehe: Navlestrenger finnes hos pattedyr, ikke fugler. :niks:

Det er for å holde eggeplommen på plass midt i egget. www.exploratorium.edu/cooking/eggs/eggcomposition.html


#58

Bloppy sa for siden:

Næsj!

Jeg ante ikke at det var noe som het det engang jeg. :blond:
Egg er egg. Jeg kjenner ikke forskjell i eggerøre eller noe annet heller. Den blir jo bare pisket rundt sammen med alt annet.


#59

Divine sa for siden:

:dulte:

Jeg fant eggeskall i en omelett for tre år siden, og jeg har ikke klart å spise omelett siden. Ikke orker jeg å ta på eggeskall heller. Jeg kan ta på egg, no problem, men ikke knust eggeskall. Eller, jeg KAN jo, men det er skikkelig ekkelt og jeg unngår det i det lengste.


#60

Polyanna sa for siden:

Skal jeg fortelle om den gangen jeg satt i fred og fordragelighet og spiste frokost, før jeg oppfattet en rar knaselyd ved siden av meg? Snudde meg til Lillebror (kanskje 2 år?) som satt glad og fornøyd og knasket i seg egget sitt. MED skall. Den lyden glemmer jeg aldri. Ikke kvalmen heller. Og ungene glemmer aldri at jeg løp hylende fra bordet med hendene over ørene, og gjemte meg på gjesterommet med døren igjen. :knegg:


#61

kokosbolle sa for siden:

Tenner mot eggeskall. :grøsser:


#62

Madicken sa for siden:

Takk. Jeg spiser heller festeanordninger enn navlestrenger. :jupp:



#64

Mjau sa for siden:

Hr aldri tenkt på at det er en streng inni der jeg.
Burde jeg det?


#65

Odelia sa for siden:

:rofl:


#66

mamaria sa for siden:

Jeg begynte å fjerne den da jeg gikk på lavkarbo og laget en dessert med rått egg. Jeg ble litt uvel av å tenke på å spise den rå, av en eller annen grunn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.