Fjerner dere denne når dere bruker egg i matlaging eller lar dere den være?
Svigermor hæler den ikke så jeg fjerner den alltid om jeg bruker egg i det jeg serverer henne, men ellers bruker jeg ikke å fjerne den. Mannen min derimot, fjerner den alltid. Er jeg sjuskete som ikke gjør det? :blond:
Jeg fjerner den hvis jeg skal lage f.eks. majones eller lignende med rått egg (ingen spesiell grunn annet enn at jeg synes den er litt ekkel), men ellers lar jeg den være.
Jeg har aldri fjernet dem. Husker tanta mi nektet å spise egg hjemme hos oss når jeg var barn. Vi hadde egne høner som gikk sammen med hanen og hun orket ikke tanken på å spise befruktede egg.
Nok en "egge-greie" jeg aldri har hørt om utenom FP og som jeg aldri kommer til å følge opp. :knegg: Jeg husker ennå hvor mye jeg klødde meg i hodet da noen laget en tråd her inne om hvorvidt folk skraper av "belegget" over plommen når de steiker egg.
Nei det har jeg aldri gjort og det har virkelig ikke falt meg inn at man kunne gjøre det. Ante heller ikke at det var det det var heller, har alltid trodd at det bare var en del av eggehviten. Nå har jeg lært noe nytt i dag - plommestreng faktisk.
plommestreng, navlestreng, jeg tror egentlig jeg er vant til å kalle den navlestreng.
Og nei, jeg fjerner den somregel ikke. Om den er veldig stor, og egget skal brukes på en måte sånn at det er greit å ta den bort, så gjør jeg det, men stort sett ikke.
Jeg fjerner den i majones og evt. annet som innebærer rå egg, ellers ikke. Jeg er temmelig lite pysete når det gjelder mat ellers, men å få den der slimete klumpen på tunga synes jeg er ekkelt. :skremt:
Og jeg skjønner at ikke alle gidder å fjerne den, men hvordan kan dere som aldri ha sett den? Jeg synes nærmest den lyser mot meg når jeg knekker egget. :knegg:
Det går helt fint å lokalisere, konsistens og utseende avviker veldig fra resten av eggemassen. :nemlig:
Jeg har fått servert sjokoladefondant der denne lot seg identifisere helt uten problemer og det var rett og og slett motbydelig med den hvitaktige gelèklumpen inne i den deilige sjokoladefondantmassen.
Jeg blir kvalm av denne tråden, og har tenkt at egg er egg. Føler meg litt som de jeg ler så godt av i Kvinneguidens berømte kjøtt-er-muskler-tråd (for de av dere som fikk med seg den). :knegg:
Jeg har aldri gjort det før, men nå som jeg vet at det er en navlestreng kommer jeg til å gjøre det. Antakelig blir det en god stund til jeg spiser egg også. :kvalm:
Jeg ante ikke at det var noe som het det engang jeg. :blond:
Egg er egg. Jeg kjenner ikke forskjell i eggerøre eller noe annet heller. Den blir jo bare pisket rundt sammen med alt annet.
Jeg fant eggeskall i en omelett for tre år siden, og jeg har ikke klart å spise omelett siden. Ikke orker jeg å ta på eggeskall heller. Jeg kan ta på egg, no problem, men ikke knust eggeskall. Eller, jeg KAN jo, men det er skikkelig ekkelt og jeg unngår det i det lengste.
Skal jeg fortelle om den gangen jeg satt i fred og fordragelighet og spiste frokost, før jeg oppfattet en rar knaselyd ved siden av meg? Snudde meg til Lillebror (kanskje 2 år?) som satt glad og fornøyd og knasket i seg egget sitt. MED skall. Den lyden glemmer jeg aldri. Ikke kvalmen heller. Og ungene glemmer aldri at jeg løp hylende fra bordet med hendene over ørene, og gjemte meg på gjesterommet med døren igjen. :knegg:
Jeg begynte å fjerne den da jeg gikk på lavkarbo og laget en dessert med rått egg. Jeg ble litt uvel av å tenke på å spise den rå, av en eller annen grunn.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.