Jeg har et beger uåpnet gresk yoghurt som har gått ca en uke over datoen. Den kan sikkert spises som den er enda en stund, men jeg er bittelitt matpyse på enkelte ting og vil heller putte det i noe som skal stekes. Og rundstykker hadde vært perfekt.
Det kan jeg jo prøve. :) Men 48 stk er litt i overkill for min lille familie på tre og ditto fryseplass. Jeg er så dårlig på kjøkkenet, så er det noen spesielle triks for deling av baksteoppskrifter? Dele den i fire hadde vært supert (jeg har ingen stor maskin heller).
Du skriver inn alle tallene, hver for seg altså, på kalkulatoren, og trykker først på : tegnet og så på 4. Det tallet du får da, er den mengden du skal bruke. :værsågod:
Men bruk 1 egg, masse egg i rundstykker er nammenam.
Duh! Nå føler jeg meg dum. Det jeg mente er om noen ingredienser ikke skal deles på fire, men på to fx. Gjær skal ikke nødvendigvis halveres/dobles i oppskrifter selv om sukkeret kan dobles uten problemer liksom.
Dessuten greide jeg alle delinger helt uten kalkulator. :knegg:
Et halvt egg hadde vært superupraktisk. Men når jeg skal lage mange boller lager jeg deig i to eller flere omganger og har det over i en stor bolle for å heve. Litt upraktisk å ha minimaskin, men det funker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.