Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spekeskinke eller pepperoni til småtasser?

#1

IzziCreo sa for siden:

Minsten, som akkurat har blitt et år, foretrekker mat med litt smak i, f.eks. heller tacokjøtt med krydder enn uten. Idag skal vi ha pizza, og vanligvis så har han spist pizza med krydret kjøttdeig, men idag tenkte vi at vi skulle ha noe med spekeskinke og annet med pepperoni. Dette er jo veldig salt, er det ikke?! Er det fy fy til de små? Skinken vi skal ha på idag er Strandaskinke, hvis det har noe å si. Vi har vanlig skinke også, så kan sikkert la noe med det også, men gutten liker jo mat med smak så det hadde vært greit å vite om dette er noe han kan spise eller ei :)


#2

Guttemammis sa for siden:

Jeg hadde latt han spise det.
Så lenge det ikke er masse salt ellers i kosten, kan jeg ikke skjønne at det skal ha noe å si.
Jobber med ettåringer og det hender at de har litt smakfull(krydret/saltet) mat i matboksen .


#3

Acino sa for siden:

Så lenge det er skikkelig varmebehandla så er det trygt for småtasser - det er heller begrensing når det gjelder alt saltet. Mine likte godt pepperoni på pizza fra ganske tidlig av - og det liker de fremdeles.


#4

Myria sa for siden:

Jeg ville gitt ham det. Litt salt spekemat på pizza i ny og ne er ikke farlig, det er kostholdet generelt som teller. Mine har alltid elsket pepperoni på pizza siden de var små.


#5

IzziCreo sa for siden:

Så bra! Da kjører vi på! Nei, ikke mengder av salt i vårt kosthold i det hele tatt, så vi må være godt, godt innenfor :nikker:


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg har aldri hørt om at spekemat til barn skal varmebehandles, hvorfor det egentlig? Jeg finner heller ikke noe om det på Matportalen.


#7

Kirsebær sa for siden:

Det eneste jeg ville tenkt på var at spekeskinke kan være litt vanskelig å tygge skikkelig. Jeg ville heller testet ut peperoni. :jupp:


#8

Acino sa for siden:

Der finnes vel ikke råd om det men jeg personlig valgte å vente med rått kjøtt til de var litt større. Jeg tenker, når det ikke er særlig bra for gravide og en rett som det er hører om barn som er smittet av diverse som de så sporer til rått kjøtt så, vel, jeg tenkte iallfall det var best å vente til de var hakket større.


#9

Nextlife sa for siden:

Det er vel heller sjeldent at barn smittes av noe som helst gjennom mat, men jeg vet at e-colismitten som var for noen år siden først ble mistenkt å komme fra spekemat, men det viste seg vel at den kom fra kjøttdeig.

Jeg ville bare spørre siden jeg har en halvannetåring i kosten innimellom, og hun elsker spekemat. Sjelden jeg gir henne pga saltet, men hun ser gjerne sitt snitt til å tjuve litt. :knegg:


#10

Acino sa for siden:

Det var vel bare noe jeg fikk for meg og tenker at det er rart ikke "alle" venter med det til de minste barna. :humre: Men de får det nå da, nå liker de både pepperoni, spekepølse, fårepølse, salami og det som er.


#11

IzziCreo sa for siden:

Med nr. 3 nå så kjører vi egentlig på med det meste, og er jeg usikker (som i dette tilfellet) så sjekker jeg det opp. Og så langt så har vi en pjokk som nesten spiser alt han får servert - og det er virkelig utrolig deilig å se, spesielt siden vi har en i midten som er ekstremt kresen. Han spiste pizza med spekeskinke og pepperoni som bare det :jupp: Favoritten er nok kanskje kjøttdeig, men det gikk ned på høy kant. Spekeskinken var i små biter.


#12

Polyanna sa for siden:

Det var vel omvendt. Man trodde det var kjøttdeig og så var det morrpølse.

Pass på å dele opp i små biter. Det er seigt og kan lage klumper som legger seg bak i ganen.


#13

Nextlife sa for siden:

Ok, da tok jeg feil. Var det kanskje saken for et år eller to siden det var kjøttdeigen som var synderen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.