Jeg har operert i magen (fått ny lukkemuskel mellom spiserør og magesekk), og har fått beskjed om å spise flytende og most mat i minimum 6 uker, kanskje så lenge som 12 uker hvis jeg er uheldig.
Jeg er nå 2 uker post operasjon, og trenger ny inspirasjon til hva jeg kan lage/spise.
Jeg er allergisk mot paprika.
Jeg trenger masse næring slik at jeg ikke går ned for mye i vekt i tillegg.
Noen som har gode oppskrifter eller ideer?
Jeg kan ligge flatt for første gang på 3 år, uten å holde på å krepere av halsbrann, så jeg er godt fornøyd.
Operasjonen gikk veldig greit, litt smerter i etterkant i forbindelse med spising, men ellers har det gått overraskende greit.
Utfordringen er å finne på mat. Jeg hadde planlagt å lage opp masse å hive i frysen, men så fikk jeg komme inn kjapt på en avbestilling så jeg rakk ikke det.
Sånn som det ser ut nå, så hadde jeg absolutt gjort det igjen. Jeg slipper å ta refluxmedisin, jeg slipper å kjenne bevegelse av mageinnholdet og jeg har ikke halsbrann mer.
Kan ikke kaste opp og ikke rape.
Det kan hende at de strammer for mye, da må man blokke ut igjen.
Ellers er det vel ikke de store ulempene.
Det er dog utrolig vondt når maten setter seg fast. Men jeg satser på at det går seg til etter hvert.
Jeg anbefaler deg å være litt forsiktig med belgfrukter, kål, løk o.l nå postoperativt siden disse gir luft i magen og du ikke kan få luft opp i systemet.
Gode kraftsupper laget på ordentlig kraft gir god næring f eks kyllingkraft. Kok poteter i kraften, ha i små biter kyllingkjøtt, krydder og andre gode grønnsaker. Kjør med stavmikser til det blir en tykk og god suppe, som likevel er jevn.
Slik kan du gjøre med all verdens krafter og ingredienser for å få variasjon.
Ha olje, smør, fløte og andre energitette ingredieser i alt du spiser.
Egg er også engeritett og kan has i smoothie, milkshake, potetmos, samt eggeplomme i supper.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.