Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mer epleinspirasjon

#1

Candy Darling sa for siden:

Vi har et bittepittelite epletre som ser ut som det holder på å ramle om når som helst. Det har det for så vidt gjort også, flere ganger. Likevel bærer det masse røde, saftige epler som om det ikke fantes noen morgendag. :stuart:

Nå har vi, i tillegg til å sende med epler på skolen til øya blør, laget eplekake (check) og deilig eplesyltetøy med kanel (check). Bøygen er at ingen i familien egentlig er så superfan av stekt og kokt eple. Selv gleden over å vinne husmorkonkurransen med naboen oppveier liksom ikke å stå i timesvis å lage noe ingen egentlig har lyst på. :knegg:

Såh. Det er jo bare ett tre, så å dra med seg til et presseri virker tross alt litt i overkant, men jeg har jo ikke lyst å overlate alt til fugler og rotter, heller. Er det noen som har noen glupe idéer om hva man kan bruke epler til som ikke involverer varmeprosessering?


#2

Che sa for siden:

jeg googlet "raspede eple" og fikk bare eplekakeoppskrifter med unntak av en oppskrift på epletzatziki. Jeg kjenner jeg er spektisk til å bytte ut agurk med eple, men kanskje det kan funke?


#3

Harriet Vane sa for siden:

Juice? Jeg har en juicemaskin og juice av eple og gulrot er det beste som finnes.

Ellers synes jeg eplechutney er godt og eplemos til å ha på havregrøt og skive. Men alle skallbiter må vekk, for epleskall i ganen eller snerk på kakaoen...? det er det verste!

Fryse ned eplekaker?

Jeg har en oppskrift på en mørdeigseplekake med vaniljekrem inni.

Mørdeig
250 g smør
250 g hvetemel
90 g melis
1 ts bakepulver
1 egg

Fyll
4-5 epler - skrelles og deles i båter. Jeg koker noen ganger eplebåtene møre i litt calvados, brunt sukker og vann.
Vaniljekrem - lag selv eller kjøp en sånn liten pianoboks

Hvis du skal lage vaniljekrem selv, så må du begynne med den. Eggehvitene kan evt piskestil marengs og så kan du ha marengs på toppen av kaken i stedet for gitter.

Gjør klar en rund kakeform, 22 cm. Bunnen dekkes med bakepapir, kantenes smøres.

Smør smuldres i melet. Tilsett bakepulver og melis. Bland inn egget. Ikke arbeid unødig mye med deigen, bare bland den raskt sammen.

2/3 av deigen fordeles i kakeformen, også oppover "veggene".
Legg eplebåtene oppi.
Fordel vaniljekremen oppå.

Resten av deigen trilles til fingertykke pølser, som du bruker til å lage et "gitter" på toppen av kaken.

Stekes på nederste rille, 200 grader i 45-55 minutter.

Følg med underveis. Dekk evt kaken med et bakepapir dersom du ser at den er i ferd med å bli for brun.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Standard paideig, eplebåter oppå, vailjekre oppå der og så lager du en smuldrelokk av smør, havregryn og sukker og har på toppen.


#5

Lille meg sa for siden:

Noen presseri tar imot epler og gir deg rabatt på eplemost tilbake. Kunne det vært noe? Eplemost er namnam! :nam:


#6

maggypop sa for siden:

Waldorfsalat.


#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

Tørkede epleskiver med kanel. Ta ut kjernehuset og dryss skivene med kanel. Legg på rister i ovnen på 50 grader med døra på gløtt over natten.



#9

Candy Darling sa for siden:

Problemet her i huset er altså at ingen egentlig liker eplekake eller andre former for stekt eple. Og det deilige eplesyltetøyet ble også forkastet.

Jeg har vurdert en sånn juicepresse, alle nye dingser er jo morsomme. Den lille catchen er bare at vi kastet en sånn for ikke så lenge siden, som kapteinen hadde fra sitt forrige liv. Vi skjønte ikke en gang hva det var. :knegg: Så sånn sett krever det en liten smule overtalelse. Jeg truer med at det er enten det eller eplesyltetøy til hvert eneste måltid.


#10

Nenne sa for siden:

Eplegele da? Det er jo helt noe annet enn eplemos/-syltetøy.


#11

Candy Darling sa for siden:

Eplegele som pålegg, eller som dessert?


#12

Nenne sa for siden:

Pålegg.

#13

Tallulah sa for siden:

Hva med eplesaft? Altså søt saft, ikke jus. Kan med helle krydres og bli eplegløgg.


#14

Candy Darling sa for siden:

Hvordan lager man det, egentlig? Må jeg kjøpe saftkoker eller noe sånt.

(:hyper: )


#15

Candy Darling sa for siden:

Og jeg ser nå at den rare vi hadde, og kastet, var en sentrifuge og ikke en presse. Det kan jo ikke sammenlignes. :filer:


#16

Tallulah sa for siden:

Nei, det er lettest med saftkoker, men du må ikke ha det. Du kan la det hele renne av seg i et kjøkkenhåndkle eller gjennom musselin (sånn gulpeklutstoff) i et dørslag. Hvis de er røde ville jeg hatt med skallet slik at du får fin farge på safta.

Du kan sikkert bruke de forholdene her: www.godt.no/#!/oppskrift/391/ripssaft-uten-saftkoker



#18

Maverick sa for siden:

Calvados. :nemlig:



#20

Nooria sa for siden:

Her presser vi frukt- og grønnsakjuicer nesten daglig og vi har alltid eple i (for smakens skyld), så jeg misunner deg det epletreet.


#21

Palmen sa for siden:

[url]www.epleslang.oslo.no[/url] :nemlig:

Eller du kan lage eplemos til meg. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.