Jeg har blender i glass til, men jeg bruker den ikke så ofte.
Har ikke ekstra bolle og savner det ikke, det tar jo ikke lang tid og vaske en sånn bolle. (I tillegg tar sånne svære boller mye oppbevaringsplass, synes jeg.)
Jeg trenger en glassblender, så da passet det fint at jeg fant et godt tilbud. Blenderen på food-processoren min er så sliten og dessuten greier den ingenting frossent eller hardt. Alt må være helt mykt og nesten blandet på forhånd.
Den er grunnen til at jeg nå stort sett spiser hjemmebakt brød.
Men stusser litt over at du får til fire brød jeg Cuya? Jeg har to store former og da føler jeg egentlig ikke jeg kunne tatt i mer. Men jeg kan kanskje det? Ca to liter mel pluss litt frø.
Jeg har ekstra bolle, og bruker den mye. F.eks gjærdeig som hever i den ene og så skal jeg lage noe annet i mellomtiden. Men jeg får så vondt i ryggen av å vaske opp, så jeg prøver å begrense det så mye som mulig, det har sikkert med det å gjøre også.
Jeg lager den flotteste marengs med stive hvite topper, fantastisk krem (men pass på, det går FORT!), smuldredeiger med k-kroken blir helt supre, brøddeiger og gjærdeiger blir veldig bra, men som Adrienne sier, må man ha i det våte først. Den takler en dobbel brøddeig med grovt mel uten problemer.
Jeg har glassblender også. Veldig fornøyd. Jeg skal begynne å kjøpe ekstrautstyr til den nå, kjøttkvern, pølsehorn, ekstra bolle og muligens iskremmaskin.
Dette er en arbeidshest, mormor sin som hun fikk i 1955, går enda - uten problemer.
Jeg har også Kenwood Major, med glassblender og kjøttkvern m/pølsehorn.
Vurderer å kjøpe juicepressen/saftslyngen også.
Jeg elsker den, ikke minst det faktum at den tar så mye. Derfor var jeg heller aldri i tvil om Kenwood vs. Kitchen Aid. :niks:
Jeg er veldig glad i min. Gjør det jeg trenger og har plass til masse oppi. Jeg får til fire brød dersom jeg bruker noen litt små silikonformer, men den oppskriften er egentlig til 3 brød i vanlige brødformer. Da pleier jeg å skrape ute deigen og ha den i en større bolle, for den hever over kanten på bollen til kenwooden.
Det høres jo nesten ut som vi lager samme porsjonen, bare at jeg bruker fire former og du to store? :vetikke: Det blir sånn helt vanlig brødstørrelse, synes jeg.
Jeg synes ikke min får med seg det som er i bunnen og langs sidene, og må ofte stoppe og skrape. I motsetning til mamma sin Electrolux, som har en skrape på siden, og får med seg alt. Dessuten rister og hopper den, så den må passes på så den ikke går sin vei eller hopper utfor kjøkkenbenken. Er det noe galt med min?
Er den gammel, Lille*My? Mine foreldres forrge Kenwood hoppet slik du snakker om. Men det kan muligens ha kommet av at det manglet gummibelegg på undersiden eller noe lignende. Det ble i alle fall løst ved at man satt maskinen på noe sklisikkert.
Jeg har forøvrig lyst på en ekstra bolle, men :gaah: så dyrt!
Har du prøvd å justere eltekroken. Det fulgte med et verktøy som man kan gjøre det med på min. Bare å skru på den mutteren oppe på kroken og se om den kommer bedre nedi da.
Edit: Jeg sa feil, det er FOOD PROCESSOREN dette gjelder.
NB - den passer KUN på den Kenwood Major- versjonen som er sølvfarget (titanium).
På utsiden av esken er det kryptisk, men når du leser bruksanvisningen står det krystallklart der, og prøver å "#$#$% montere dem sammen med en hvit kenwood major ser du at det helt, helt sikkert ikke passer sammen med den hvite. (4 tunger på glassblenderen, 3 fester på maskina. Eller var det omvendt)
Som Elkjøp også kunne bekrefte da de fikk tenkt seg om og fikk litt hjelp til å bestemme seg for å heve kjøpet selv om maskina var brukt :snill:
(nå skal jo du han titanium uansett da, så det blir ikke noe problem)
Vi fikk Kenwood Major til bryllupet vårt for 16 år siden og siden den gang har jeg bakt brød:-)
Den brukes i snitt 2 ganger i uka og er like frisk og fin!
Jeg har den på egen hylle jeg kan løfte ut fra skapet og gjør at den er praktisk i bruk både til brød og kaker:ja:
Du skulle kjøpe titanium, sant? da passer den. Det er til den hvite den ikke passer. Det ble også kjøpt sammen på pakketilbud, og de hadde fått mange i retur kunne de fortelle. (edit, det var foodprocessoren)
Å, ønsker meg veldig en slik! Har Kitchen aiden på kjøkkenbenken, og bruker den utrolig mye, men ønsker meg en KM i tillegg. Til de store prosjektene.
Da kan jo KM være arbeidshesten og KAen være en søt gyngehest! Er veldig fornøyd med den også.
Jeg har bare positive ting å si om min Kenwood Major Titanium. Titanium-utgaven har dessuten mer robust bolle og visp/eltekrok enn de andre modellene (tykkere stålbolle/stålredskaper).
Jeg elsker min og er så glad for at jeg kjøpte den i fjor da den gamle maskina sa takk for seg. Jeg har bare en bolle, og klarer meg med det. Jeg baker glatt 4 brød, og det er akkurat det som går i ovnen.
Ekstra bolle er glimrende julegaveønske, mamma fikk en av meg i fjor. Stålbolle til sin 20 år gamle major, og den ble løftet flere hakk!
Vi har også Kenwood Major Titanium (1500 W), og fikk med blender i glass. Men vi får ikke blenderen til å gå rundt, den bare slurer og det skjer ingenting? Er det noen som har noen tips?
Ellers baker jeg 95% av alt brød vi spiser i løpet av en uke, og det går greit å bake fire store brød uten at det blir for tungt, men som sagt er det viktig å ha væsken først i bakebollen, og jeg stopper også motoren for å røre litt inn fra kantene innimellom. Det er mulig det siste kan fikses ved å justere kroken, men jeg takler ikke lyden av metall mot metall. :flau:
Vi har også kjøpt ismaskin til, men den har vi ikke testet mer enn et par ganger.
Jeg lager ikke mat, overhodet, men kan melde om at jeg har arvet min mors 40 år gamle, minst, Kenwood Major. Den virker som bare rakker'n, og mannen min har både bakt brød og kvernet kjøttdeig av lammesteik med stor suksess med den.
Ikke forvent deg at den tar noe mer enn den du har fra før. Glassblenderen er skikkelig dårlig og tar ingenting frossent i det hele tatt. Rett og slett en drittdings.
Jeg syns strengt tatt hele kenwooden er en drittmaskin og angrer dypt og inderlig på at jeg kjøpte den. Svigermor har samme og er like misfornøyd som meg. Den gamle bosch eller braun (husker ikke) maskina mi er mye, mye bedre.
Vi har også kjøpt råkostapparatet eller hva det nå heter. Helt ubrukelig. Det river greit nok, men det blir så mye søl at det burde ikke vært lov. Vanskelig å få satt en bolle helt inntil maskina da ledningen går der. Det spruter i alle retninger.
Kjøttkverna er mannen fornøyd med.
Vi har justert vår og den tar fortsatt ikke med seg det i bunn og på kantene. Fungerer sikkert greit om man skal piske 10 egg, men dårlig hvis man skal piske 2.
Jeg kommer nok ikke til å gidde å dra den frem for å piske to egg uansett, men det er jo interessant å se at det er to stykker i tråden som er skikkelig misfornøyde, mens såpass mange er veldig fornøyde. Hvilken modell har du, Trøtt?
Hæh? Tror du må ha vært veldig uheldig, jeg har også glassblenderen og min knuser store isbiter i den lett som en plett. Jeg laget iskaffe mange ganger i sommer, tre dl isbiter, en dl kaffe og to dl melk og fikk helt perfekt iskaffe hver eneste gang.
Jeg har også pisket et lite antall egg i den uten at det er noe problem, den luftigste eggedosisen jeg noensinne har pisket. Jeg hadde Bosch før (helt til mannen droppet den i bakken med et brak og alle biter gikk veggimellom) og den var ikke i nærheten like god som Kenny er. Har Major Titanium med 1500 W.
Men 1200 W er jo også en kraftig motor? Kitchen Aid har til sammenligning 300 W og mange er jo kjempefornøyd med den. Kanskje blender krever mye større maskinkraft enn elting og sånt. :vetikke:
Joda, men siden Adrienne (og Harriet?) begge er storfornøyde med sine glassblendere og har 1500W, mens trøtt ikke er det og har 1200 W så er det jo nærliggende å tro at det er det som gjør utslaget :vetikke:
Jeg har en Braun K3000 med 950W og er virkelig strålende fornøyd med blenderen på den så gudene vet. (og var like godt fornøyd med K1000 med 700w som jeg hadde fra 1995 fram til den røyk her i vår)
Jeg har grublet fælt på denne Kenwooden, altså, undersøkt rundt om og sånt :knegg: Jeg endte med å kjøpe noe annet siden jeg ville ha større foodprosessor, men så skulle jeg og mamma kjøpe her for noen uker siden til henne og det var hun som gikk i "pakke-som-ikke-passet-sammen"-fella.
Plasbollen er akkurat samme størrelse som metallbollen og akkurat lik i antall liter som metallbollen. Jeg har begge deler, og det er veldig kjekt å ha plastbollen som et suplement når en styrer med å lage flere ting samtidig. Jeg betalt kr 375,- for min ekstra bolle på Komplett. Stålbollen koster 550,-.
Har du da 1500W motor?
Jeg har akkurat den typen det står linket til i hovedinnlegget og med motor på 1500 w og er veldig fornøyd. Min står på benken hele tiden i et hjørne selv om den er stor. Deilig å ha den framme synes jeg siden jeg ikke har noe sånt genialt eget skap til kjøkkenmaskinen.
:eek: Du har helt rett, Elisabet! Hvor i alle dager har jeg fått for meg at bollen skulle være over 7 liter? Jeg ser også at Komplett er billigere enn www.servicecompaniet.no/. Greit å vite.
Nå er maskinen i hus og jeg har testet den med hhv. grov vaffelrøre og potetmos. Begge deler ble veldig bra, men det var ingen utfordrende oppgave for maskinen tror jeg. :humre: Begge deler forsvant nesten i bunnen av den digre bollen. Jeg skal ønske meg ekstra bolle, men tror ellers jeg kommer langt med fire forskjellige røredingser og glassblenderen. Glassblenderen ser veldig solid og god ut og den skal testes på bringebærcoulis i morgen. :hyper:
Liker godt at alle delene er så kraftige og solide. Ikke masse små kriker og kroker der det samler seg såperester og vann, og ikke minst er det deilig at alt går i oppvaskmaskinen. Stålbollen er kjempelett å gjøre ren, men det visste jeg fra før siden jeg alltid har brukt stålboller til baking.
Jeg avbefaler å ha eltekroken i oppvaskmaskinen, belegget kan bli frynsete og ødelagt.
Ellers er det en stasmaskin du har fått deg. Jeg arvet min bestemors gulorange KM, den trakk sitt siste sukk etter 40 års tjeneste, og jeg har nå titaniumen.
Min blender kjører is og frosne greier helt uten problemer, den maskinen er altså min beste venn. :hjerter:
Min oppfører seg litt slik. Den hoppet i gulvet en gang, men jeg lurer på om vi ikke da fikk ny på garantien. Den er litt roligere nå, men jeg tør ikke helt gå i fra før jeg ser at den oppfører seg ordentlig. Jeg er heller ikke fornøyd med at den ikke tar med seg melet i bunnen og på sidene. Og vispen var altfor myk, så min er ikke som en ballong lenger, men vridd. Fungerer for det, bare ikke ta kaldt hardt smør til krem i den. Jeg bruker min til gjærbakst og kaker. Har kjøttkvern og slikt, men det brukes ikke. Bruker blenderen eller hva den egentlig heter til å male mandler og sjokolade og slikt. Og smoothie. Min er 8 år gammel. Jeg har ikke ekstra bolle, selv om det hadde vært kjekt i de mest avanserte kakene og mousse og slikt. Nå skal den i jobb igjen, eplekaketid! :ja:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.