Jeg er for tiden i ulønnet permisjon og skal være det ut oktober. Trenger derfor å spare litt her og der. I tillegg så er det en del ekstra utgifter utover så da tenker jeg at vi godt kan spare litt på matbudsjettet. Noen som kan hjelpe meg med oppsrkifter og tips til billige og sunne middager?
Hjemmelagde supper!
De metter godt og er veldig rimelige.
Man kan få inn litt proteiner ved å bruke linser og slikt, og evt ha i litt sprøstekt bacon eller fiskebiter/reker etter smak og lommebok.
Potet og purreløksuppe
Tomat/linsesuppe
Blomkålsuppe
Soppsuppe
Brokkolisuppe
Ertesuppe
Ellers er det jo sesong for norske grønnsaker nå. Det er billig-billig og kan gi mange gode middager man kan hive i fryseren.
Lapskaus feks.
Mulig dette er et sånt tips som "alle" egentlig vet om og dermed ikke et tips i det hele tatt, men jeg sparte en del da jeg sluttet å kjøpe sånne ferdige pakker og poser med frukt og grønnsaker. Å kjøpe i løsvekt er mye billigere. Poteter, løk, tomater, epler osv.
Og så er det 3 for 2 for butikkpakket kjøttdeig, karbonadedeig og koteletter på Meny for tiden. Det var det i helgen iallefall, så jeg kjøpte litt ekstra og la i fryseren. Og det var 750 g. Norvegia for 39.90 på Rimi - den var holdbar til langt ut i oktober så jeg kjøpte et par stykker av det også.
Vi sparer veldig mye på å ukeshandle, i hvert fall. Har også brukt Rema-appen mye for tips, den er fin synes jeg. Ellers kjøper vi ofte ganske store pakker med kylling, kyllingkjøttboller og slikt og deler opp så vi har pakker i fryseren med det som trengs til en middag.
Ukeshandling sparer vi mye på, og middagsplanlegging. Vi prøver å ha suppe en dag i uka, og det er alltid ganske rimelig middag. En annen ting jeg alltid gjør, er å blande kjøttdeig med en pakke røde linser. Vi har alltid det når det er lasagne eller pasta og kjøttsaus.
Hvis du er som meg, er mitt beste sparetips å dypdykke i fryseren. Vi har nesten bare middager fra fryseren nå for tida, og det er veldig økonomisk. Kjøper bare tilbehøret. :knegg:
Takker for tips! Rema-1000 app skal prøves. Vi har satt av penger så det er ikke problem sånn sett, men vi bruker i overkant for mye på mat så det er mulig å spare inn en god del der. Vi MÅ også skjerpe oss på handlingen. Vi har butikk i nabobygget og det er så alt for lettvint å løpe innom. Ukeshandling sparer man penger på samtidig som det gjør at man slipper å tenke på hva man skal ha til middag hver dag.
Rema appen er super ja. :nikker: Masse gode oppskrifter, handleliste blir generert og så lenge man holder seg til listen så blir det ganske billig også.
I går handlet vi full middag for mandag til fredag, (to voksne, to forholdsvis storspisende barn), noe frukt, brød, melk og så videre, og betalte under 800,-, det er ganske rimelig for oss. Spesielt siden mannen kjøpte røyk også. :tsktsktsk:
Stemmer i med røkla - planlegging og ukeshandling. Bake selv (jeg lager store posjoner i helgene og fryser ned). Sjekke tilbud og handle inn ekstra til å ha i fryseren. Gjør neste ukes middalgplanlegging lettere når man har noen råvarer.
Jeg er også for å ukeshandle. Prøver å planlegge middager der jeg får bruke opp grønnsaker og ferskvarer som blir til overs fra en annen middag.
Ellers prøver jeg å kun handle sånne 3 for 2 tilbud dersom det er noe vi kommer til å bruke før det går ut eller jeg kan fryse.
En ting som jeg syns er greit å benytte seg av er når butikkene har tilbud på frossen fisk fra findus. Rema har hatt 5 fiskegratenger for 100 kroner nylig, vet ikke om de har det ennå.
Når det gjelder frukt og grønt er det lurt å se på hva som er i sesong og dermed billig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.