Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pastinakk erstattes med hva?

#1

Hyacinth sa for siden:

Hva erstatter man pastinakk med? Jeg har persillerot, søtpotet, potet, gulrot og sellerirot.

Hva med skorsonerot? Annet?


#2

Filifjonka sa for siden:

Hva skal du ha det i da?


#3

Acino sa for siden:

Søtpotet kanskje? Er ikke pastinakk litt som en søt potet da?


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er kanskje et poeng. :knegg: I suppe. Men jeg tenkte at det kanskje var noen fellestrekk i smak og konsistens hos mange av disse rotgrønnsakene, sånn at det nesten gikk an å lage en slags liste over hva som kan erstattes med hva. :sparke:


#5

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke, har som sagt ikke pastinakk. :knegg:


#6

Neket sa for siden:

Ingenting. Det er jo så godt!

:bidrar:


#7

Filifjonka sa for siden:

Pastinakk og søtpotet er ganske forskjellige. Men i en suppe så kan du vel bare droppe pastinakk hvis ikke du har det, evt hive oppi litt persillerot eller sellerirot eller hva som helst? :)


#8

Acino sa for siden:

Mener jeg leste om pastinakk for ikke så lenge siden, at det var en litt søtere form for potet nærmest - iallfall ble den i riktig gamle dager brukt istedenfor potet.


#9

Tallulah sa for siden:

Pastinakk smaker omtrent ingenting, men ser ut som persillerot. :bidrar:


#10

Bokormen sa for siden:

Jeg leste panikkangst, og tenkte at det må da bare være fint å være ferdig med det. :o Intet behov for å erstatte det med noe i samme gate liksom.


#11

Hyacinth sa for siden:

Uff, nei, panikkangst vil jeg helst ikke ha. :knegg:


#12

Pia sa for siden:

Smaker som en litt tam gulrot synes jeg. Jeg liker det godt!


#13

Dixie Diner sa for siden:

Overhodet ikke. De smaker vidt forskjellig. Jeg liker pastinakk i lapskaus, og som siderett til feks. nøttestek. Men det beste er å lage chips av den. Mye bedre enn potetchips, mmmm.


#14

meisje sa for siden:

Jeg ville erstattet med jordskokk eller nepe.


#15

Flubby sa for siden:

Rettich kanskje?


#16

emm sa for siden:

Jordskokk, en knølete og undervurdert sak. :nemlig:


#17

Tallulah sa for siden:

Jordskokk, en knølete og overvurdert sak. :nemlig:


#18

Myria sa for siden:

Jeg synes også pastinakk smaker litt som gulrot, så jeg ville vel brukt det som erstatning. Fin farge på suppe gir det også. :)


#19

emm sa for siden:

Næææi!:p Jeg synes den er så god i potetmos og suppe. Helt sant! Ellers er jeg ikke så kreativ på jordskokkens vegne.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg syns den smaker parfymert og fælt.


#21

emm sa for siden:

Synes den smaker mer nøtteaktig jeg.


#22

Madicken sa for siden:

Jeg elsker fennikel, men den er kanskje litt vel karakteristisk i smak?


#23

arrow sa for siden:

Jeg liker det meste av rotgrønnsaker, pastinakk og skonrokk inkludert. Hva som duger som erstatning kommer litt an på suppeoppskriften også; selv syns jeg sellerirot er helt topp, og i praksis har man bare litt mer av de andre rotgrønnsakene om man ikke har pastinakk. Persillerot er ofte utrolig dyr for to små røtter, og da bryr jeg meg ikke noe særlig. Man får mer persillesmak av bladtypen om det er den man trenger. Fennikel gir merkbar anissmak, og det kan fint passe i noen supper. ...altså, veldig diskutabelt emne ;- ) ...


#24

Hyacinth sa for siden:

Sellerirot er noe av det beste jeg vet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.