Jeg bruker dette i det meste jeg baker, ihvertfall av type hverdagsbakst som f.eks. rundstykker, pizzadeig hvor basisen er hvitt mel. Men er det så fantastisk som det høres ut som? Er det liksom like bra som grøvbrød? Jeg må jo innrømme at jeg synes fine rundstykker er bedre enn grove, men er det da liksom like bra å spise i det daglige som grove rundstykker? Kan jeg spise det med like god samvittighet, eller er det noe jeg ikke har tenkt på eller blir jeg lurt? :knegg:
Det kommer vel helt an på hvordan de definerer grovbrød. Det fine melet forsvinner jo ikke ved å tilsette FiberFin og de kan jo aldri nå 100 % på en grovhetskala. Jeg blir med en gang litt skeptisk, må jeg innrømme.
Jepp, jeg tenker egentlig - dette må være for godt til å være sant :knegg: Men til nå har jeg latt tvilen komme den tilgode, og kjørt på. Spørsmålet er jo da hva man kan sammenlikne det med av f.eks. brødvarer.
Jeg tenker at fibermengden vil øke med samme mengde som man tilsetter. :humre: Også er det jo forskjell på fiber og fullkorn, også.
Det som regnes som grovbrød av produsentene med den grovhetskalaen er at for å få full pott må man ha over 75% fullkorn, sammalt mel eller kli. Jeg vet ikke hvordan man setter det opp mot fiberinnhold.