Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Starte med melk når han begynner i bhg (ettåring)?

#1

vixen sa for siden:

Mini får litt mme hver dag og lurer på når han kan få vanlig melk i stedet? Han begynner i bhg nå i oktober og lurer på om det er helt ok at han får vanlig melk til maten da? Han er nå elleve måneder.


#2

Isolde sa for siden:

De skal vel være fylt 1år før de får kumelk? Jeg har ikke så mye kompetanse på området da begge mine har vert melkeallergikere på det tidspunktet.

Men på jobb har vi en god del 1åringer som drikker vann til maten, og noen som drikker MME og noen som drikker melk. De som drikker MME har foreldrene med det.


#3

Susse sa for siden:

1 år er grensa vi anbefaler for å gi vanlig melk til drikke, det kan også være greit å gjøre overgangen litt forsiktig, men små mengder i starten for å venne magen til det. Mange barnehager har MME til de minste, ellers har foreldrene med selv.


#4

vixen sa for siden:

Han blir da ett år, men lurer bare på hvordan den overgangen skal bli? Er vanlig melk til lunjs i bhg en mye overgang?


#5

Najade sa for siden:

Erfaringsmessig hadde jeg tatt tilvenningen til melk hjemme slik at du har kontroll på inntaket.

Smitt og Smule startet i barnehage da de var 18 mnd ca, og vi merket at melkemengden tok seg voldsomt opp. De var jo da allerede godt introdusert til melk i utgangspunktet, men Smule fikk løs mage faktisk pga melkemengdene. Det viste seg å være litt vanskelig å få barnehagen til å få helt kontroll på det også, men slik er det sikkert ikke overalt.


#6

Daisy sa for siden:

Min begynte i bhg ved 11 mnd, og vi har denne uken begynt å la henne få melk i bhg. Hun er nå 12.5 mnd.

Vi drikker ikke melk hjemme så ungene får et glass ca i bhg og skole pr dag.


#7

nokon sa for siden:

Eg snakka med barnelegen om det på 11-månederskontrollen, akkurat same problemstillinga. Ho sa at så lenge han fekk variert mat med mykje jern, var ikkje 1 år ei absolutt grense og anbefalte oss å begynne med 20-30 ml. til dagen og trappe forsiktig opp over eit par veker og følgje med på eventuelle reaksjonar. Vi har imidlertid stoppa dette, på grunn av magetrøbbel (mykje luft og hard mage). Vi har luka bort alt som er nytt i kostholdet, så venter vi til barnehagen er rutine før vi innfører melk igjen.


#8

vixen sa for siden:

Takk for innspill. Vi drikker lite melk hjemme så det blir nok det glasset til lunsj til å begynne med. Han spiser youghurt og har ikke reagert på melkeprodukter i mat og slikt. Storebroren er ikke noe stor melkedrikker og drikker bare melk til lunsjen i bhg han også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.