Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppsigelse av forsikring på bil

#1

Luvi sa for siden:

Man må si opp forsikringen på bilen selv ved salg, sant? Vil det nye forsikringsselskapet kunne se hvor bilen er forsikret før og er det noen form for oppsigelsestid når bilen er solgt? I dette tilfellet er deg altså jeg som har kjøpt bilen og nå ordnet med forsikring i nytt selskap, men vil hjelpe min slektning som jeg kjøpte bilen av slik at det ikke blir noe tull med doble forsikringer.


#2

gullet sa for siden:

Det nye forsikringsselskapet kan melde fra, og si opp den gamlevfor deg.


#3

Darth sa for siden:

Jeg har alltid gjort det selv, har Gjensidige, ingen oppsigelsestid.


#4

GinaK sa for siden:

Forsikringsselskapet gjør ingenting før det har blitt eierskifte. Helst ikke da heller, har jeg funnet ut. :mad:
De sjekker mot Biltilsynets register.

Jeg leverte inn bilen etter leasing den 12. august og fortsatt står forsikringen på meg. Jeg har ringt både forsikringsselskap og Bilbutikken der jeg leaset.
Selgeren lovet å ordne det. Ringt 3 ganger nå. Sist ba jeg om å få snakke med en sekretær eller annen person som er ansvarlig for selgeren gjør ingenting selv om han lover... Hun bekreftet at bilen ble levert inn den 12 og rett på takst og at den stod der til 4.september. Da ble bilen solgt. Hunb skulle ringe forsikringsselskapet og ordne opp. Men fortsatt, jeg sjekket i stad, står forsikringen på bilen på meg når jeg logget inn. Arg. Det er fustrerende.
I morgen MÅ jeg huske å ringe forsikringsselskapet i arbeidstiden.


#5

Urie sa for siden:

Når salgsmeldingen er levert til Biltilsynet kan forrige eier si opp forsikringen. Da er det ny eiers ansvar å forsikre bilen. Forsikringsselskapet kan sjekke med Biltilsynet om salgsmelding er registrert.


#6

Luvi sa for siden:

Ja, okay. Da ringer jeg de i morgen. :nikker: Han jeg har kjøpt bilen av begynner å bli smått glemsk, se, så da er det kjekt å kunne få hjelp av forsikringsselskapet. Bilen ble registrert på meg i dag og jeg har bestilt ny forsikring, da skal det jo være i orden å si opp den gamle.


#7

Stjerneskuddet sa for siden:

Tja, vi kjøpte nye biler for to-tre uker siden og er fremdeles dobbeltforsikret. For forsikringsselskapet påstår at de ikke har mottatt salgsmelding og slikt og derfor kan jeg ikke si opp forsikringen. Men jeg vet at bilforhandleren har levert salgsmeldingen, så det er vanvittig treghet akkurat her i alle fall. Må huske ringe igjen på mandag.


#8

GinaK sa for siden:

Velkommen i klubben. :dulte:
Min sak er fortsatt ikke i orden. Jeg leverte inn leasingbilen 12. august og bilen ER solgt. :mad::mad:


#9

Stjerneskuddet sa for siden:

Åhhhhh!!!!!!!!! Jeg tenkte til å begynne med at, ok, det blir ikke så mye å betale, men når det nærmer seg en måned på to biler, så er det jo litt jeg gjerne skulle brukt på andre ting.


#10

GinaK sa for siden:

Atte. Jeg logget meg inn på nettsiden og fant ut hvor mye jeg betalte på leasingbilen og trakk ut det på månedsregningen siden jeg har autotrekk. Jeg har ikke eid bilen for siste regning for pokker. Har selv da heller ikke hørt noe.. det begynner å bli merkelig nå altså. Men det er kanskje sånn de tjener pengene sine.


#11

Luvi sa for siden:

Ohhh, dette var en bra påminnelse. Jeg har helt glemt dette, må ringe forsikringsselskapet for å få de til å sjekke opp forrige forsikringsselskap og så må jeg ringe min bank og si opp den jeg hadde på en bil jeg nå har solgt. Jeg fant et forsikringsselskap som kunne tilby forsikring på 3000kr mindre per år, da vil jeg ikke bruke Eika lengre i alle fall.


#12

Tilden sa for siden:

Det er gjerne slik at når det er forhandlere inne i bildet, så tar det lang tid før de leverer slagsmld til Statens Vegvesen. Før dette er gjort har selskapene faktisk ikke lov å ta dem ut. Og når salgsmeldingene blir levert, er det dato meldingen er underskrevet som blir brukt. Så at det er slik selskapene tjener pengene sine, stemmer ikke helt ;) Lovpålagt ansvarsforsikring er noe alle selskapet tar alvorlig.


#13

GinaK sa for siden:

Jeg er ikke kvitt forsikringen på den berømte bilen min som jeg leverte inn den 12. august enda!! :mad:
I dag fikk jeg purring på utestående beløp for jeg trakk ut leasingbil-forsikringspremien på siste regning.
Ringte i stad og sa at NÅ er det nok, og at jeg er eitrande forbannet. Damen skjønte det godt men kan fortsatt ikke gjøre noe med dette for iflg Statens Veivesen så er bilen FORTSATT min. Enda den først stod en stund i bilbutikken og ble solgt 4. september..
Det er til å bli sprø av. Jeg spurte om hun kunne sjekke loggen om noen andre (fra bilbutikken feks) hadde tatt kontakt, som lovet men hun sa at det ikke stod noe i loggen om at noen hadde tatt kontakt. Jadda. Men jeg kunne visst være sikker på at jeg ikke skulle betale forsikring på den bilen for mer enn til den 12 august men det blir jo ikke i orden dette. Det har straks gått 2 måneder. :mad:


#14

Luvi sa for siden:

Men har du kontaktet bilbutikken da? Det er jo de som må ordne opp i dette, vel? Dette ahdde jeg blitt frustrert over også.

Jah, så lest jeg litt ekstra godt lengre oppe og ser at det har du gjort føere ganger. Jeg tror jeg hadde møtt opp hos de personlig og bedt de ordne det mens jeg var tilstede.


#15

Stjerneskuddet sa for siden:

Jeg fikk tilbake fra forsikringsselskapet faktisk, de har ordnet opp og penger er blitt betalt tilbake uten at jeg har bedt om det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.