Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilskade: Skal jeg ta det på forsikringen?

#1

Timar sa for siden:

Jeg trenger litt hjelp, for jeg har (heldigvis) ikke erfaring med å bruke bilforsikring.

Jeg har altså skadet bilen. Skaden er taksert til ca 18.000r.
Egenandelen er på 8.000 og bonustap de neste 12 årene er estimert til nesten 10.000 kroner. Dvs det er ikke store forskjellen på reparasjonskostnaden og hva vi taper på å bruke forsikringen, over tid.

Så, hva er lurt å gjøre? Taper jeg noe på å bruke forsikringen, utover bonustapet? Taper man goodwill? Er det et maks antall skader man får dekket? Så lett som dette uhellet skjedde, så kan det jo fort skje igjen, og sikkert med dyrere skader enn det det ble nå, også.

Jeg har allerede registrert skaden hos forsikringsselskapet, så selv om jeg velger å ikke ta det på forsikringen, så vil det ligge en henlagt sak med skaden.


#2

Observatøren sa for siden:

Hvordan er bonustapet beregnet egentlig?

Du kan "tjene" opp bonus raskere ved å bytte selskap, det kan gi lavere bonustap over de neste årene.


#3

Pia sa for siden:

Om de 10000,- er fordelt over de neste 12 årene så er det økonomisk lurt å ta det på forsikringen. 1000,- nå er mer penger enn om 12 år. :nemlig:


#4

Timar sa for siden:

Ja, sånn tenkte jeg også, Pia. Men det er ikke sånn at det er lurt å unngå skader, altså? Hvis jeg bytter forsikringsselskap, må jeg oppgi skadehistorikk?

Jeg bytter nok ikke forsikringsselskap sånn helt uten videre. Ikke nå, ihvertfall, men på sikt så kan jeg kanskje gjøre det.


#5

Timar sa for siden:

Vi har 70% første år nå. Det faller til 40% etter skaden. Bonustapet ser ut til å være beregnet på hvor mye ekstra vi må betale fra nå og fram til 6. året på 75 %.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.