Jeg har alltid syntes kyllingfilet lukter lit godt, men da jeg åpnet pakken med singelpakkede fileter så STINKET det! Det luktet råtne egg og det som verre er. Jeg er litt ømfintlig for lukter (snart mens) men dette er 'gå-tilbake-til-butikken-kylling' ikke sant?
Jeg kjøpte dem i dag, og utløpsdato er 22.9.2013.
Det hender lufta som kyllingfiletane er vakuumpakka i, lukter pyton når pakken blir åpna. Eg pleier la ligge fem minutt og lukte ein gong til. Viss det då lukter noko anna enn nesten ingenting/ferskt spis eg det ikkje. Kylling er veldig ømfintleg for feillagring undervegs, så gå gjerne tilbake til butikken med det, viss det stinker.
Nå er det et snaut kvarter siden jeg åpnet den, og det virkelig stinker enda... Jeg har vært nødt til å åpne vindu og dør på kjøkkenet for lukta ligger som et teppe. :kvalm:
Jeg hadde også tatt den tilbake. Skal ikke stinke 15 minutter etter åpning, men hender at det lukter ille idet pakken åpnes. Min regel her er: Om lukta ikke er borte etter 10 minutter er ikke kjøttet spisende.
Jeg fikk ikke dratt ned på butikken før nå og kyllingen har lagt innpakket i kjøleskapet hele tiden. Resultatet er at jeg må vaske ut kjøleskapet for det stinker virkelig!!
Det var heller ikke noe problem å få tilgodelapp, for butikksjefen holdt på å gå i bakken. "Vil du ta livet av meg eller?!" sa hun. :knegg: (Det er nærbutikken og jeg kjenner de rimelig godt etter hvert.)
Det blir en goood stund til neste kyllingmiddag kjenner jeg. :nemlig:
Det høres ut som en kyllingpakke jeg kjøpte en gang. Jeg måtte også vaske kjøleskapet etterpå, og kyllingen var innenfor holdbarhetsdatoen med et par dager. Jeg knegger ennå litt over ansiktsuttrykkene til de ansatte på Meny da de pakket ut filetene jeg hadde med tilbake til dem. Lukta var ubeskrivelig, og Mattilsynet hadde antageligvis kommet til å stenge butikken i minst en uke etter filetens ankomst om de hadde vært vitner. :hehehe:
Jeg kjøper aldri kyllingfileter som ikke har minst en uke igjen til holdbarhetsdato. Med kun et par dager å gå på, er min erfaring at kyllingen i 80% av tilfellene stinker (kylling lukter aldri godt, men man lukter virkelig om den er råtten) og er ødelagt.
Det er ikkje datoen det går på, men kylling er veldig sensitivt for feil oppbevaring. Viss det har stått ein pall med varer på lageret og blitt romtemperert, vil rå kylling vere øydelagt. Slikt skjer gjerne under transport eller lagring i ledda mellom slakteri og butikk. Og har kyllingen først stått 8-10 timar i romtemperatur, er han øydelagt uansett kor god dato det er på han.
Husker vi hadde en slik episode for mange år siden, på en butikk i Ryfylke. Vi tok med den gamle, men det var jo ingen tvil om at den ikke var spiselig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.