Næh, har aldri laget det med epler - men jeg tenker omtrent slik; skrelle og ta ut kjerner på så mange du orker. Dele i biter og koke til de blir møre sammen med noen dl vann. Mose med stavmikser og sile. Deretter søter du til det blir passe (og ikke for) søtt, tilsetter kanel og eventuelt litt gelatin. Kjøl det helt ned og ha det i en ismaskin. Blir det for mye væske for en ismaskin setter du resten i kjøleskapet og kjører flere runder. Med utgangspunkt i for eksempel denne oppskriften kan du lage sorbet av (nesten) hva som helst.
Bakte epler er veldig godt. Du tar ut kjernehuset og fyller hullet med en blanding av honning og rosiner (og nøtter om det ikke er noen nøtteallergikere tilstede) og steker dem i ovn. Enda bedre om du har krem eller is til.
Epler i filodeig er også kjempegodt. Jeg skjærer eplene i biter, tar et ark filodeig og pensler med smør, legger eplebitene på og strør med litt brunsukker og kanel og ruller sammen til en pakke. Stekes på varmluft 200 grader til den er crispy og gyllenbrun, og kanongod med vaniljeis eller vaniljesaus til.