Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til eplepai

#1

Taien sa for siden:

Jeg er eplepainovise.
Jeg har norske, friske epler, paibunn (jeg jukset siden det er første gangen) og vaniljekrem + kanel og sukker.
Hva gjør jeg og hvordan setter jeg dette sammen til en smashing eplepai å servere verdens beste mams på søndag? Jeg har noen spørsmål:

  1. skreller jeg eplene?
  2. har jeg vaniljekremen i bunn?
  3. forsteker jeg paibunnen?
  4. skal kanel og sukker bare strøs over, eller skal eplebåtene vendes i blandingen?
  5. blir paien best om jeg lager den samme dagen, eller er den bedre om jeg lager den dagen før?
  6. er det mer jeg burde lure på?

#2

Nelly Nickers sa for siden:

1: ja
2: paibunn nederst, krem etterpå
3: ja, 5-10 min
4: vendes
5: god begge dager! Fordel med pai!
6: ville smuldret litt deig på toppen også. (Og med hell har jeg strødd noen blåbær over eplene når jeg har laget eplepai. Setter mye farge, da, men jeg synes det er positivt, siden bare epler ser litt blast ut.)

Sånn ville jeg gjort det!


#3

Taien sa for siden:

Jeg har jo ferdig paibunn (sånn som man ruller ut), men hva rører jeg sammen og har på toppen da (som i smuldre over)?


#4

Taien sa for siden:

Ingen som kan hjelpe? :vetikke:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker smuldredeig, det er jo godt oppå. Feks. denne. Uten solsikkefrø.


#6

Taien sa for siden:

Ah, det så bra ut ja. Blir eplene myke når jeg steker alt etter den steketidberegningen? (200 grader i 20 min)


#7

Taien sa for siden:

Jeg ser på den paibunnen at den nok passer best til 'ikke-søte' paier altså middagspaier.
Så jeg må lage paideigen fra bunn. :iiik:


#8

Pamina sa for siden:

Neida, det er masse sukker rundt eplene, så det er ikke noen krise.

Jeg ville hatt epler oppe, og hatt vaniljekrem ved siden av når du serverer. Epler , kanele og sukker inni paien, og smuldrelokk - det er nydelig.


#9

Taien sa for siden:

Så du mener jeg kan bruke den bunnen?!! grasping at straws


#10

Dixie Diner sa for siden:

Går nok fint an å bruke den bunnen ja. :)


#11

Daisy sa for siden:

Jeg har funnet noe helt genialt. Skreller fire epler, legger de i skiver i bunn i en rund form. Så blander jeg lik del sukker, mel og smør. Legger oppå. Krydrer med litt kanel. Inn i ovnen på 200 grader 20 min ++ = smuldrepai så enkelt som det går an og knallgodt!!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Sånn har jeg laget med frosne blåbær (har av og til vaniljekrem i bunnen av formen før jeg har over bærene). Dødsgodt med is til!


#13

Taien sa for siden:

Det høres rågodt ut Dixie. Men jeg vil ha med vaniljekrem med i paien, ikke servert på siden om du forstår.


#14

Syrin sa for siden:

Eg vil helst ikkje ha lokk på paien. Først deig (forsteiker det nokre minutt først), så eit lag vaniljekrem, deretter eple som er rørt med kanel. Er ikkje behov for sukker når dei ligg i vaniljekrem.

(et eplepai med vaniljekrem as we speak, dessert til søndagsfrokosten ;) )


#15

Dixie Diner sa for siden:

Mens jeg har spist Oreokake til frokost. :sparke:


#16

Taien sa for siden:

Oppdatering:

Jeg brukte bunnen jeg hadde og forstekte den i ca 5 min. Deretter dekket jeg bunnen med vaniljekrem. Jeg hadde eplebitene i pose med kanel og sukker og strødde dem utover kremen. Jeg lagde en smuldredeig av 100g smør, 2ss sukker og 2dl hvetemel. Dette hadde jeg på toppen sammen med litt perlesukker.
Stekte den i ovnen på 180 - 200 grader i ca 40 min.

Serverte med vaniljeis til.

Det var en hit hos alle. Unger, mann og mams + meg spiste godt. Den ble knallgod. Eneste jeg kan huske til neste gang er at litt mer syrlige epler gjør den enda bedre.
Men makan så lett!!


#17

Mamari sa for siden:

Jam - det så skikkelig snadder ut. Så koselig at det ble så vellykket, tror jammen jeg skal kopiere denne allerede i ettermiddag!


#18

Syrin sa for siden:

Det såg veldig godt ut! Eg elskar eplepai med vaniljekrem inni - det er fantastisk :)

Eg lagar min med glutenfritt mjøl - så kan jentungen ete også. Det blir også veldig godt - på grunn av vaniljekrem blir den glutenfrie deigen ikkje så tørr (det er ofte eit problem).



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.