Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsikring - vekt vs. høyde

#1

Dronningen sa for siden:

Har lest andre tråder, men vi er usikre.

  1. klassing er ca. 1,40 m og 35,5 kg. Mannen lurer på om pute nå er riktig. Jeg var av den tro at hun fortsatt sitter bra i setet. Setet beskytter jo bedre, og er jo mer som en puteforlenger.

Fortsette med setet?


#2

star sa for siden:

Sete.
Min 3-klassing har bikket vektgrensa og sitter fortsatt i setet sitt.


#3

Hondacrv sa for siden:

Hva er vektgrensa?


#4

IzziCreo sa for siden:

Hadde definitivt fortsatt med beltestolen :nemlig: Den vurderingen gjorde vi for en stund siden, selv om snuppa ikke nådde vektgrensen før setet var for kort i ryggen. Som du selv sier - det er tross alt tryggere ved en evt kollisjon. Vektgrensen er satt til 36 kg, og hun kommer jo ikke til å fyke opp i vekt heller, mens lengden går det gjerne fortere med.


#5

Dronningen sa for siden:

Vi har googlet litt her og der, og tolker det også sånn da at bilsete er best fortsatt, og at pute egentlig ikke behøves. Det blir sete til hun er for lang.


#6

løve70 sa for siden:

Om hun passer i setet og du får henne til å sitte der, så er det sikkert bra å fortsette. LilleVennn er like gammel og høy, men en del kilo lettere. Her er utfordringen å få henne til å fortsette å bruke pute. De aller fleste i klassen sitter nå kun med vanlig bilbelte. Hun er blandt de minste/letteste da.


#7

Tjorven sa for siden:

Pute har akkurat samme vektregler som sete. Vi bruker sete til det ikke passer mer. Kroppsfasongen til mine unger tyder på at lengde blir en større begrensning enn vekt.


#8

Bokormen sa for siden:

Jeg har aldri skjønt hvorfor pute er bedre enn sete etter en viss vekt/høyde. I en kollisjon vil jo setet gi en viss beskyttelse?


#9

Embriksmamma sa for siden:

Sete. Min 6-klassing har akkurat sluttet med sete, han er 1.50 nå og rett og slett for lang.


#10

Dronningen sa for siden:

Åh, det er ikke noe problem i det hele tatt. Mamma og pappa er nemlig smarte, mens en del andre foreldre vet ikke bedre. Det har vært noen andre barn som har spurt, tja siden 1.-2. klassen, men at vi vet best, at vi sjekker, at vi følger regler - og hvorfor, har jeg alltid vært tydelig på. At andre foreldre da framstår som litt uvitende/uansvarlige, ja det vil jo da bli en konsekvens man ikke kommer bort fra.


#11

daffy sa for siden:

Sakset fra Trygg trafikks side; "

"Gruppe 2: Vekt 15-25 kg. Gruppe 3: Vekt 22 - 36 kg.
I vektklasse 2 og 3 er både barnesete (også kalt beltestol) og kun bilpute godkjent sikringsutstyr. Trygg Trafikk anbefaler sterkt å bruke bilsete med rygg hele veien til barnet er 135 - 150 cm høyt, eller passerer vektgrensen på 36 kilo, og ikke lenger trenger spesielt sikringsutstyr."

Vil det si at kriteriene for ikke lengre å trenge annet utstyr enn setebelte er enten at barnet er over 135 cm eller at det passerer 36 kilo?


#12

millact sa for siden:

Samme her. Hun er over på både vekt og lengde, men sitter enda i sete.


#13

millact sa for siden:

Ja, tror det er slik.


#14

Mikkeline sa for siden:

Men hva er egentlig begrunnelsen for vektgrensen? Jeg antar den ikke er satt helt vilkårlig?

Det virker som de fleste her ser bort fra den når vurderingen gjøres?


#15

jolie sa for siden:

Jeg synes denne artikkelen var interessant: www.adressa.no/familie-og-oppvekst/article8310979.ece Særlig det med at store barneseter med rygg bringer barnet nærmere setet foran og derfor kan være med på å øke risikoen for hodeskader. Det viktigste ser ut til å være å få barnet høyere opp, både ift sideairbager og bilbeltet.

Antar at vekt- og høydegrensa er satt ut fra gjennomsnittlig høyde og vekt hos 12-åringer? Ut fra artikkelen jeg linka til vil jeg si at høyde må være et viktigere kriterie enn vekt?


#16

Stompa sa for siden:

Men det er det vel ikke? Det er vel allment akseptert blant folk som er opptatt av bilsikring at man bør bruke sete lengst mulig?

Det eneste scenarioet jeg kan se for meg der pute er bedre, er hvis alternativet er ingen sikring. Altså at barnet er for langt for alle typer seter med rygg men man likevel ikke vil ha det sittende uten noe som helst.

(Jeg må legge til at jeg ikke er oppdatert på bilsikring mer - begge ungene mine er lengre enn meg og forlengst ute av alle typer sete/pute.)


#17

Bokormen sa for siden:

Det er jo mange barn som sitter lenge på pute fordi de vissnok var for store til setet, men for små til å sitte med kun bilbelte? Jeg vet ikke altså, vår eldste ble for lang tidlig dessverre. Mht bilsikring skulle jeg gjerne hatt korte barn.


#18

emin sa for siden:

Sete så lenge ungen passer i setet. For Størsta ble lengde et issue før vekt, og det tror jeg kommer til å gjelde for Mellomste også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.