Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste middagspai

#1

Toffskij sa for siden:

Anbefal meg en oppskrift!


#2

Harriet Vane sa for siden:

Min sjels elskede kan ikke fordra paideig av smør og mel, så vi bruker filodeig eller en paideig med mye kesam, som blir mer sprø.

Jeg liker skinke eller bacon, broccoli, løk, paprika, fetaost, urter, purre, vårløk, potetbiter, spinat eller hakket grønnkål, squash, småtomater og eggestand. Jeg steker gjerne ingrediensene litt før jeg har de oppi det blindstekte paiskallet og heller på egge + fløte + evt. revet ost. 3-4 egg pleier å holde.


#3

Pøblis sa for siden:

Jeg er jo slumse-sammen-dronningen, men vi liker veldig godt paiskall med 4-5 egg pisket sammen - gjerne med et par skjeer creme fraiche, hakket vårløk (2 - 3 stilker), soltørket tomat (2 - 3 ss hakket), babyspinatblader (et par never) og ganske rikelig med fetaost i terninger.
:nam:


#4

Fløyel sa for siden:

Jeg bruker paideigen til Maizenna, fungerer greit. Steker bacon og purre i en panne, lett. 4 egg, 2 del fløte og en god slump finhakket gressløk piskes sammen. Revet ost over og til slutt båter av cherry tomater. Det beste jeg serverer til paien er couscous salat. Kok 250 gr couscous, ha i en boks mais, halvt glass soltørkede tomater med 2 -3 ss olje og skvis over saften fra 1 sitron (ca 1-1,5 dl). Kan spises litt lunken eller kald.




#7

Elisabet sa for siden:

Her er oppskriften jeg bruker på tacopai. En stor favoritt hos både store og små i familien. Og den paibunnen synes jeg blir sprø og god også.

Deigen
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
50 g margarin
1 1/2 dl melk

Deigen legges ut i og opp over kantene i paiformen (jeg bruker en stor oval ildfast form og smører forma litt først)

Første fyll
600 g kjøttdeig (jeg bruker ofte 700-800 gram kjøttdeig/karbonadedeig)
1 hakket løk
1 pose taco krydder
1 dl vann
hvitløk (valgfritt) (jeg synes det er et must med 3 kløfter hvitløk som er presset i)

Kjøttdeigen og løken steikes sammen. Bland i krydderet, vann og evt hvitløk. Ha alt i paiformen.

Andre fyll
4 hakkede tomater
1 gul papirka
1 rød paprika
5 ss majones
3 dl creme fraiche
hvit pepper og cayenne pepper

Bland alt sammen og ha over kjøttdeigen i paiformen. Ha over 2 dl ost.
Steikes i ovnen i 15 - 20 minutter på 250 grader (nest nederste rille har jeg rista forma står på)


#8

Nessie sa for siden:

Nå ble jeg sulten. :nam:


#9

tinkadott sa for siden:

Tester denne i dag!

Liker godt disse to fyllene:

  • 5 egg, en boks cottage cheese, en neve revet ost, bogskinke ol i biter.
  • bacon, soltørket tomat, egg, kremfløte, ost, brokkoli og løk.

#10

Acino sa for siden:

Syntes tacopaien hørtes veldig god ut. Mannen liker ikke eggestand/omelett men så så jeg her at det er creme fraiche i, og det liker ikke jeg igjen(alt som minner om rømme og dressinger utgår, uff). Finnes der andre alternativer mon tro? Å bare droppe det da blir det vel omtrent som en pizza og da kunne man jo kanskje like greit lage pizza. Ikke spesielt smart å henge her når man er sulten!


#11

Trois sa for siden:

Pleier å lage en med bacon, Norzola, fløte, vårløk og egg. Nam!


#12

Acsa sa for siden:

Paideig laget med cottage cheese i stedet for en del av smøret + væsken. Forstek lett.

Stek sopp, beiken, kyllingfilet, hvitløk og rødløk, og ha i paiskallet. Hell over blanding av egg, fløte, salt, pepper, rosmarin og timian. Ha på hauger av revet ost, gjerne noe litt skarpt, som ridderost eller port salut.

Denne er perverst god, men trenger en lett salat til med sprø salat, agurk osv.


#13

Trixie sa for siden:

Oppskrift på paibunn HV?


#14

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg synes det er kjempegodt med rester av kokt blomkål og kokt potet i pai, sammen med bacon eller kylling. Fargene blir stusslige, så for syns skyld må jeg ha oppi halve cherrytomater.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.