Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beregne gelé og is ...

#1

Superior sa for siden:

til en barnebursdag.

Med 15 jenter.. :o I 7 -års alderen..

Noen med peil?


#2

Sitron sa for siden:

Hva med å lage porsjoner med gelé? Jeg har laget monstergelé i plastkopper. Det var en hit. ;)


#3

Erica sa for siden:

Jeg pleier også å lage i kopper, og beregner 1,5 dl per person. Det skulle bli litt over 2 liter gele = 4 pakker. Skulle vel holde uansett det om du ikke bruker kopper.


#4

Superior sa for siden:

Og is da?

Jeg tenkte absolutt å bruke engangskopper. Det blir veldig lekkert..


#5

Hyacinth sa for siden:

Digresjon: Jeg har akkurat ryddet opp etter 6-årsdagsfeiring her hjemme (barneselskap), og det er overraskende mange barn som ikke liker gelé! :eek:


#6

Dragen sa for siden:

Det er da vel ikke noe problem. Mødre liker jo gele. Man kan ha restefest.


#7

mehmet sa for siden:

Ikke alle mødre. :sparke:

#8

Maz sa for siden:

Jeg lest i 17 årsalderen jeg... :skrape:

Her i huset lager jeg gele i glass, men det går forbausende lite. Enkelte spiser mange, noen ingenting.


#9

Beathe sa for siden:

4 pk gele i Podens 6 årsdag med 12 barn ble ALT for mye... Men det er jo bedre å for mye enn for lite uansett.

Tips: diamantgele. Lag gele i forskjellige farger. Del opp geleen i masse småbiter, og bland i en stor bolle. Geleen ser ut om masse diamanter. (Utrolig enkelt og greit, samt at det har vært en ubetinget suksess her i "alle" år)


#10

Kaz sa for siden:

Her oss oss har det gått MYE gele på bursdagene. Jeg ville nok laget mer enn 4 pakker.

...også vil alle ha rød, stor sett. Ingen ville ha blåbær i alle fall, og det skjønner jeg godt, den var ikke spesielt god.

Is aner jeg ikke, en hver? :enkel:


#11

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Vi hadde en liten gjest som satt og spiste gelé lenge etter de andre var ferdige. Hun åt og åt.

Men jeg undres litt over enkelte barn. En ting er at de er kresne i forhold til mange matvarer. Men man tror jo ofte at de liker pølser, sjokoladekake og gelé. Men jeg hadde flere barn i dag som sa "Jeg liker ikke pølse!" og "Jeg liker ikke gelé!".

Bevares, det er jo ikke verdens undergang om de ikke liker det, men jeg trodde de fleste barn likte sånt. At jeg synes det er uhøflig å rope det ut slik, er muligens en helt annen sak.


#12

Sitron sa for siden:

Det er vel ikke uhøflig å si fra at man ikke liker noe man får servert.


#13

Filifjonka sa for siden:

Jo. Man sier nei takk om det er noe man ikke vil ha, ikke at man ikke liker det.


#14

Hyacinth sa for siden:

Enig. Mulig jeg er heldig med egne barn, men jeg godtar ikke masing om at "jeg liker ikke!!". Min eldste er heldigvis nesten altetende, men jeg hadde blitt flau dersom hun ropte "Jeg liker ikke!" på besøk. Man kan, som Maximillia sa, si nei takk, eventuelt litt mer diskret si at man dessverre ikke er så glad i akkurat dette eller noe sånt. Jeg får fnatt av "JEG LIKER IKKE DET!".


#15

Superior sa for siden:

Jeg fikk 3 barn i selskapet som ikke likte brus, i det hele tatt. De fikk vann.. Vi hadde dessverre ikke tenkt på å ta med saft, da saft er ondskapen selv i dette huset og våre barn ikke får det.
1 likte ikke gelé, og det gikk fint. Hun spiste is.. En annen likte ikke gelé eller is. Hun ventet på kaka, som aldri kom. For det liker ikke mine, så jeg baker det ikke. Som regel er det bare noen som spiser det likevel, og vi sitter igjen med en haug.
Alt i alt gikk det over all forventning. Det gikk med 6 pk bringebær gelé og en 2 liter med is. :glis:

Og jeg synes det er greit når unger sier de ikke liker en ting, men de kan ikke forvente at jeg setter alt på hodet for å skaffe erstatninger. Om mitt barn kommer i en bursdag hvor de kun har pizza og kake, så får hun vente til hun kommer hjem med å få mat.


#16

Sitron sa for siden:

Min eldste likte heller ikke brus og fikk da erstatning for dette i besøkene hun var i, juice eller saft. Om jeg VET om at noen barn i bursdagen ikke liker pizza eller kake og det er det som serveres, så lager jeg selvsagt noe ekstra som jeg vet det barnet liker.


#17

Hyacinth sa for siden:

Er saft verre enn brus? For meg er de to tingene likestilt, bortsett fra at i brus er det kullsyre. Det kan jo i beste fall hende at det finnes et vitamin elelr tre i god saft også! ;)

Vi drikker aldri saft, bortsett fra i bursdager. Vi hadde barneselskap på lørdag, og da ble det servert rød saft fordi det var det bursdagsbarnet ville ha. Ingen kommenterte at det ikke var brus. Brus drikker vi enda sjeldnere. Det vil si, det hender at vi voksne drikker det etter ungene er i seng..


#18

Superior sa for siden:

Det ble jeg nok feiltolket litt.. For ingen av mine barn har noen gang tålt det. ;) Men de får ikke mye brus heller.. De liker veldig godt vann, så vi er fornøyde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.