Curly sa for siden:
Ser at noen steder er det 125 grader i ca 3 timer ( til 70 grader) andre steder lavere temp i lengre tid.
Jeg er hjemme hele dagen så det er egentlig et fett hva jeg gjør.
Hvordan gjør dere det? Hva blir best?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Curly sa for siden:
Ser at noen steder er det 125 grader i ca 3 timer ( til 70 grader) andre steder lavere temp i lengre tid.
Jeg er hjemme hele dagen så det er egentlig et fett hva jeg gjør.
Hvordan gjør dere det? Hva blir best?
DM sa for siden:
Mannen min pleier å steke det i crockpot i 12-16 timer (ca 70 grader), og det blir så aldeles fantastisk nydelig mørt. Så jeg stemmer for lav temperatur så lenge som mulig. Langsomt og lengestekt mat er så nydelig.
Stellebord sa for siden:
Det blir best med steketermometer. Så kan du velge grad av rosa og gjøre det helt kontrollert. :nemlig:
scilla sa for siden:
Lav temperatur og lang steketid er definitivt best hvis du vil ha mørt og saftig kjøtt. Og det vil du jo!
Husk å la steken ligge å hvile på benken et kvarters tid før du begynner å skjære opp. Da vil kjøttsaften holde seg i kjøttet.
Señora sa for siden:
Langtidssteker den, tid har jeg ikke i hodet. Jo lenger tid den steker jo bedre og mørere blir den.
Vianne Rocher sa for siden:
Langtidssteking på 90 grader. Da blir det vidunderlig mørt og råååsa:ja:.
Filifjonka sa for siden:
Dere som langtidssteker på lav temperatur, får dere stekeskorpe? Jeg har fått servert lammelår på den måten som har vært veldig mørt og rosa, men nærmest fremstått som kokt.
Vianne Rocher sa for siden:
Skrur opp tempen til 220-250ish den siste halvtimen for stekeskorpe.
For å få ekstra fuktighet til låret, stekes det på rist med langpanne med litt vann under, også øser jeg vannet over låret jevnlig under hele stekingen. Vi kjører lammelår katalansk stil og slenger potetbåtene i langpannen den siste halve timen. Blir utrolig godt.
Tilde sa for siden:
Vi steker det godt 3 timer på 170 grader. Jeg liker det ikke rosa. Det blir kjempemørt, med en nydelig stekeskorpe oppå. Nam.
Curly sa for siden:
Takk for svar :)
Jeg har en svindyr dampovn fra Miele som aldri blir brukt...kan man steke lammelår i den??
Regner med det et det funksjonen med vannet i ovnen har?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.