IzziCreo sa for siden:
Jeg er på jakt etter gode, deilige middager som lager seg selv i en form :jupp: Altså kjøtt og grønnsaker og evt annet tilbehør i herlig harmoni, hovedsaklig til hverdags, men flott med festoppskrifter også!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
IzziCreo sa for siden:
Jeg er på jakt etter gode, deilige middager som lager seg selv i en form :jupp: Altså kjøtt og grønnsaker og evt annet tilbehør i herlig harmoni, hovedsaklig til hverdags, men flott med festoppskrifter også!
Frøydis sa for siden:
Torsk med basilikum.
Til 4 personer.
Du trenger:
4 store torskefileter
potet
rødløk
en potte basilikum
olje
hvitløk
en sitron
salt og pepper
Skrell og skjær potetene i skiver og legg i bunnen av formen. Skjær løk i skiver og legg oppå. Miks basilikum med ønsket mengde hvitløk (3-4-5 fedd) og en dl olje i foodprocessor, og hell oppå.
Sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Ta ut og legg filetene oppå, krydre med salt og pepper, og legg ei sitronskive på hver filet. Stek i ytterligere 15 minutter.
Nyt!
Susse sa for siden:
Jeg lager mye alt i ett, men hos meg blir det i stor langpanne, vi er mange og gutta spiser for to.
Poteter i båter
Søtpotet i biter
Kjapt forvellet brokkoli i buketter
Gulrøtter i biter
løk i båter, massevis
Alt blandes i langpanna og jeg heller over litt god kyllingfond og setter i ovnen ca 40 min, i mens legger jeg kyllingfileter i marinade, gjerne med provencekrydder og god olje. Tar ut formen, snur litt på grønnsakene og legger kyllingbitene på toppen. 20 min i ovnen igjen og maten er klar.
Populær hverdagsmat her i huset, evt. med en lett saus attåt om en vil ha mer enn stekeskyen som er i panna fra kyllingfonden.
GinaK sa for siden:
Jeg liker også sånne middager som lager seg selv.
Denne har vært stor suksess hjemme. Har laget den flere ganger.
Bruker kun laks da, og gulrotbiter + brokkoli. Gulrotbitene legges oppi sammen med pastaen. Brokkolien trenger kun 5 minutter oppi. Superenkelt og godt.
www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Pasta-med-fersk-og-røykt-ørret
Ole Brumm sa for siden:
Plukkfisk og fiskegrateng (eneste fiskeretter jeg lager der gutta mine faktisk spiser fisken). Ellers går det i grønnsakssuppe med pølsebiter og/ eller kjøtt. Orker ikke skrive inn noen oppskrifter...
Harriet Vane sa for siden:
1 boks/kartong svarte bønner uten saft
1 boks creme fraiche (lett)
2,5 dl vann
1 glass salsa
2 dl. ris med 12-15 min koketid
1/ hakket løk
1 boks mais uten saft
4 kyllingbryst
½ pakke tacokrydder (hjemmelaget: 2 ss)
1 kopp revet ost
Hakket vårløk eller koriander til å ha over.
Salat ved siden av.
Ha bønnene i bunnen av formen. Bland mais, creme fraiche, salsa, vann og ris og hell over. Delt evt opp kyllingfiletene (men du trenger ikke) og gni dem inn med tacokrydder. Legg dem oppå blandingen.
Ha i ovnen på 200 C i 45 min, ha på osten og stek i 10 min til. La den gjerne "sette" seg litt. Server med salat.
Harriet Vane sa for siden:
Nå er flere av de jeg bor med helt dust når det gjelder risotto, de liker det nemlig ikke. Men risotto kan lages i ovn!
Nenne sa for siden:
Takk for tips! Hos meg elsker alle risotto. Takk og pris! :) Dette må jeg prøve.
Røverdatter sa for siden:
Jeg tar ofte det jeg finner av kokefaste grønnsaker i skapet og deler i store biter og har i en stor form, slenger på 8-10 poteter delt i båter, krydrer med hvitløk, timian, karri og chili, heller over en god skvett matfløte og legger kyllingbiter som er krydret og penslet med olje over. Litt smør på toppen og inn i ovnen ca. 25 minutter.
IzziCreo sa for siden:
Mmmmmm, mange deilige oppskrifter :D
Flere? :blafre:
Harriet Vane sa for siden:
Min elleveåring laget her forleden følgende nydelige sak i en form:
En hel kylling med rompa full av hvitløk, smør, timian og sitron, dvs, det skulle være timian, men det ble oregano, for hun tok feil i hagen. Men det ble bra likevel. Under kyllingen: vaskete mandelpoteter med skallet på, gulrøtter i store biter, sellerirot i storebiter, kålrot i store biter og en kopp med vann (eller vin), salt og pepper.
180 C i 1,5 timer. La kyllingen hvile litt, lag evt litt saus.
Det ble så godt!
Hondacrv sa for siden:
Koker du risen oppi der eller er den kokt på forhånd?
løve70 sa for siden:
Chilikylling med chorizo, tomat og rotgrønnsaker fra Trines Matblogg er veldig godt:
trinesmatblogg.no/2012/02/29/chilikylling-med-chorizo-tomater-og-rotgronnsaker/
Harriet Vane sa for siden:
Nei, risen koker oppi der.
Hondacrv sa for siden:
Ok. Trur det blir den på lørdag!!
Hondacrv sa for siden:
Eg laga tacoretten i går. Veldig god smak, men eg synest likevel han blei litt tung i smak og konsistens.
Odelia sa for siden:
Flyvende Jakob med en vri
6 kyllingfileter (i biter, brunes lett og legges i bunnen av en smurt ildfast form)
1 løk
1 paprika
Champignon
Alt dette hakkes i mindre biter, stekes lett på panna og helles over kyllingen.
Pinjekjerner (ristes litt på stekepanna)
3 dl kremfløte
½ flaske sweet chilisaus (Heinz sin, hvis ikke brukes ca 1,5 dl, men smak til da det lett blir for sterkt avhengig av flaskestørrelsen)
3 ½ ts karri
Hvitløksfedd (presses)
Salt og pepper
Alt dette ristes sammen og helles over formen
Smårettbacon (egentlig bacon i skiver, men jeg synes det kan bli for seigt, stekes og has oppå formen)
Cashewnøtter på toppen og
Revet parmesan helt øverst.
Stekes på 180 grader, nederste rille i 30 min. Serveres med ris og salat.
I utgansgpunktet er oppskriften uten cashewnøtter, pinjekjerner og hvitløksfedd, men jeg liker den best med. I tillegg bruker jeg smårettbacon i stedet for skivet bacon.
Taien sa for siden:
Dette så godt ut!! Jeg tror jeg må prøve dette en dag.
Nima sa for siden:
Lager denne i dag.
www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Pasta-med-laks
ItsOnlyMe sa for siden:
Følger med.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.