Vi skal servere helstekt ytrefilét av okse i dag. Det ser reativt enkelt ut, og det er mange greie oppskrifter rundt på nett. Men jeg har to spørsmål som jeg håper FP har svar på:
Hvor lang tid ca. tar ovnsstekingen? 30 min? 1 time? Den skal i stekepannen først og så i ovn med steketermometer.
Hvor mye kjøtt bør beregnes pr. voksen? 250 gr? Vi skal ikke ha forrett.
Jeg liker den godt rosa med en kjernetemp på 55 grader.
Jeg svir den først på panna slik at den får noe varme derfra, setter inn i ovn på 180 grader og steker til ønsket temp, det tar kanskje 25-30 min på en filet på vel en kilo?
Om den blir for tidlig ferdig er det bare bra, lang hviletid gir et bedre resultat.
Jeg beregner 200 g pr. pers, men har da masse ulikt tilbehør
Det er én på 950 g og en på 800. Vi er 4 voksne + at noen av barna vil smake litt. Er det nok å steke den på 950 g kanskje? Vi skal ha fløtegratinerte poteter, rødvinssaus, asparges og sopp til. Er det passe med tilbehør? :gruble:
Da steker vi begge, så får resten bli grytekjøtt i morgen. Egentlig skulle det være indrefilét, men vi var litt for sene til å bestemme oss, så det var tomt i butikkene. Jaja.
40-45 min før servering? Men pluss hviletid? :teskje:
I fjor stekte jeg to litt større fileter, indrefilet altså, en på 1.8kg og en på 1.6kg. De var ferdigstekt på en time. Pakket de inn i tinnfolie og tjukke handklær utenpå. De var varme ved servering. Helt perfekte. Uansett bør den hvile i en halv time før man skjærer i den.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.