Nip sa for siden:
Hvordan lager man risen på lettest og best måte? står så mye forskjellig.
jeg har skyld 4 dl sushi-ris og den stå nå i vann (1 time) som jeg leste ett sted.
Hvor mye vann skal den kokes i og hvordan?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Nip sa for siden:
Hvordan lager man risen på lettest og best måte? står så mye forskjellig.
jeg har skyld 4 dl sushi-ris og den stå nå i vann (1 time) som jeg leste ett sted.
Hvor mye vann skal den kokes i og hvordan?
Syrin sa for siden:
Eg lagde dette forrige veke, men hugsar jo ikkje heilt :flau: Eg berre fulgte råda på pakken. Meiner det var merket Blue dragon. Det kokte berre i 20 minutt meiner eg, og så blei det kjølt ned til romtemperatur. Rørte forsiktig inn eddik- og sukkerblandinga. Oppskrift på det sto og på pakken.
Nip sa for siden:
Har ikke pakka desverre :P
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har fulgt denne metoden (men bruker samme ris som henne også da). Scroll litt nedover siden så står det utfyllende om tilberedning av sushirisen. Forøvrig maaange gode tips til sushi der. :nam:
Åh, nå fikk jeg cravings!!
Ole Brumm sa for siden:
250 g ris og 4 dl vann står det på pakken min, nok å bløtlegge de i 20 min etter skyllingen.
Syrin sa for siden:
Ja, det var det eg gjorde :)
Men står oppskrifta på sukker- og eddik også? Er viktig å blande i dette, ellers blir det ikkje orntlig sushi....
Ole Brumm sa for siden:
Ja, må ha riseddik og sukker blanding ja, ellers blir det jo bare vanlig ris.
Nip sa for siden:
Det gikk greit :) Bruke riseddik, salt og sukker i
Dixie Diner sa for siden:
Jeg dobler vanligvis eddikblandings-mengden, da jeg synes det smaker så godt.
Syrin sa for siden:
Nip: dette såg verkeleg godt ut :)
Nip sa for siden:
Takk :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.