Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reparasjon av stekeovn - lønner det seg?

#1

Palmen sa for siden:

Vår Siemens stekeovn (7) halter litt. Den steker ujevnt, og jeg må bruke program med ekstra undervarme for i det hele tatt få noe undervarme. Det er "litt" slitsomt når jeg baker, for jeg må gjette meg fram til steketider og temperaturer..... Spørsmålet er, finnes det serviceteknikere av den gamle sorten fortsatt? Kan jeg ringe og bestille time basert på symptomene, og så kan jeg reparere den gamle, eller er det dyrere enn å kjøpe ny - hva gjør man nå til dags? :knirk:


#2

Guava sa for siden:

Det kan lønne seg hvis du har noen som har litt peil til å fikse for deg.
Mannen reparerte vår forrige komfyr. Det var varmeelement som var ødelagt og han bestilte nytt til 350 kr. Da funket den perfekt etterpå og ovnen er i daglig bruk fremdeles hos ham som kjøpte den av oss for ett år siden.

Skal du ha noen som tar betalt for arbeidet vil det nok koste en del og da spørs det hva ovnen er verd vs. en ny.


#3

Candy Darling sa for siden:

Siemens har kundeservice og reparatører som kommer hjem til deg. De tar vel 5-600 kr for å fortelle deg at du må kjøpe en ny. :knegg:

Hvis du skal ringe, må du huske å notere alt på maskinen som på noe vis kan ligne på et tall; de sender ingen før alt er behørig notert. Hils fra meg, jeg har ikke snakket med dem siden jeg kastet ut oppvaskmaskinen og kjøpte en Miele. De savner meg sikkert. :nemlig:


#4

Bergensis sa for siden:

Vår ovn var åtte år gamal da over og undervarmen tok kveld. Me hadde elektrikar her som tok 700 kroner for å fortelje oss at det ville lønne seg å kjøpe ny steikovn framfor å reparere. No har me berre brukt varmluft det siste året. Det fungerer sånn passe.


#5

Ru sa for siden:

De tar 1100,- kr for å komme inn døren og si hei. :erfaren:


#6

Lizzie sa for siden:

Servicemannen tok 1800 for å skifte ut varmeelementet i overvarmen som hadde fått en sprekk og ikke virket. Syns i grunnen det var greit nok, ettersom vi skal flytte kjøkkenet og kjøpe innbyggingsvariant til neste år og ikke hadde nevneverdig lyst til å kjøpe ny komfyt til 10000 akkurat nå.


#7

Kaprifol sa for siden:

Hvis dere skal kjøpe ny og pris er et issue, sjekk på IKEA. Vi har kjøpt induksjonstopp på IKEA som er identisk lik med Electrolux-topp, bortsett fra at det ikke står Electrolux på den. Det samme gjelder muligens for stekeovner derfra. Nettshopping av stekeovn er også en lur greie, jeg mener vi nettshoppet fra Sverige, veldig fornøyde. Sjekk ut prisjakt.no for å finne billigste butikk når dere har bestemt dere for modell.


#8

Vianne Rocher sa for siden:

Total avsporing: Er du fornøyd med oppvaskmaskinen fra Miele? Jeg venter på vår nye nå (de skulle komme mellom 12-20, snakk om presis tidsangivelse) og er spent på om de er så bra som de på diverse el-utsalg sier.

Vår oppvaskmaskin gikk i stykker i helga, termostaten takket for seg, vi fant ut at det ikke lønte seg å reparere fremfor å kjøpe ny. Det er utrolig synd og lite miljøvennlig, egentlig. Så nå kjøpte vi Miele i.o.m. at de skal ha dobbelt så lang levetid som andre merker- hvis vi skal "belive the hype". Vi prøvde å få reparert induksjonstoppen vår også, og ble utstyrt med en lik lånetopp. Det er to år siden og begge platetoppene står på kjøkkenet vårt enda. Og det er jo det verste med sånne apparatreparatører er jo at de ikke er til å stole på. De dukker ikke opp når de sier de skal, de skal bestille en del og man ringer og purrer og maser, men de kommer aldri med den delen og til slutt gir man bare opp.


#9

Palmen sa for siden:

Takk for svar, folkens!
Skal få min far, ex-elektrikeren, til å ta en titt, jeg. Så tar vi det derfra.... men det irriterer meg at det skal være så ulønnsomt å reparere noe der reparasjon forlenger levetiden på et produkt som i utgangspunktet er ok.


#10

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg er så enig. Søppelberget vokser og det er vel ikke noen tvil om at produktene lages på en slik måte at de skal byttes ut oftere nå til dags? Foreldrene mine har en Siemens oppvaskmaskin som er 30 år gammel. Den var nok fancy da den ble kjøpt inn, men den går altså som ei klokke enda og de har aldri hatt noen reperasjoner på den (de måtte kjøpe ny bestikkurv noen år tilbake da :knegg:). Jeg tror ikke vi får oppleve hvitevarer (kanskje med unntak for kjøleskap og fryser) som har sånn levetid lengre. Da de før tjente penger på at folk kjøpte seg hvitevarer, tjener de nå penger på at folk må skifte det ut jevnlig og noe av kilden til det er jo svinedyre reparasjoner.


#11

Najade sa for siden:

Vi byttet det underste varmeelementet på vår da ca 6 år gamle Gorenje, kostet 650,- tror jeg.

Ovnen har fungert helt fint etter det, og den er nå ca 12 år.


#12

Agent Scully sa for siden:

Det som lønner seg er å la den stå uvirksom uten å fikse den.

Sa brura som nå lever uten tørketrommel ... :sparke:


#13

Malama sa for siden:

Vet ikke om dagens.

Mamma og pappa kjøpte miele oppvaskmaskin i 1987. En gang utpå 2000-tallet byttet min bror en del (han er mekaniker, om enn ikke akkurat for oppvaskmaskiner) som fikk selve drivhjulet som flyttet program-knappen rundt til å fungere igjen , det viste seg at uten denne delen til 159 kroner så gikk ikke knappen fremover, og da heller ikke programmet, nemlig... Det var vel i år, 2013 at de kjøpte ny oppvaskmaskin. Ny miele. Vi får se om den varer like lenge...


#14

Palmen sa for siden:

Da siterer jeg meg selv med et 8 år gammelt innlegg. Nå har jeg altså slitt med den samme Siemensen i 8 år til, så nå skal tenåringen (15) få lov til å avgå med døden. Men jeg syns jeg har vært både tålmodig og miljøvennlig som har hatt en stekeovn som kun virker på ETT program (varmluft med undervarme) så lenge. :jupp:


#15

Timar sa for siden:

Imponert, Palmen! Ovni skal få hvile nå!

Her har mannen bestilt nytt varmeelement til vår stekeovn. Ante ikke at det gikk an å kjøpe enkeltdeler, men det gjør det visst. Og så ser han på YouTube for å finne ut hvordan han skrur fra hverandre alt..


#16

skyfri sa for siden:

Vi byttet varmeelement for overvarme for et par år siden, og nå har elementet røket igjen. Nytt er på vei i posten for under 1000-lappen.


#17

kamp sa for siden:

Jeg er en ivrig bruker av stekeovn så jeg hadde blitt litt gal hehe..

Men godt jobba!


#18

gnuri sa for siden:

Wow- du er jammen meg tålmodig :tilber:


#19

Maverick sa for siden:

Åssen i alle dager har du klart å bake alt sammen med semi-fungerende ovn? Jeg er imponert! Fader meg glad for at du er på apokalypselaget mitt. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.