Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bringe-tjeneste?

#1

AnnaiPanna sa for siden:

Hei! Er det noen der ute som har hørt om det finnes noe bringe-barnet-ditt-til bhg-eller-skole-tjeneste i Oslo for foreldre? Vi må flytte på oss til neste år, men har ikke lyst til at gutta må bytte skole og bhg..


#2

apan sa for siden:

Nei, tror ikke det. Tenker du å bringe barna til et annet sted i byen på fast basis?


#3

Polyanna sa for siden:

Man har jo krav på skoleskyss om man har barnet på skole langt borte fra der man bor, men vet ikke om det stilles krav til "god grunn" for at man ikke går på skole i kretsen. Men det går ikke på tvers av kommunegrensen. Jeg kjenner til en familie som får dekket taxi til et barn med spesielle behov til en skole på stikk motsatt side av Oslo i stedet for til et tilsvarende skoletilbud kort vei unna, men over kommunegrensen. Grunnen var at da kunne ikke kommunen dekke taxi...


#4

AnnaiPanna sa for siden:

Tenkte jeg skulle skysse dem avsted hver dag. Har regna på det, og det blir 3 timer med pendling fram og tilbake mellom hjem, skole, barnehage og jobb og tilbake igjen. Hadde gladelig betalt for å få det ned til 1 time isteden.. Men det er kanskje litt uansvarlig å sende podene avgårde på en slik måte?


#5

apan sa for siden:

Er det innad i Oslo du tenker på? Man kan jo sikkert bruke taxi, som man får om barna har spesielle behov og må fraktes (kjenner feks en som får taxi til barnehage for døve).


#6

Trois sa for siden:

Vi har et vennepar som har brukt jenter fra Oslo barnevaktformidling til levering om morgenen.


#7

AnnaiPanna sa for siden:

Det er innad i Oslo, men det er ikke noen spesielle behov, bortsett fra tidsklemma..


#8

AnnaiPanna sa for siden:

Dette høres jo interessant ut! :)
Hvordan synes de det funker? Har de faste folk som bringer da? Er det problematisk med beskjeder fra foreldre til bhg, evt andre veien? Og hvor mye må man ut med ca i mnd?


#9

apan sa for siden:

Nei, mente bare at om man betaler selv blir det vel prinsipielt det samme.


#10

AnnaiPanna sa for siden:

Vel, det er jo forskjell på pris. Har ikke råd til 4-6000 i mnd på taxi akkurat. Og taxi føles ikke akkurat pedagogisk riktig..


#11

AnnaiPanna sa for siden:

Usj, fikk akkurat en kommentar fra venninna mi om at jeg selv ikke akkurat er pedagogisk korrekt hvis jeg ville benytte meg av et slikt tilbud.. :O


#12

AnnaiPanna sa for siden:

Så nå lurer jeg på om dere ville gjort noe slikt (benyttet en slik tjeneste), eller synes dere det er moralsk forkastelig?

(Har en engel på ene skuldra som hvisker og lokker om mer tid, og en djevel på andre sida som hvisker om at jeg er dårlig mor da..)


#13

millact sa for siden:

Jeg ville nok hatt barna på skole i nærmiljøet pga. sosial omgang etter skoletid. Men det var ikke det du spurte om. Kan du få deg en praktikant til det bruket? Eller finne reservebesteforeldre som kan stille opp slik, mot betaling?


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg syns ikke det er moralsk forkastelig, men jeg skjønner ikke helt at man ønsker at barna skal gå i barnehage og på skole på andre siden av byen, om flyttingen er en varig endring. Jeg syns barn fortjener å ha et nærmiljø, og syns en times reisevei morgen og kveld er mye for små kropper, særlig når det ikke er nødvendig.

Jeg ville heller ikke likt å mist dag-til-dag-kontakten med skole og barnehage.


#15

Observatøren sa for siden:

Kan du ikke henge opp oppslag på feks høyskoler/universitet og sjekke om det er noen studenter som kunne ta jobben?

Vi brukte taxi deler av skoleveien en stund Pga manglende bil + lang skolevei. Barna ble skysset til tbanen og klarte resten selv. De var riktignok 8-10år og alltid to (tre) sammen.

Levering tenker jeg er det enkleste å få noen til å gjøre, henting ville jeg gjerne gjort selv.


#16

apan sa for siden:

Om jeg hadde tatt et såpass dramatisk valg som å la barna bli i gammelt miljø, ville jeg nok tenkt at da fikk jeg greie transport selv.


#17

noen sa for siden:

Enig i dette. Jeg ser mange gode grunner til at jeg ikke ville valgt denne løsningen.


#18

Timar sa for siden:

Hvorfor vil du ikke at de skal bytte? Er det snakk om siste året i barnehage/på skolen? Hvis ikke, så hadde jeg byttet uten å nøle. Hvorfor skal de opprettholde sosiale forbindelser et sted de har flyttet fra, i stedet for å skape seg nye der de skal bo framover?

Eventuelt går det kanskje an å la være å flytte i det hele tatt?

Edit: Jeg regner med at du har gode grunner for å tenke slik, altså, men det er ikke opplagt for oss som bare leser det du har skrevet her at det er en god ide.


#19

Kirsebær sa for siden:

Hvis vi hadde holdt Poden på gamleskolen sin da vi flyttet, og det hadde vært et bringe/hentetilbud, hadde vi sterkt vurdert det. :jupp:
Men mest sannsynlig hadde det utgått pga pris.


#20

Polyanna sa for siden:

Det kan jo finnes mange gode grunner til å ikke ville bytte skole. For eksempel om man flytter til en skolekrets med en horribel skole. Ikke ti ville hester skulle fått meg til å bytte til Tøyen skole, for eksempel. Elller om man har et veldig godt fungerende opplegg rundt barn med spesielle behov.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg synes ikke det moralsk forkastelig, men allikevel ville det ikke vært en løsning vi ville valgt. Mest fordi jeg synes barna skal gå på nærskolen.

Vi har organisert følgegruppe til og fra skolen slik at vi bare leverer på skolen to dager i uka og henter en dag. Det fine med det er at vi bruker fryktelig lite tid på å hente og levere hver uke, men jeg ser jo at jeg får mindre kontakt med både aks og knertens kompiser.

Ved slike tilfeller som du nevner her vil det som regel være mulig å søke seg over til en helt ålreit naboskole. :blunke: Det er skoler i Oslo jeg ikke ville sendt ungene til, men jeg vet ikke om noen store områder hvor samtlige skoler er utelukket.

Og hvis man tar dem ut av nærskolen av denne grunnen er det ganske sannsynlig at det er nabounger som har byttet skole av samme grunn.


#22

Trois sa for siden:

De hadde en fast jente som kom hver dag.


#23

Input sa for siden:

For meg hadde det vært et stort tap å gå glipp av den daglige kontakten med barnehagen, så jeg synes det er veldig merkelig at noen kan vurdere å få andre ting å bringe barna til/fra barnehage.


#24

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det er tullete å bringe moral inn i bildet. Miljøhensyn er det lengste jeg kan strekke meg.

Men som de andre sier, hadde jeg strekt meg langt for at barna mine skulle gå på en nærskole. Jeg vet ikke hvor gamle de er, men jeg når ser hvordan niåringen min blomstrer under ansvaret av å gå hjem alene, bli med kompiser spontant, kommer seg til og fra trening selv - det er ganske verdifullt, altså. Synes jeg.


#25

millact sa for siden:

Her er det faktisk nå mormor som henter og leverer i bhh all den tid jeg jobber fullt. Det er litt rart og "sårt" å ikke gjøre dette selv men da slipper han lange dager der. Men jeg kunne ikke latt andre enn besteforeldre gjort det.


#26

Input sa for siden:

Nei, nettopp. Hadde jeg stolt på at besteforeldrene klarte å formidle informasjon til/fra barnehagen "godt nok", kunne jeg gjort sånn jeg også. Om enn med en sår følelse. Men noen helt fremmede? Nei, det hadde jeg ikke gjort.


#27

apan sa for siden:

Forutsatt at det ikke er snakk om ordninger rundt barn med spesielle behov, lurer jeg veldig på hvorfor du skal flytte til et område der du ikke ser for deg å ha barn i hverken barnehage eller skole. Jeg er enig i at det finnes skolekretser i Oslo jeg ikke ville flyttet til, men til nød får man søke naboskole. Jeg ville ikke flyttet til et område uten en eneste aktuell skole.

Barnehage hadde jeg uansett byttet. Mye verre å frakte et lite barn og med litt research finnes ok barnehager mange steder.


#28

millact sa for siden:

Ja, det stemmer! Jeg mente jo at vi hadde verdens beste bhg før, privat, bedriftsbhg, med svært få plasser og tilnærmet umulig å få plass i, men jammen er ikke vår nåværende kommunale flott!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.