Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ronja Røverdatter på Nationalteateret - hvor gamle barn?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg lurte på å ta med barna på denne. Noen som har noen meninger om hvilken alder det passer for?


#2

Tallulah sa for siden:

Teatret selv anbefaler fra 7 år og oppover og det syns jeg man skal respektere. Jeg blir veldig oppgitt over alle som skal ta med småttiser på ting de er for små til, enten på grunn av innhold eller lengde. Det er ikke kult for andre å få sin opplevelse forstyrret av barn som ikke burde være der.


#3

Polyanna sa for siden:

Ah, jeg så ikke anbefalingen. Den stod jo bare med uthevet skrift nederst. :dåne:

Da sier det jo seg selv. 6-åringen er uansett ikke verdens tøffeste om jeg nå skulle pushe siden han vil mangele bare 4 måneder å alederen på det aktuelle tidspunktet. Men da utgår det som "kos-for-alle-før-jul-forestilling", når han ikke kan bli med. :mumle:


#4

Tjorven sa for siden:

Ops. Jeg har sagt til besteforeldre at den kommende 6-åringen ønsker seg billetter til forestillingen til bursdagen sin i neste uke. Da får vi håpe at ingen har fulgt opp det ønsket.

Jeg irriterer meg også på både kino og teater når folk har med seg unger som åpenlyst er altfor små til å være der. Det er muligens søtt for mor og far at små barn spør svært høyt om alt mulig rart, men det er irriterende for de som ikke får fulgt med på stykket/filmen. :dagens hjertesukk:


#5

Tjorven sa for siden:

Polyanna: Vi skal se Nøtteknekkeren på Operaen i år. Hadde det vært et forslag til "kos-for-alle-før-jul"-forestilling?


#6

Candy Darling sa for siden:

Oi, vi har billetter til vår 6,5-åring. Hun er riktignok moden for alderen og kjenner filmen og boken godt.

Storebroren hadde ikke fått vært med da han var for ung, men jeg tror vi beholder disse.


#7

Polyanna sa for siden:

Det ER jo avhengig av barnet også, da, mener jeg, når det er måneder om å gjøre. Men min er så lettskremt av seg. Han har snakket ustoppelig om å miste foreldre og komme på barnehjem etter å ha sett Annie (filmen).


#8

Polyanna sa for siden:

Jeg er redd han vil kjede seg på Nøtteknekkeren... Jeg hadde med de to eldste for noen år siden, og eldstemann satt fjetret, mens jeg hadde min fulle hyre med jentungen + venninne...


#9

Tjorven sa for siden:

Ok. Knerten er sånn som blir voldsomt fokusert ... eller sovner. Uansett gjør han ingen skade. Snuppa tror jeg skal gå veldig bra. Ingen av dem har noen gang "market" på teater eller kino.



#11

Candy Darling sa for siden:

Vi hadde billetter til premieren som skulle vært i går. :snill: Først fikk vi beskjed om at det ble omdefinert til en prøveforestilling, og så klokken 15 i går om at den var helt avlyst.


#12

Zulu sa for siden:

Hva med Knerten i operaen? Anbefales fra 3-12 år.


#13

veobra sa for siden:

Vi er også i den loopen. Billetter til førpremiere utsatt to ganger. Men så hørte jeg de love dyrt og hellig at det ikke skulle utsettes igjen. Skulle ha med venner av ungene og greier. Jadda.


#14

Addison sa for siden:

Min 6,5-åring var og så Ronja Røverdatter for et par uker siden, men hun er godt herdet etter å ha smugsett på filmer etc. sammen med storesøsken, og er generelt tøff. Hun sa uoppfordret at det var litt skummelt, men veeeeldig gøy. :knegg: Akkurat i grenseland mot aldersgrensen må man nesten se an barnet, enig med dere som sier det! :nikker:


#15

Wix sa for siden:

Hva med Annie? Hvem passer den for?


#16

Mariss sa for siden:

Vi ska ha med begge på Putti Plutti Pott før jul, den passer jo for de aller fleste. Annie skal ikke 3-åringen på, kun 6-åringen.


#17

Polyanna sa for siden:

Hvor går den?

(Finnes det egentlig en felles teaterportal, der man kan søke på "barneforestillinger, Oslo, desember, for eksempel??)


#18

Candy Darling sa for siden:

Putti går på Spektrum, vi er der hvert år. :znoooork:


#19

Polyanna sa for siden:

Spektrum orker jeg ikke...


#20

Mariss sa for siden:

Ja spektrum er for stort.... Vi går heldigvis i Larvik.


#21

Tallulah sa for siden:

Det kommer selvsagt an på barnet, men generelt syns jeg mange foreldre tror ungene er klare for mer enn de er.


#22

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde nok tatt med alle på denne (dine altså, ikke mine). :) Minsten er jo ikke langt unna å fylle sju, og hvor skummel kan Ronja Røverdatter egentlig bli? Kjenner han historien?

Redigerer: Ok, nå så jeg at han var lettskremt. :) Da ville jeg kanskje prøvd å finne noe annet, ja.


#23

Candy Darling sa for siden:

Men det er jo ikke noe som magisk endrer seg på en bestemt dato. Lillesøster er atskillig mer moden, snusfornuftig og ikke minst stille som 6,5 enn storebror var som 7. For ikke å si 8. :knegg:


#24

Tallulah sa for siden:

Nei, det var nettopp derfor jeg sa at det selvsagt kommer an på barnet. :)


#25

Polyanna sa for siden:

Herregud, jeg er jo helt presenil. Jeg glemte hele denne tråden, og da jeg plutselig kom på at NU I DAG må jeg bruke opp gavekortet, og det bare var Ronja-forestillingen som kunne være aktuell, så tenkte jeg ikke noe over det med alder.

Uansett, det gikk STRÅLENDE med 6-åringen. Han satt fremst på stolen hele tiden, musestille, og fulgte med på ALT! Det var akkurat passe skummelt, slett ikke så skummelt som jeg hadde trodd.


#26

Pamina sa for siden:

Femåringen min satt på nøyaktig samme vis, det er greit nok med aldersanbefalinger, men jeg tenker at foreldre best vet hvordan barna vil reagere på stykket.

Minsten har har holdt på med vårbrøl og elsket det, og gleder seg vilt til Annie med storesøster og mormor i november.


#27

daffy sa for siden:

Så bra! Jeg og 6,5-åringen skal se Ronja i desember. Jeg leser boken for henne nå. Den er så bra! Ronja er så utrolig modig og kul og et flott jenteforbilde.

Litt mer usikker på Annie; Hvis du er søt og snill med fine krøller, kan du kanskje bli reddet av en gammel, rik mann?



#29

Tjorven sa for siden:

Hm ... så det kan funke for en 6-åring, altså?

Knerten har sagt at han gjerne vil se den, men jeg sa nei. Men han er jo helt fersk som 6-åring.


#30

Tjorven sa for siden:

Jeg skal se Annie med begge mine barn på fredag. Den er jeg ganske sikker på at går greit. Knerten kjenner historien og gleder seg.


#31

Pamina sa for siden:

Annie er et musikkspill og så langt fra virkeligheten at ungene klarer å se at det er underholdning og ikke en moral man skal lære av.

Ronja er helt klart en bedre historie.


#32

Candy Darling sa for siden:

Mine to elsket virkelig Annie, det var en utrolig proff forestilling, skjønte jeg.


#33

Cumulus sa for siden:

Man må jo se ann barnet litt også synes jeg. Våre går masse i teater og i operaen, og de er bare 5 1/2. De elsket Ronja Røverdatter, og skal se den for 2. gang nå. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.