Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkakedeig

#1

Veronika81 sa for siden:

Noen som har oppskrift på knall god pepperkake deig?


#2

Myria sa for siden:

Min klare favoritt:

300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

Dette er en stor oppskrift som gir mange pepperkaker, så den kan gjerne brukes til både pepperkakehus og pepperkaker.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Jeg pleier å bruke denne:

Oldemor Hildurs pepperkaker (Kan halveres, det er fremdeles rikelig!)
(250) 500 g lys sirup
(250) 500 g sukker
(2,5) 5 dl fløte
(75) 150 g smør
(1,5) 3 ts kanel
(1,5) 3 ts kardemomme
(1,5) 3 ts ingefær
(1,5) 3 ts nellik
(1/2) 1 ts pepper
(1/2)1 ts natron
(825) 1650 g hvetemel.

Sirup, sukker og fløte kokes opp i en kjele og avkjøles i en diger bolle.Smøret smeltes og has i blandingenRør deretter inn alt det tørre.

La deigen stå kjølig over natten.

Pepperkakene kan kjevles ganske tynne, og stekes på 150-175 C (se an ovnen din) i 10-15 minutter.

Deigen kan fryses.

Og, ja, dette er en oppskrift egentlig uten pepper, fordi det egentlig er en sirupsnipp-oppskrift. Men bare ha i en teskje pepper. Det gjør jeg. Hvis du skal bruke den til sirupsnipper skal den kjevles løvtynt, skjæres i ruter, på midten av ruteren festes en skåldet mandel og stekes i 10 minutter


#4

Madicken sa for siden:

Ikeas deig er veldig god, synes jeg, (og enkel å lage :giggle:). Jeg bruker bare den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.