Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Søte gamlinger

#1

Polyanna sa for siden:

Det er en del "søte gamlinger" i ymse kanaler for tiden.

Denne reklamen har jo gått en stund:
www.youtube.com/watch?v=9iGIt2cvqOA

"De er jo så glade og takknemlige". :gal:

På kino går Optimistene:
www.youtube.com/watch?v=B2QeSxtjXDw

Og de er jo kjempesøte og sjarmerende og jeg blir også helt varm rundt hjerteroten av å se dem.

Nationalteatret viser Young @ Heart - gamlinger som synger og spiller. Ikke veldig bra, men de er jo veldig entusiastiske og søte.
www.nationaltheatret.no/Nationaltheateret/Bestilling/Young%40Heart%3A+End+of+the+road.b7C_wRvS4R.ips

Det er kanskje alderen som tar meg, men jeg reagerer på at voksne folk skal ses på som "søte", bare fordi de er svake til beins, stemmen skjelver og tankene ikke raser av gårde like fort som før.

Jeg syns det er nedlatende og litt pinlig.

Er det jeg som er sær og rar?


#2

Candy Darling sa for siden:

Du har sett alle The elders responds to (f.eks. The Fox) på YouTube? De fikk meg til å bli litt ... Tja. Gammel. :knegg: Helt enig med deg at det er den nye Fra barnemunn.


#3

Guava sa for siden:

www.operaen.no/Forestillinger/Arkiv/Annet/2012-2013/Patina/

Mine favoritter!
Flotte kvinner som også er søte, men søt er ikke ordet som dekker dem best. Flotte, sterke kvinner som på scenen gir av seg selv, sin kompetanse og erfaring av levd liv og historie.
Ikke sukkersøtt, men sterkt og flott! <3


#4

indie sa for siden:

Har du sett den nye serien til Ricky Gervais, Derek? Der blir verken de gamle eller noen andre fremstilt på en søt (eller slem) måte.

Ellers er jeg enig med deg. Jeg føler meg ikke gammel selv, men kunne generelt sett ønske at flere grupper i samfunnet ble fremstilt som mindre stereotypisk i kulturen, og da kanskje særlig eldre, siden det er lite fokus på fordommer mot de.

youtu.be/Hd5WdxGRNG8


#5

Skremmern sa for siden:

Jeg reagerer på akkurat det samme, og den øvserste reklamen der legger jeg ut om i det vide og brede til den som måtte høre (frivillig el ufrivillig) når den ruller over skjermen. Jeg gremmes av tjueåring som ser på eldre, og sier "ååå, så søte, da". Nedlatende og fjernt, rett og slett.


#6

Java sa for siden:

Reklamen reagerer jeg på. Det siste du nevner har jeg ikke sett.

Filmen er vakker. Den skildrer sterke, flotte kvinner med humor og selvironi. De tar livet og seg selv på alvor. Ja, de er sjarmerende, men jeg tenker ikke "søte" på en nedlatende måte.


#7

Lille meg sa for siden:

Jeg forstår dere ikke. Kan dere forklare hva som er nedlatende?

Det kunne jo være at "De var jo så glade og takknemlige" ble sagt fordi jenta ble litt stolt over det de hadde gjort, for eksempel. Og det syns jeg jo godt de kunne være litt stolte av, jeg.

Og de volleyballdamene ... Hæ? Søte? Det lille jeg så i klippet gjorde at jeg tenkte at dette var fine damer med humor og selvironi. Søt? Ikke helt. Og i alle fall er det ikke deres ustøhet eller skjelvende stemmer som gjør dette interessant. Slett ikke!


#8

Polyanna sa for siden:

Å, den ser flott ut!

Et annet eksempel på det jeg mener er de "elders watch..." på Youtube som Candy nevner. Det er en linje mellom å le med og le av, og jeg syns at Netcom-reklamen ler av. De er voksne folk med levde liv. Ikke søte småtroll!

Det som gjør at jeg reagerer litt på det er nok at mine egne foreldre begynner å bli "eldre" (70+), og jeg får helt neller av at de voksne, smarte, uavhengige og veldig stolte foreldrene mine skal bli sett på på den måten.


#9

Lille meg sa for siden:

Interessant at man ser på det så forskjellig.

Hvem er det du mener ler når det gjelder Netcom-reklamen, Polyanna? Ungdommene? Den som ser på? Jeg syns ikke ungdommen ler, og jeg ler i alle fall ikke.


#10

Meissa sa for siden:

Jeg forstår det heller ikke helt. Jeg synes den kinoreklamen er fin og rørende. Det er ingen som verken er nedlatende eller ler - og den er jo ekte. Dette har skjedd. :vetikke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.