Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Is, is og mere is

#1

Stikka sa for siden:

Spiser dere mye is i varmen? Hva slags is spiser dere og hvor mye synes dere det er greit å gi ungene?

Vi har laget yoghurtis og juiceis. Det er både godt og sunnere enn kjøpeis. Greit å kunne gi litt is til lunsj, eller som dessert til frokosten. :) Vi pleier også å lage smoothies med egg, frukt, juice og linfrø som vi fryser ned. Fullgodt måltid til kvelden når det er for varmt til at mat frister.

Noen som har tips til andre ting vi kan bruke til å lage is?


#2

DM sa for siden:

Her var masse gode tips. :) Hva fryser du i da?


#3

Tallulah sa for siden:

Dette hørtes interessant ut. Hvilke mengder har du av egg osv. i isen? Kjører du i mikser eller noe annet?


#4

pippimamma sa for siden:

Jeg er ikke så veldig glad i is, men drikker masse iskaldt godt vann i varmen. Det er også det ungene får mest av for å kjøle seg ned. :)

Jeg har gitt ungene hjemmelaget slush i varmen og de elsker det.:danse:

Det har blitt noen is også, men ikke mer enn en om dagen foreløpig. Mener å ha hørt at is ikke er det værste de kan få i varmen, men det spørs vel litt hva det er puttet i den. Sukker og e-stoffer er ikke bra i store mengder.


#5

apan sa for siden:

Jeg skulle gjerne spist is hver dag, men det er uaktuelt med tanke på kaloriene. Spiser vel is 1-2 ganger i uka tenker jeg. Er vi borte en helg blir det gjerne hver dag i helgen.
Av samme grunn får ikke S is hver dag. Det blir vel omtrent samme antall is på ham. Han får gjerne pin up, lollipop eller tilsvarende. Det holder med en liten is, utover det tenker jeg ikke noe særlig over typen.


#6

Irma sa for siden:

Fine tips! Vi spiser ikke is for tiden (lever godisfritt). Poden får stort sett drikke på varme dager, men det er en god idé å lage hjemmelaget is. Kanskje jeg kjøper meg isformer i dag og trår til. Dere som lager slikt har ikke noen spennende oppskrifter å dele? Fryses juice/yoghurt ublandet?


#7

Veronal sa for siden:

Vi spiser alt for lite is, så det må vi sannelig gjøre noe med. Nå har vi endelig kommet oss inn i nyhuset og børstet pappeskestøv av ismaskinen. :lykkelig:

Favoritten er en jordbærsorbet med balsamicosirup.


#8

Toffskij sa for siden:

Is? Var det noen som sa is? :nam:


#9

Ru sa for siden:

Is? Jatakk!

Jeg har fyllt opp frysern med saftis, og skal i gang med å lage is til poden når jeg kommer meg på beina igjen. Tidligere har vi hatt stor suksess med frossen Hipp fruktmos.


#10

Søster sa for siden:

Hurra, jeg skal kjøpe ismaskinbolle til kenwooden, da kan jeg spise is med god samvittighet hele sommeren. (trenger ikke være så sunt, så lenge man har laget det selv, og vet hva som er oppi..)

Yoghurt naturell med litt honning eller bær må jo bli kjempegodt. Eller vaniljekesam?
Fått hjemmelaget is av sitrus og hvitvin, det var veldig godt. Må lete etter oppskrift, men den egner seg nok dårlig for små barn.

Mmm is..


#11

lil'c sa for siden:

Jeg overlever på is om sommeren.
Snuppa får ikke like mye som mamma'n sin, jeg spiser når hun er i bhg. eller sover og slikt :knegg:
Jeg er håpløs på mat om sommeren, så jeg må ha noe.
Jeg bruker å gjøre som dere Stikka, fryse ned div. sunne smoothies og gi slike til snuppa, mye sunnere og mer næring, ja rent fullgode måltider.
Hun får vel ikke mer enn en om dagen, og det tom. med både ernæringsfysiolog og gastro lege sin velsignelse, hun trenger kaloriene, og næringen.
Jeg spiser sikkert opptil 3 is hver dag, og ikke bare sunne nei, min favoritt er softis med sjokostrø. Og nå har jeg dilla på sandwich is av en eller annen grunn.


#12

~TM~ sa for siden:

Is er utrolig godt, og min favoritt er båtis. Poden spiser is som regel etter eget ønske. Noen dager kan det bli to, andre dager ingen.


#13

Noba sa for siden:

Samme her! Og McFlurry med Daim - det eneste vettuge McDonalds har å tilby. Vi har lite restriksjoner nå som det er så varmt, men vi spiser svært sjelden mer enn maks en om dagen da.

#14

Tangina sa for siden:

Prøver å holde meg unna. Savner split, jeg - vaniljeis med jordbærsaftistrekk. nam

Storebror får gjerne en pin-up til dessert når det er varmt. Ellers har vi lært å lage bananis i barnehagen. Man tar en halv banan og stikker den på en ispinne og legger i frysen. Genialt! :ja: Gutten elsker det og tar like gjerne det som vanlig is.


#15

teamor sa for siden:

jeg synes de fleste isformer er for store til å lage småis til min 1-åring. noen tips?


#16

Karamell sa for siden:

Noen som vil dele oppskriftene sine?

Jeg spiser lite is, ca 1 i uken nå i varmen ellers aldri. Storebror spiser 1-3 i uken og lillebror smaker litt. Lillebror liker ikke is, dvs han liker smaken, men ikke at det er kaldt. Han ser veldig morsom ut når han prøvesmaker :fnis: Han er 2 år.


#17

Stikka sa for siden:

Fryser i former kjøpt et eller annet sted, Nille, Europris, der man får tak i. De vi bruker til juiceis har oppsamlingsbeger og sugerør i bunnen. Veldig kjekt for å slippe is som renner. Lager også smoothiesis i slike former.

Lager vanlig smoothies i blenderen. Vår standard oppskrift er 2 egg, 1 banan, 2-3 ts linfrø, noen håndfuller med frosne bringebær og litt juice, gjerne eple. Har også noen ganger yoghurt naturell i også, bruker da mindre juice. Jo tykkere den er jo raskere er isen ferdig.

Yoghurtis lager vi av 6-pack med små Danonine. Disse begerene er kjekke å gjenbruke, akkurat passe størelse for en liten tass. :)

Dette hørtes godt ut. Må testes ut.

Vi lagde forresten bringebærvann i dag. Det falt i smak. En mugge med vann og så helte vi oppi litt frosne bringebær. Vannet fikk deilig smak og ble etterhvert rosa til storesøsters store glede. Bærene tiner i vannet og er gode å spise når muggen er tom, hvis de da ikke har havnet i koppene. Funker sikkert fint med jordbær også.


#18

Bluen sa for siden:

:hehehe: Å nei da, ingenting kan måle seg med McFlurry med Nonstop! (Dessuten "går det fint an å eta" salater, kyllingburgere, hamburgere, gulrotpose, fruktpose, milkshake, nuggets og blåbærmuffins fra samme serveringssted. :o )

Jeg spiser gjerne is året rundt - er veldig glad i det, spesielt de fleste former for vaniljeis fra Hennig Olsen (iberegnet Mækkerns). Har samvittighet til å spise det et par ganger i uka, kanskje. Jeg er også veldig glad i sorbet. Om sommeren kjøper jeg gjerne en 10-pakk med Yes, den salige Kjempe-Yesens lillebror.


#19

Bluen sa for siden:

Ananas-splitten til Diplom-Is er veldig god, synes jeg. :jupp:


#20

Tangina sa for siden:

Ikke som den gamle... :sukk:


#21

Stikka sa for siden:

Mc-Flurry er godt, men det må være dobbel dose Non-Stop. :glis:


#22

Fruktflua sa for siden:

Spiser nesten ikke is. Unntaket er soft is. Det er så sabla godt. Heldigvis at de ikke har det overalt. :nemlig:


#23

Fruktflua sa for siden:

Når vi er inne på soft is; Mc Flurryen, eller Mc Donalds-softisen generelt smaker mye mer margarin/vegetabilsk enn soft is som kjøpes på gatekjøkken. Mc D-softisen smaker mer vann, liksom. Flere som har lagt merke til det eller er det bare den ¤%#&¤ ganen min som leker gastronom?


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg liker ikke vanlig softis, jeg syns det smaker feit krem. McFlurry liker jeg, men om den smaker mer margarin vet jeg ikke.


#25

Mira sa for siden:

Fant en ny favoritt is i forrige uke.
Jordbærostekakeis!


#26

Ru sa for siden:

Jeg blir like dårlig av McD sin softis som jeg blir av vanlig softis, sånn sett kjenner jeg ingen forskjell. :knegg:


#27

Stikka sa for siden:

Sammenligne Mc Donalds-softisen med "vanlig" softis blir som å sammenligne take away-pizza med hjemmelaget synes jeg. Godt på hver sin måte, men ikke helt det samme.

Forøvrig er Mr Freeze en like stor hit hos oss som den var da vi var barn.


#28

Fruktflua sa for siden:

Blir du alltid syk av softis?


#29

Ru sa for siden:

Blir dårlig i magen ja, melkeintoleranse ...
Da jeg var gravid med poden var jeg helt frisk, jeg åt softis hver eneste dag. :hehehe:

Jeg tror forresten at McD-varianten er litt mer kvalmende. Den er i hvert fall ikke like god som sånn ordentlig softis!


#30

Fruktflua sa for siden:

Ok, da forstår jeg. :)


#31

Bluen sa for siden:

McDonald's-isen er mye bedre enn vanlig softis, synes jeg. Tror jeg bare har kjøpt vanlig softis et par-tre ganger, men jeg elsker all isen på Mækker'n. Det kan nok stemme at McFlurry inneholder noe mer vann - jeg synes vanlig softis kan bli litt kvalmende.


#32

Tangina sa for siden:

Jeg og - softis er nok det verste jeg kan spise i så henseende. Tenkte ikke på å prøve da jeg var gravid...


#33

Angelique sa for siden:

Jeg elsker is, særlig Gullpinne, namnam

Da jentene var små frøs jeg bananer som ble knallgodt i varmen, og sunt er det også.Ikke noe sukker og den varer ganske lenge
i tillegg, når det er så varmt som nå, får man i barna næring.
Mine er ikke noen storspisere i denne varmen

Men, min desidert favoritt is er softisen de selger på et gatekjøkken i Svelvik
Den dyppes i flytende sjokolade,mørk sjokolade.
Må alltid innom der etter at vi har vært ute ved sjøen på Berger


#34

Fruktflua sa for siden:

Ååååå......Sånn softis er det aller, aller beste jeg vet ( hvertfall på isfronten), og jeg kan sikkert spise tre stykk. :tilber:


#35

tiril sa for siden:

Frozen yogurt med jordbær smak fra seven eleven er en hit her!!!:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.