Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til kreftsaken/begravelse?

#1

Fruktflua sa for siden:

Hvis man skal gi en pengegave til kreftsaken i forbindelse med en begravelse, hvordan gjør man det? Kjøper man et kondolansekort og legger penger med kortet i en konvolutt og skriver hvem det er i fra?

Eller? :confused:


#2

Røverdatter sa for siden:

Det var sånn de fleste gjorde det da farfaren min døde iallefall. Det er nå endel år siden da, men det må da være en grei måte å gjøre det på nå også?


#3

Fruktflua sa for siden:

Ja, tror du ikke? Satser på at det er sånn det gjøres. Takk for svar. :)


#4

Inagh sa for siden:

Jeg var i begravelsen til et familiemedlem som døde av kreft for noen år siden. Da var det en egen innsamlingsbøsse i våpenhuset til kirken, altså før man går inn i selve kirkerommet. Her kunne vi donere penger til kreftsaken.


#5

Fruktflua sa for siden:

Ok...Det var liksom noe sånt jeg kanskje kunne ha trodd at det var. Men skulle det ikke kunne gå greit å legge selve konvolutten oppi den da?
Kanskje det er sånn innsamlingen foregår?


#6

Inagh sa for siden:

Hm... når jeg tenker meg om, var det lagt ut konvolutter og små kort ved siden av, så kunne man skrive på kortet hvem pengene var fra, før de ble puttet i bøssa. :jupp:


#7

Fruktflua sa for siden:

OK.
Kanskje det er best å skrive et kort og putte pengene i på forhånd bare for sikkerhets skyld? Kanskje kortene som ligger der er ment til de som har "glemt" å kjøpe kondolansekort?
Nei...Skal jaggu være på den sikre siden og ha kort med penger i veska, men benytte meg av de som evt ligger der om det viser seg at det er sånn det foregår i denne begravelsen.

Da blir det helgardering herifra.

Takk for svar.


#8

Fruktflua sa for siden:

Hvor mye er det forresten vanlig å gi?


#9

Tinka sa for siden:

Vi ga 1000 kr da min bestemor ble begravd i Januar i år men det var alt fra 50 kr og oppover som kom inn til hennes begravelse.



#11

Pelen sa for siden:

Når moren min døde i kreft (i Sverige) så betalte folk inn penger og så fikk vi et brev fra kreftforeningen om hvem som hadde betalt. Jeg husker ikke om summen stod der, men ejg vet at noen betalte ganske mye, f.eks. kollegaer til moren min og arbeidsgiveren til pappa.


#12

mehmet sa for siden:

Hos oss var det liste i den lokale banken, og folk betalte inn der til oppgitt konto. Vi fikk lista fra banken etterpå.


#13

Anuk sa for siden:

Da min far døde hadde vi innsamlingsbøsse i kirken. Jeg har alltid trodd at man bare putter penger i bøssa, og har tenkt at det på mange måter er en litt upersonlig erstatning for en blomsterhilsen. Men mange puttet et kondolansekort sammen med pengene i bøssen. På denne måten fikk vi en personlig hilsenen likevel, bare at pengene gikk til en god sak i stede for blomster. De kortene var noe vi satte veldig stor pris på!

Personlig ville jeg langt omtrent den summen jeg ellers ville ha brukt til en blomst. Lite eller mye alt etter hvor godt jeg kjente vedkommende.


#14

Mira sa for siden:

[quote=Pelen;425883]Når moren min døde i kreft (i Sverige) så betalte folk inn penger og så fikk vi et brev fra kreftforeningen om hvem som hadde betalt. [quote]
Slik var det når søskenbarnet mitt ble begravd også.


#15

Lenam sa for siden:

Begravelsesbyrået har vel ofte lister har de ikke?


#16

Irma sa for siden:

Da pappa døde i 2004 kom alle pengegaver i kort/konvolutt. Ikke kreftsaken riktignok.


#17

Fruktflua sa for siden:

Oj...
Ja, da har vi altså mange muligheter. Nå blir jeg litt i tvil her, men satser på å skrive et kondolansekort og legge penger oppi der. Hvis det ikke er "riktig", så har jeg jo i hvertfall uansett penger med.

Vi tenkte å gi 300 kr, vi. Og det samme med de to parene vi skal spleise med, så da blir det jo 900 kr til sammen. Hadde det vært en vi hadde mye kontakt med hadde vi selvsagt gitt mye mer.

Tusen takk for mange og nyttige svar.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.