Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva vil dere ha her?

#1

Harriet Vane sa for siden:

Skal vi ha tråder som ligger fast? Feks med:

  • Vinspalte?
  • Restaurantanmeldelser (våre egne)?
  • Ukemenyer?
  • Middagsstafetter?
  • Allergi- /intoleransedietter og sånn?
  • Dummies-råd og andre praktiske husmorskoleting?Eller skal man bare poste i et eneste kaos?

#2

Toffskij sa for siden:

Kjenner jeg deg rett, så vil du vel helst poste i et eneste kaos? :hehehe:

Kule forslag! Jeg er selvsagt for en egen klistret desserttråd.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Desserttråd er nydelig, veldig bra forslag. Kaketråd er vel også på sin plass.

Brødoppskrifter har vært ofte etterlyst på NM. Sunn mat likeså. Det eneste jeg ikke tror jeg greier å få til er en tråd med matbudsjett på 1000 for en mnd.


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg vil ha både klistrede tråder og kaos :kravstor: - og vintips!


#5

Harriet Vane sa for siden:

Skulle ikke du ha lagt deg for lengst, unge dame? :streng med pekefinger: Er du frekk? :mhmm:

(Kaos OG klistertråder kan nærmest garanteres...)


#6

Røverdatter sa for siden:

OK, da. Nå går jeg :(. Skal bare lage matpakker først :holder seg innenfor tema:

God natt!


#7

Nenne sa for siden:

Jeg har et forslag om menyer til selskap. Altså av typen trerettere som passer sammen, kanskje med tema, og med vintips til. Tema kan være knyttet til årstid eller høytid kanskje? :tenker høyt:

Og så kan det være forslag til menyer som er lette å lage til mange, 12-15-20 stykker eller enda flere, som kan passe til bursdager eller andre litt større anledninger. Da gjerne med en del som kan gjøres klart på forhånd.

Stor bestilling. :)


#8

Myrsnipa sa for siden:

Vi lever tydeligvis i hver vår verden. :knegg:
Jeg skulle til å etterlyse oppskrifter på middager som tar mindre enn 2 minutter og 10 sek.


#9

Nenne sa for siden:

:skratte:


#10

emm sa for siden:

Blir kanskje litt for spesefikkt, men spennende mat for barn, inklusiv gode matpakketips. Tenker på måter å lure inn mer grønt i kosten, ja vi jobber nemlig mye med det:D


#11

Claire sa for siden:

En undergruppe som heter "Haster", der man kan rope på Mim når man for eksempel står med klumpete saus, svidd kjøtt, svetten siler og gjestene kommer om 10 minutter. :D


#12

Skilpadda sa for siden:

Der må selvsagt Mim være koblet til via mobiltelefon, så man er garantert svar innen 3 minutter eller noe slikt. :D


#13

LilleT sa for siden:

Massevis av gode brødoppskrifter! :D


#14

Claire sa for siden:

Goes without saying. :nemlig:
Alternativt kan hun feste små elektroder på kroppen, som aktiveres via forumet og gir elektrisk støt hver gang noen trenger kokkeassistanse.


#15

amylin sa for siden:

Helt enig med deg, Nenne. Gjerne med vinforslag til. Jeg glemmer alltid navn på viner og klarer ikke huske navnet på en eneste vin jeg synes er god. Veldig takknemlig for selvbetjening på vinmonopolet, jeg. Slipper å stå stotrende og rød og forklare farge på etikketten.


#16

Divine sa for siden:

Jepp, det vil jeg også ha!! Gjerne med DETALJERT beskrivelse av hva man må gjøre for å få best resultat. :D

Men hvorfor heter dette "Kostholdsdebatten"? For et grusomt ord. Jeg vurderte å gå ut av sidene med en gang dette ordet lyste mot meg. Er ikke "Mat og kosthold" eller noe slikt mye mindre eh ... angstskapende?


#17

Skilpadda sa for siden:

Enig. Enten noe kozelig, som "Kjøkkenkroken" eller noe helt nøytralt, som "Mat og drikke". Nøytralt er vel forresten kanskje best, siden dette er i den offentlige delen av FP.


#18

Myggstukket sa for siden:

Ja dette er noe jeg kunne dra nytte av. 7 åringen er så dårlig til å spise :sukk:


#19

Anne sa for siden:

Jeg vil ha sånn ABC for de som ikke er sååå flinke på kjøkkenet :o


#20

Divine sa for siden:

Enig med AnneM. En sånn "matlaging for dummies"-sak hadde vært aldeles strålende!


#21

Myggstukket sa for siden:

Enig i nøytralt.
Det perfekte hadde vært om vi fikk høre Fjernsynskjøkkenets kjenningsmelodi, i det vi trykket på linken :fnise:


#22

Claire sa for siden:

Ikke sant? Ledsaget av dette bildet:


#23

Myggstukket sa for siden:

Bedre kan det vel ikke bli, om ikke Mim vurderer å legge ut et bilde? :rørt:


#24

Claire sa for siden:

Det ER Mim. :nemlig:


#25

Myggstukket sa for siden:

Aha.. Der falt alle brikkene på plass.


#26

Tussa sa for siden:

Eg vil ha kjærestemiddagkategori :kyss:


#27

Hønni sa for siden:

Et fantastisk forslag! Jeg har ringt Mim mang en gang jeg :flau:

Ellers trenger jeg et sted hvor jeg ikke trenger være flau fordi jeg ikke helt vet hvordan jeg bruker skonrokk...


#28

Tussa sa for siden:

Og ikkje vere flau over å ikkje vite kva skonrokk er :plystre:


#29

Hønni sa for siden:

Eller være flau over at en trodde det var en grønnsak når det viser seg å være et annet ord for kavring...


#30

Pamina sa for siden:

Lure ukesmenyer med med handlelister.
-men jeg ser jo nå at det finnes allerede, så jeg trekker forslaget mitt.

Ferdigmat, levert på døra laget av Mim - noen gang tenkt på å starte catering??


#31

Alexa sa for siden:

:ja:
Skal prøve å følge en av de hun la ut i dag, men jeg tror ikke jeg våger meg på basismatlager enda (klok av skade). Etterhvert - det er drømmen.


#32

Nenne sa for siden:

Noterer du så blekket spruter nå Mim?


#33

Røverdatter sa for siden:

Mim:

Kan du legge ut tapasoppskriftene dine også?


#34

Claire sa for siden:

Ja, takk. Ikke nødvendigvis østers og champagne, men gjerne litt pirrende mat for to. :blafre:


#35

Tussa sa for siden:

Eg tenkte ikkje pirrande akkurat, men litt sånn deilig mat for to seint på kvelden :) Litt lei av nachos :knegg:


#36

Claire sa for siden:

Hvorfor ikke pirrende? :undrer:


#37

Tussa sa for siden:

Joda, for all del! ;) Men det er ikkje et hovedkriterie.


#38

Harriet Vane sa for siden:

Jeg noterer! Dette er ting jeg skal jobbe med utover. Tapasoppskriftene mine hadde jeg heldigvis på fil :luring:

1) Kyllingspyd.

Legg spydene i vann i ca 20-30 minutter.

1 pose peanøtter, 2 dl soyasaus, 2 ts brunt sukker og 1 finhakket chili kjøres i stavmikser til mos.
Del hver kyllingfilet i fire på langs. Tre dem på spiddene og smør dem inn med peanøtt-soya- chili- blandingen. 10 kyllingfileter gir 40 spyd. Stekes på stekeplate 200 Cº i ca 7-10 minutter.

2) Scampi i hvitløk og chili

Husk coctailpinner. Beregn 1 pose rå skrelte scampi. Skjær 5-6 hvitløksfedd i tynne skiver og en rød chili i ringer med frø. Ha i 2 -3 dl olivenolje i en wok, stek hvitløk og chili et minutts tid på middels varme, ha scampiene og stek til de er akkurat perfekt ferdige, dvs rosa. Det tar ca 1 minutt. Finhakket koriander strøs over scampiene, og scampiene tres på coctailpinner, en og en.

3) Dadler med mandel og bacon

1 kilo dadler, 3 pakker bacon og 100 g mandler. Skåld mandlene ved å koke dem i 3 minutter, avkjøl og smutt dem ut av skallet. Fjern evt. steiner i dadlene ved å bruke den butte enden på en tykk grillpinne, putt en skåldet mandel inn i hver daddel. Del baconstripene i to, og surr baconet rundt dadlen. Legg dadlene på en stekeplate og stek i ovnen på 200 C° til baconet er blitt stekt. Ca 10 minutter skulle være passe, men følg med. Settes på coctailpinne.

4) Guacamole og kaviar på bruschetta

1 pakke ferdig bruschetta, 1 boks rød kaviar og 1 boks svart kaviar (av den billige sorten). Du finner dem der de selger sild og sånt i butikken.

2 modne avocado, ½ finhakket rødløk, 1 most hvitløksfedd, 1 ss sitronsaft, ½ ts salt, 1 ts honning, litt kvernet pepper. Del avocadoene i to og ta ut steinen, skrap kjøttet ut av skallet og mos alt med stavmikser. Smak til og ha i en sprøytepose eller plastpose med et lite hull.

Legg utover bruschettaene på et stort fat, rett før servering sprøytes guacamole på hver bruschetta, og toppes med en liten teskje kaviar. Kaviar kan byttes ut med en eller to reker.

5) Stekte sjampinjonger med gorgonzolakrem
En stor pose sjampinjonger renses for evt jord. Ta av stilkene og stek sjampinjongene i smør og rapsolje (ganske mye, sopp suger fett) og legg dem med toppen ned på fat.
Bland 1 pk romtemperert gorgonzola med ½ dl fløte og kjør med mikser til krem. Ha i en sprøytepose og ha en dæsj i hver sjampinjong.

6) Fiken med skinke og honning

10-12 fikener deles i 4, og dryppes med flytende honning (For eksempel av merket Meli) og surres i en bit tynt skåret spekeskinke. Coctailpinne gjennom hver.

7) Minipizza

Til 40 minipizzaer:
Deig: 4 kg hvetemel, 2 pakker gjær, 2ts salt, 4 ss olivenolje og 4 ts sukker. Bland alt det tørre og ha i 2,4-2,5 l. 37 Cº vann. Kna til fast deig som slipper bollen. Hev i 40 minutter.

Tomatsaus: 4 bokser hermetiske tomater, 4 fedd knust hvitløk, 2 ss sukker, 1 ss salt, 1 ss basilikum. Kok inn og smak til

Del deigen i 100 g emner, og kjevle ut til ørsmå pizzabunner, smør på litt tomatsaus, ha på for eksempel:

  • Mozzarellaost (fersk, deles i to og så i skiver med eggedeler) 4 ferske mozzarellaer er nok.
  • Oliven
  • Spekeskinke
  • Cherrytomater
  • Peperoni
    Stekes i ovnen på 225 °C i 10 min.

8) Kjøttboller
1 kilo karbonadedeig
1 ss chilipulver
2 ss sennepspulver
3 ss karri
2 dl griljermel/kavring/knust knekkebrød
3 dl farris
Bland alt godt sammen og form små boller som stekes i panne. Lag tomatsaus som til pizzaen, men ikke la den koke inn. Ha bollene oppi etter hvert som de har fått litt brunfarge. Ha på coctailpinne.


#39

Harriet Vane sa for siden:

Hønni, du tenker på SKORSONERROT, ja? :latter:


#40

Kaija sa for siden:

Har ikke lest gjennom alle ønskene her. Selv synes jeg det hadde vært moro med en seksjon med tradisjonsmat. Av den typen som farmorer og mormorer og kanskje til og med noen morer er gode på, men som jeg absolutt ikke har oversikt over. Mammaen min er en racer på gammeldags lapskaus, frikaseer, betasupper og bankebiff i saus, mens farmor alltid serverte skikkelige puddingdesserter som polenta, mandelkjernepudding og brødpudding. Ikke at alt var/er like godt, men jeg synes slikt nesten forsvinner i vårt kjøkken i hvert fall.


#41

Nenne sa for siden:

Det var en god idé Kaija! :nikker:


#42

Skilpadda sa for siden:

Tradisjonell mat-tråd er jeg også veldig for. :) Og litt i samme retning: utpå senhøsten vil jeg gjerne ha en juletråd. Men ikke enda, altså!


#43

Fadese sa for siden:

Jeg har heller ikke lest gjennom alle innleggene, men ønsker meg en tråd med sunne middager som ikke krever all verdens med tid :nytt og bedre liv: :nytt og bedre liv: osv


#44

Claire sa for siden:

Tradisjonsmat var et godt forslag, ja. :nikker:
Og juletråd! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.