Jeg starter i ny jobb 1.11 og vet av erfaring hvor intenst, gøy og slitsomt det kan være å være ny. Derfor tenker jeg å være smart og gjøre klar en haug middager.
Hvilke middager egner seg og hva er gøy å finne i fryseren?
Gjerne med oppskrift!
Tomatsaus (kan brukes til alt fra lasagne, pizza, spaghetti osv), har du i tillegg ferdig kjøttsaus i fryseren er det bare å varme denne mens spaghettien koker og vips har du middag kjapt og enkelt.
Vårruller (lag vanvittige mengder når du kan, de friteres fra frossen så der er det fullverdig middag fra fryser til tallerken på noen få minutter)
Kjøttkaker, fiskekaker, fiskeboller o.l. er enkelt å lage ekstra av og ha i fryseren. Da er det enkelt gjort å lage tilbehør og varme disse til.
Alt av gryteretter og supper (dog synes jeg potet som har vært fryst ikke er så godt så jeg unngår gryteretter med potet hvis den skal fryses)
Jeg har laget opp en haug med ymse pizza. Kjøpte ferdigrevet ost, og brukte plastboksene som fulgte med til å fryse ned pizzaen i etterpå.
Et annet tips er å steke opp kjøttdeig/karbonadedeig og ha liggende i porsjonspakker i fryseren. Sleng en pakke i kjøleskapet om morgenen, så er kjøttet tint nok til at du kan bruke det til taco, spagettisaus eller lignende på ettermiddagen.
Disse vårrullene matprat.no/oppskrifter/gjester/varruller (lag gjerne med vanlig kjøttdeig om du foretrekker det). Kjemperaskt å lage opp mange! Du pensler med litt olje og inn i stekeovnen mens risen kokes (direkte fra fryseren)
Forresten, leg et mellomleggspapir rundt hver vårull før de putter de i fryseren, så er det enklere å ta opp i passende mengder. (vårrullpapir har en tendens til å klistre seg sammen)