Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke middager egner seg som fryserfyll, og hva er gøy å finne i fryseren?

#1

Hønni sa for siden:

Jeg starter i ny jobb 1.11 og vet av erfaring hvor intenst, gøy og slitsomt det kan være å være ny. Derfor tenker jeg å være smart og gjøre klar en haug middager.

Hvilke middager egner seg og hva er gøy å finne i fryseren?
Gjerne med oppskrift!


#2

Ole Brumm sa for siden:

Lasagn
Fiskegrateng
Grønnsakssuppe/lapskaus


#3

kokosbolle sa for siden:

Ferdig pizzabunn, selv om det er like enkelt å kjøpe ferdig i butikk. :p


#4

Pegasus sa for siden:

Ertesuppe med saltkjøtt.


#5

Myria sa for siden:

  • Tomatsaus (kan brukes til alt fra lasagne, pizza, spaghetti osv), har du i tillegg ferdig kjøttsaus i fryseren er det bare å varme denne mens spaghettien koker og vips har du middag kjapt og enkelt.
  • Vårruller (lag vanvittige mengder når du kan, de friteres fra frossen så der er det fullverdig middag fra fryser til tallerken på noen få minutter)
    Kjøttkaker, fiskekaker, fiskeboller o.l. er enkelt å lage ekstra av og ha i fryseren. Da er det enkelt gjort å lage tilbehør og varme disse til.
  • Alt av gryteretter og supper (dog synes jeg potet som har vært fryst ikke er så godt så jeg unngår gryteretter med potet hvis den skal fryses)

#6

Lille meg sa for siden:

Jeg har laget opp en haug med ymse pizza. Kjøpte ferdigrevet ost, og brukte plastboksene som fulgte med til å fryse ned pizzaen i etterpå.

Et annet tips er å steke opp kjøttdeig/karbonadedeig og ha liggende i porsjonspakker i fryseren. Sleng en pakke i kjøleskapet om morgenen, så er kjøttet tint nok til at du kan bruke det til taco, spagettisaus eller lignende på ettermiddagen.


#7

Arran sa for siden:

Chilli con carne er min frysefavoritt.


#8

Mjau sa for siden:

Kjøttsaus til spaghetti er lurt.
Gryteretter man lager opp stort. Lapskaus.


#9

Serena sa for siden:

Disse vårrullene matprat.no/oppskrifter/gjester/varruller (lag gjerne med vanlig kjøttdeig om du foretrekker det). Kjemperaskt å lage opp mange! Du pensler med litt olje og inn i stekeovnen mens risen kokes (direkte fra fryseren)


#10

Serena sa for siden:

Forresten, leg et mellomleggspapir rundt hver vårull før de putter de i fryseren, så er det enklere å ta opp i passende mengder. (vårrullpapir har en tendens til å klistre seg sammen)


#11

Mrs. Longbottom sa for siden:

moussaka blir jeg happy av å finne i frysen.


#12

Qumad sa for siden:

Pytt i panne, raskt og enkelt å varme opp, hos oss er det en slager


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.