Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matpakke-amaranthmuffins med masse godt inni

#1

Kanina sa for siden:

Jeg har prøvd meg på matmuffins, glutenfrie sådan.

Jeg brukte denne oppskriften:
www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/omeletter-og-pannekaker/matmuffins

"Grunndeig:
4½ dl GLUTENFRITT MEL, hvorav ca 1 dl lys melblanding og resten amaranth-mel
½ dl havregryn -her brukte jeg kokte bokhvetegryn som jeg hadde som middagsrester, tipper både havregryn, hirseflak o.l. går fint.
½ ts salt
2½ ts bakepulver
50 g TINE Ekte Smør -eller annet, olje el.l.
2 dl TineMelk Lett
1 egg

Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 250 °C.

2Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt."

Som "fyll" brukte jeg ca 4-5 grovhakkede tørkede aprikoser, ca en neve tørkede tranebær, og en neve "salat-nøtteblanding" bestående av ristede og lettsaltede peanøtter og gresskarkjerner.

De ble smakfulle, mektige og saftige. Det vil si, jeg får vente til i morgen ved lunsjtider før jeg uttaler meg for sikkert om det, da. :knegg:


#2

Tallulah sa for siden:

Åh, nam! Bilde?

Disse må jeg teste.


#3

Kanina sa for siden:

Sånn, nå har jeg lastet opp et par bilder. Mmmm, de er gode, gleder meg til frokost i morgen. Og lunsj. :knegg:


#4

DM sa for siden:

Mmm, så deilige de så ut! Dette må jeg prøve. Takk for oppskrift. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.