Kanina sa for siden:
Jeg har prøvd meg på matmuffins, glutenfrie sådan.
Jeg brukte denne oppskriften:
www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/omeletter-og-pannekaker/matmuffins
"Grunndeig:
4½ dl GLUTENFRITT MEL, hvorav ca 1 dl lys melblanding og resten amaranth-mel
½ dl havregryn -her brukte jeg kokte bokhvetegryn som jeg hadde som middagsrester, tipper både havregryn, hirseflak o.l. går fint.
½ ts salt
2½ ts bakepulver
50 g TINE Ekte Smør -eller annet, olje el.l.
2 dl TineMelk Lett
1 egg
Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 250 °C.
2Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt."
Som "fyll" brukte jeg ca 4-5 grovhakkede tørkede aprikoser, ca en neve tørkede tranebær, og en neve "salat-nøtteblanding" bestående av ristede og lettsaltede peanøtter og gresskarkjerner.
De ble smakfulle, mektige og saftige. Det vil si, jeg får vente til i morgen ved lunsjtider før jeg uttaler meg for sikkert om det, da. :knegg: