Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[potensiell omgangssyke] Åhh, jeg kjenner at jeg gruer meg

#1

Malama sa for siden:

Søndag satt vi i bursdagsselskap, og mamma minnet oss på at for et år siden var vi i omgangssyke-karantene. Da min niese fylte ett år var det bare min familie som var i bursdagsselskap. Hennes storebror, og min sønn gikk i samme avdeling på bhg, og hadde hatt samme omgangssyke og var i 24-timers karantene. (bursdagen ble feiret dagen etterpå. Resten av slekta var i 70-årsdag på 1-årsdagen uansett... vi skulle også vært der om vi altså ikke var i karantene)

Da hadde vi en skikkelig runde i begynneslsen av oktober i fjor, hvor hver og en i familien hadde sin dag, om ikke guttungen hadde det to ganger... Jeg lurer på om det ikke begynte med at han ble spydd på under frokosten den dagen de hadde fotografering. I så fall er de sent ute med fotograferinga i år, det har vi ikke fått varsel om enda...

Vel, i dag kom jeg for å hente.

"Vi har hatt flere tilfeller av omgangssyke på avdelinga" sto det på en lapp på døra. Jeg kjente jeg ble kvalm av å gå inn, men måtte jo hente guttungen. Joda, en unge har spydd under lunsjen i dag. Da spiste de grønnsakssuppe som alle barna hadde vært med på å lage. Og en av dem fikk altså omgangssyke mens de spiste.

Hurra.

Jeg teller nesten timer... På søndag skal vi i barnedåp.

Teoretisk sett kan vi jo går klar av denne runden.

Det har bare rett og slett aldri skjedd, guttungen er lik som mor der, han får alle runder som går i mils omkrets, slik jeg gjorde som barn. Og stort sett får jeg meg en runde for året jeg også nå som jeg er blitt mor, det er noe med det å bli spydd på som jeg visstnok bare klarer rundt 5 ganger før jeg blir smittet...

Men i noen år mellom den der "hun får det bare hun hører om noen som har det i nabobygda" og min nye status som "mamma som smittes av ungene" så hadde jeg jo noen år uten slikt svineri. Lurer på når ungene kommer i den fasen, sånn at jeg kan håpe på å komme ut av denne fasen min...


#2

Taien sa for siden:

Huff du har min dypeste sympati!
Av alle "overfladiske" sykdommer som unger og vi kan få, er omgangsyken den jeg frykter mest.
Jeg har desember i fjor friskt i minne der en av gutta startet 11 desember med å kaste opp, holdt på en dag, så fikk nestemann det og holdt på i en dag, så fikk jeg det og holdt på i to dager (og fikk det begge veier :snill: ) så fikk mannen det FØR jeg var frisk og jeg måtte ta meg av to slakke unger mellom slagene. Så ble unger og mann relativ friske mens jeg fikk det igjen...og så gikk det over i influensa og første gang jeg følte meg relativt oppegående og frisk (og hadde LITT smaksans) siden 11 desember var på nyttårsaften! JEG VIL IKKE HA DET IGJEN!

Så du har ALL min sympati og lykkeønskninger. Jeg krysser armer og bein for dere.


#3

Frk_Fryd sa for siden:

Kjenner følelsen. Vi voksne hadde omgangssyken 4 ganger ganger sist sesong. FIRE ganger! :skingrestemme: Denne sesongen kan umulig bli verre....
Håper dere går klar, Malama!


#4

gnuri sa for siden:

Huff, krysser fingre for at dere slipper unna :tvitvi:


#5

polarjenta sa for siden:

Her er det kun lillebror som får det, stort sett, det er som regel ganske enkelt også, han spyr 5-6 ganger og vips så er det over.(bank i bordet) Han er i tillegg utrolig flink og spyr i bøtte eller do. Men du har min aller største medfølelse for det er skikkelig pyton.


#6

Malama sa for siden:

Ingenting så langt!

Lillesøster er litt småvarm, ikke feber, bare sånn litt mer enn vanlig. Men ingen syke så langt i alle fall!


#7

Stine-mor sa for siden:

Vi hadde jo mannen som ble syk mandag morgen, etter hjemkomst fra Rhodos. Vi visste ikke hva som utløste det, men siden jeg måtte være sammen med han, så har jeg bare gått og ventet. Men så langt har ingen blitt syke.

Omgangssyke er noe herk. Vi har vel den uoffisielle norgesrekorden i antall tilfeller pr år (føles det som), men det har hjulpet stort å kun ha et barn i barnehagen! Etter nest yngste begynte på skolen, har vi knapt sett herket i hus. (Knapt og knapt, men knapt i vår målestokk. :knegg: )


#8

Joika sa for siden:

Maten blir vel kokt etter at de har laget den, så sånn sett så kan han jo ha gått klar grønnsakssuppen i alle fall.


#9

Malama sa for siden:

Suppa ble nok kokt ja.

Og fantastisk nok har han ikke fått noe enda. så vi krysser fingrene, men om han virkelig har klart å ikke få noe som går på avdelingen.... vel, jeg regner sånnsett ikke med at runden er ferdig enda, så vi får se.

Men vi kom oss i det minste i dåp, ingen i karantene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.