Når er det optimalt å ta på glasuren på sjokoladekaken? Jeg har tenkt at det er når kaken er lunken, men sliter litt med å finne ut hvor lunken :knegg: Eller kanskje jeg tar helt feil? Bør den være varm? I såfall hvor varm? :gruble: Min erfaring er at hvis den blir for kald så er glasuren vanskelig å få glatt å fin, samt at pynten ikke henger så fint på.
Så hvor lenge lar dere langpannen stå før dere smører på glasuren?
Okei, her tror jeg jeg må be om oppskrifter også :knegg: Har aldri opplevd at den har rent av kaken, men litt at smøret har lagt seg på toppen om den er for varm. Men det har vært uproblematisk å tørke bort sånn litt forsiktig.
Det kommer helt an på hvilken glasuer jeg bruker.
Jeg lager en kremostglasur som skal på når kaken er lunken, da er den ca kroppstemperert, kanskje bittelitt mer.
Så har man jo sånn flytende glasur til for eksempel soaked kake, den skal på når kaken er varm.
Mens melisglasurer og smeltet sjokoladeglasur har jeg på når kaken er romtemperert eller kaldere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.