Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når er det best å ta på glasur på sjokoladekaken?

#1

IzziCreo sa for siden:

Når er det optimalt å ta på glasuren på sjokoladekaken? Jeg har tenkt at det er når kaken er lunken, men sliter litt med å finne ut hvor lunken :knegg: Eller kanskje jeg tar helt feil? Bør den være varm? I såfall hvor varm? :gruble: Min erfaring er at hvis den blir for kald så er glasuren vanskelig å få glatt å fin, samt at pynten ikke henger så fint på.

Så hvor lenge lar dere langpannen stå før dere smører på glasuren?


#2

polarjenta sa for siden:

Jeg har på glasuren på kald kake, men min glasur er varm så det er ikke noe problem å få den glatt og å få pynten til å sitte fast.


#3

Myria sa for siden:

Jeg smører alltid glasur på kald kake. Hvis kaken er varm smelter glasuren og renner nedover på sidene.


#4

IzziCreo sa for siden:

Okei, her tror jeg jeg må be om oppskrifter også :knegg: Har aldri opplevd at den har rent av kaken, men litt at smøret har lagt seg på toppen om den er for varm. Men det har vært uproblematisk å tørke bort sånn litt forsiktig.


#5

polarjenta sa for siden:

Min glasur er kjempeenkel, Litt fløte og melkesjokolade smeltes sammen. Veldig god glasur.


#6

Smoothie sa for siden:

Smørkrem har jeg på når kaken er helt kald. Glasur der en skal smelte smør, ha i melis m.m. har jeg på mens kaken er varm.


#7

Interference sa for siden:

Det kommer helt an på hvilken glasuer jeg bruker.
Jeg lager en kremostglasur som skal på når kaken er lunken, da er den ca kroppstemperert, kanskje bittelitt mer.
Så har man jo sånn flytende glasur til for eksempel soaked kake, den skal på når kaken er varm.
Mens melisglasurer og smeltet sjokoladeglasur har jeg på når kaken er romtemperert eller kaldere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.